Dessa kan bli Årets Ledare i Sundsvall 2020
okt 18 2020

Här är finalisterna till Årets Ledare i Sundsvall 2020

Monika Rylander Lundberg (CGI), Gina Wiklund (Aspia) och John Hägglund (Knightec Dewire) är de tre finalisterna till priset Årets Ledare i Sundsvall. Efter en öppen nominering med många välmeriterade kandidateter har juryn via skriftliga frågeställningar och samtal valt ut de tre nominerade finalisterna till Årets Ledare i Sundsvall 2020.

Priset Årets Ledare delas ut av Pro&Pro och Juniorhandelskammaren till en ledare inom näringslivet eller det offentliga som med ett hållbart ledarskap skapar enastående resultat genom systematik, tillit och passion. Genom sitt ledarskap är våra finalister goda föredömen som inspirerar och uppmuntrar sin omgivning till att utveckla sig själva och sitt ledarskap.

Prisutdelningen sker på Sundsvall Business Awards den 12 november 2020.

Här följer en presentation av finalisterna samt juryns motivering till vad som gör dem framgångsrika och mycket goda representanter för det hållbara ledarskapet.

Monika Rylander Lundberg, Senior Vice President Business Unit North, Business Unit IP BPS & Global Delivery AM Center Sweden på CGI.
Monika är en orädd och förändringsdriven ledare med mycket energi. Med en tydlig strategi i sitt ledarskap och en förmåga att bygga framgångsrika lag, lyckas hon och hennes medarbetare nå hållbara resultat. I sitt nuvarande uppdrag i en global organisation hanterar Monika både kulturella och organisatoriska utmaningar med stor framgång.

John Hägglund, Business Unit Manager, Dewire at Knightec
John är en framgångsrik företagsledare som systematiskt och passionerat utvecklat en framgångsrik verksamhet och ett lönsamt företag. Uthållighet, framtidsblick, tydliga strategiska val och fullt affärsfokus, kombinerat med att attrahera och utveckla medarbetare, har präglat Johns ledarskap. John vet att framgångsrik affär står och faller med organisationens samlade kompetens och förmågor.

Gina Wiklund, Regionchef Aspia
Gina är en ledare som på ett ödmjukt och tydligt sätt leder sin organisation mot hållbart framgångsrika resultat. Tryggt förankrad i tankar om tillit står Gina för ett modernt ledarskap där riktning är viktigare än detaljer. Gina pratar gärna om sitt ledarskap som en ledstång som finns där för att visa vägen, men som också finns tillgänglig om någon skulle tappa balansen.

Kriterier för Årets Ledare

  • Passion: Ledaren visar ett stort engagemang för organisationens varumärke, hållbar utveckling av verksamhet och hållbar utveckling av medarbetare
  • Systematik: Ledaren har över tid visat förmåga att systematiskt leda på både strategisk och taktisk nivå i både med- och motgång och visat prov på bredd
  • Tillit: Ledaren bygger motivation och engagemang genom en hög grad av tillit och goda värderingar
  • Hållbara resultat: Ledaren har över tid visat på mycket goda och hållbara resultat i verksamheten i samspel med tydlig hållbar inriktning (socialt, ekonomiskt och miljö)
  • Ledaren ska ha mycket goda referenser från kollegor och underställda• Ledaren ska ha arbetsställe och placeringsort Sundsvalls kommun i sin anställning.

Jury

  • Emma Jutman, Gruppchef SEB och Juniorhandelskammaren
  • Tommy Ytterström, VD Pro&Pro
  • Måns Fahlander, Managementkonsult Pro&Pro
  • Mikael Augustsson, Managementkonsult Pro&Pro och Juniorhandelskammaren

Urvalsprocess
Nominering är helt öppen och pågår mellan 1a juni och 31a augusti 2020. Utifrån nominering och frågeformulär väljer juryn ut ett antal kandidater som kommer att intervjuas av juryn. Från dessa kandidater väljs tre nominerade finalister ut som offentliggörs i oktober. Efter samtal med referenser korar juryn en vinnare som annonseras på Sundsvall Business Awards den 12 november.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest