Årets ledare i Sundsvall – Monika Rylander Lundberg
dec 8 2020

Nu när krutröken har lagt sig efter årets Sundsvall Business Award och Gloria har fått sin hedersplats hemma hos vinnarna skulle vi vilja reflektera lite över vårt pris och vår process för att hitta Årets ledare. Men innan vi dyker in i dagens ämne skulle vi först vilja ge vår eloge till Juniorhandelskammaren och den flexibilitet som man visade för att kunna fullfölja årets gala. Vi, som prisvärd, är både stolta och glada för att få vara en del i ett sådant professionellt arrangemang som både erbjuder flärd och tar ett stort samhällsansvar.  Bra jobbat säger vi från Pro&Pro!

Nu till ämnet för vårt pris, ledarskap, och vår profil, Det hållbara ledarskapet.  Vi har genom hela processen haft vårt sätt att se på ett modernt ledarskap som ledstjärna, vi har efterfrågat ledare som står upp för ett hållbart ledarskap och vi har använt det i urvalsprocessen för att så småningom, efter intervjuer och referenstagning, landa i den ledare som vi anser bäst möter upp våra kriterier på ett modernt och framtidssäkert ledarskap.

Vilka är då dessa kriterier och vart kommer dom ifrån? Förra hösten summerade vi våra egna erfarenheter, våra samtal med kunder och aktuella artiklar för att formulera en tes. Den tesen prövade vi sedan i en undersökning som sedan ledde fram till vår egen beskrivning av ett gott ledarskap, en beskrivning som valde att summera under rubriken:

  • Det hållbara ledarskapet

För oss betyder ett hållbart ledarskap ett ledarskap i tre dimensioner, tre dimensioner som tillsammans med en stor passion för uppdrag och medmänniskor, skapar bra förutsättningar för ett framgångsrikt ledarskap. De tre dimensionerna är:

Systematik – Förmågan att jobba systematiskt med, och att systematisera, de olika delarna i ett uppdrag gör det oerhört mycket lättare att improvisera när ögonblicket kräver. Dvs har vi spelsystemet på plats kan vi fånga möjligheter i flykten och improvisera för framgång.

Tillit – Vi brukar prata om att man måste släppa kontrollen för att kunna ta kontrollen. Det vi menar är att kompetensen ligger hos människorna i organisationen och det är dom som kommer att lösa vår gemensamma uppgift. Vår viktigaste roll som ledare är att peka ut riktningen, vara uthållig samtidigt som vi hela tiden måste vara beredda att justera, pivotera, vår riktning baserat på ny kunskap om vår omgivning och våra erbjudanden.  Vi behöver alltså visa tillit till medarbetare och process samtidigt som vi behöver vara tydliga i riktning och modiga i vår utvärdering av densamma.

Hållbarhet – Sist men inte minst kommer vår förmåga att jobba med hållbarhet. I vår värld ännu en trio då vi pratar om hållbar arbetsmiljö, hållbar miljö och hållbara resultat.

  • Att säkerställa att människorna i vår organisation mår bra och känner lust och motivation för att genomföra sina uppdrag.
  • Att verka för de globala miljömålen samt att vara en engagerad part i det lokala samhället är både viktigt och självklart.
  • Sist men inte minst så behöver organisationen vara hållbart framgångsrik, oavsett vad man levererar för värde och till vem så har övriga intentioner nästan ingen betydelse om man inte förmår leverera ett värde över tid. Dvs att man finns kvar och mår bra i den arena som man valt att verka inom.

Dessa tre kriterier har vi haft för ögonen när vi har gallrat bland våra kandidater och det känns naturligtvis jätteroligt att vi också kunde presentera en vinnare under den digitala SBA-galan.

Årets ledare i Sundsvall blev Monika Rylander Lundberg med motiveringen:

”Årets Ledare är en förebild och en värdig representant för framtidens ledarskap som med systematik, tillit och hållbarhet leder sin organisation till stora framgångar.

Med stor passion och goda värderingar navigerar årets vinnare genom samtiden mot framtiden.

Orädd och förändringsdriven beskriver årets vinnare, som skapar starka resultat genom att kombinera energi, kundfokus, tydlig strategi, och en förmåga att bygga framgångsrika lag.”

Om ni vill veta mer om våra tre finalister, John, Gina och vår slutsegrare Monika kan ni följa länken här nere.

Dessa kan bli Årets Ledare i Sundsvall 2020

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till alla som bidragit, de som nominerat, de nominerade, vår prispartner Juniorhandelskammaren samt alla som bidrog till en grym och säker gala.

En sak är säker – Vi ses igen nästa år!

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest