Intervju med Årets Ledare 2022: Carina Bergquist Palm
apr 17 2023

Tiden rusar fram och arbetet med att kora årets ledare 2023 är i full gång. Den 21 september delas priset ut för fjärde gången och för oss i juryn har arbetet med att välja ut årets vinnare startat. Men innan vi stänger årets nomineringsperiod, 30 april, hoppas vi på många fler nomineringar. För att inspirera till nomineringsarbetet och ge en bild av vad som händer när man har vunnit har vi haft en pratstund med förra årets vinnare, Carina Bergquist Palm.

Hej Carina, nu har det snart gått ett halvår sedan du fick kliva upp på scenen och ta emot en Gloria som Årets ledare i Sundsvall 2022. Hur har tiden efter vinsten varit?

Fantastisk. Själva känslan att gå fram till scenen och ta emot det ärofyllda priset ger mig ny energi varje dag. Jag har den fina Glorian uppställd på mitt kontor.

Är det något särskilt som har hänt som du skulle vilja lyfta fram?

En stor positiv uppmärksamhet redan från nomineringen, många hejarop från vänner, kollegor och familj. En fantastisk bekräftelse efter så många år som ledare. Jag har också fått möjlighet att spela in poddar och hålla föreläsningar på ämnet ledarskap. Min chef, Nordeas Sverigechef, skrev en jättefin text i sociala medier redan under vinnarkvällen. Jag har också presenterats som Årets Ledare i många sammanhang, det känns stort!

Hur har utmärkelsen påverkat dig och ditt ledarskap? Har din omgivning, medarbetare? chef?  märkt någon förändring?

Jag har ökat min passionerade ledarstil, jag känner mig tryggare i att det gör skillnad och att det skapar energi till många.

Varför, tycker du, att det är viktigt att uppmärksamma gott ledarskap?  

Det goda ledarskapet skapar trivsel, trygghet och en utvecklingskultur för verksamheter och människor.

Vad har varit roligast med vinsten?

Att bli nominerad av en medarbetare och att många sagt att det är välförtjänt. Jag har jobbat som ledare i 25 år och fått bekräftelse på att jag gjort något rätt. 

Har du någon anekdot, något som hänt under den här perioden, som du vill dela med dig av?

Att jag blev stoppad mitt på torget av en okänd person som ville gratulera mig till det fina priset.

Till sist, har du någon favorit inför årets pris? Någon som du kommer att nominera?

Jag har inte tänkt på någon särskild ännu, men självklart kommer jag att nominera någon. Jag vet ju hur inspirerande det är att vara nominerad, den obeskrivliga känslan av att vinna med en fin motivering, den bär jag verkligen med mig.

Stort tack säger vi till Carina för kloka ord och varmt lycka till i din fortsatta ledarskapsgärning.

Om du, precis som Carina, vill nominera en ledare som du tycker ska bli årets ledare 2023. Klicka på länken nedan så kommer du till nomineringsformuläret.

Nominera till Årets Ledare 2024 i Medelpad

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest