Välkommen internship studenter 2021
jun 14 2021

För Pro&Pro är talangutveckling av duktiga studenter en viktig del i strategin att bli attraktiv och framgångsrik som företag. Vi har nöjet att presentera och välkomna de studenter som valts ut till Internship vid Pro&Pro 2021 för uppdraget Hållbara transporter. Uppdraget genomförs i samarbete med Telia och Engbergs Transportsystem

Sandra Hammarsten, till vänster på bilden, studerar till civilingenjör Industriell ekonomi åk 3, inriktning industriell statistik, vid Umeå universitet.

Detta ser jag fram mot med sommarens internship vid Pro&Pro;
Under den här sommaren ser jag fram emot att aktivera och använda mina kunskaper och erfarenheter till att lösa odefinierade och verkliga problem. Att få jobba med ett projekt inom ett framtidsområde känns dessutom riktigt spännande och utmanande. Jag tycker det ska bli riktigt roligt att få ta lärdom av allt vad mitt Internship innebär, både gällande uppdraget och hur det är att jobba som managementkonsult.
Såklart så ser jag också fram emot att lära känna alla kollegor och ta del av deras kompetens!

Mina bästa egenskaper:
Det bästa jag kan nyttja inför sommaren är att jag är nyfiken och målinriktad, säger sällan nej till att ta mig an ett matteproblem.

Det visste ni inte om mig:
Min senaste utmaning är att klara av Stockholms halvmaraton i höst, så när jag inte sitter på kontoret så upplever jag Sundsvall i löparskorna!

Maja Vestin, till höger på bilden, studerar till civilingenjör Industriell ekonomi åk 4, inriktning Logistik och optimering, vid Umeå universitet.

Detta ser jag fram mot med sommarens internship vid Pro&Pro:
Jag ser fram emot att få utmana mig och testa mina kunskaper i ett verkligt framtidsprojekt. Känns väldigt inspirerande och spännande att få hjälpa till och bidra till en miljövänligare framtid. Såklart ska det även bli roligt att få träffa alla anställda på Pro&Pro igen och få höra om de uppdrag som dom har fått arbeta med sedan förra sommaren.

Mina bästa egenskaper:
Jag skulle nog säga att de som gör att jag sticker ut är att jag som person är initiativtagande och visar stort engagemang för mitt arbete. Utöver detta skulle jag beskriva mig som en målinriktad, driven och lättlärd person.

Det visste ni inte om mig:
Tidigare har jag genomfört en elitsatsning som längdskidåkare. Tycker därav att fjällskidåkning under vårvintern är svårslaget :-).

Uppdrag – Hållbara transporter

Bakgrund
Transportindustrin har behov av stor utveckling mot hållbarare transporter. Detta ses kunna delvis lösas med intelligenta tjänster med hjälp av teknologier som Artificiell Intelligens, IoT och 5G paketerade i smarta tjänster som ger effekt på miljö och affär i kombination. Området hållbara transporter skulle också kunna vara ett tillväxtområde för Sundsvallsregionen. Pro&Pro är intresserade av att ta en position i affärsutveckling och tjänsteutveckling i området. Telia har intresse att erbjuda kommunikationslösningar och tjänster som ska stödja hållbara transporter samt Engbergs transportsystem är intresserade av att optimera sin verksamhet i transporter på industriområden:

Uppgifter
Uppgift 1: Analysera och lösa ett konkret transport case
Här ingår att analysera och lösa en konkret utmaning vid Engbergs transportsystem. Vidare se om det ur detta case går att ta till nästa steg med ett AI koncept som mer generellt kan användas för optimering och effektivisering inom transporter.
Uppgift 2: Strategisk analys – Hur kan Västernorrland bli framgångsrik och skapa tillväxt inom området hållbara transporter?
En stor utmaning inom för transportsektor är att minska Co2 utsläpp. Detta sker via en övergång till att fordon använder nya hållbara energiformer men också att transporter optimeras på ett helt annat sätt än i dag. Sundsvallsregionen har en stor mängd industri, transporter är av vikt och sker i stora volymer samt att en ny logistikpark är på gång. Vidare finns ett universitet som har stor kunskap inom IoT och AI. Utifrån detta, hur ser strategin ut för att regionen skulle kunna använda transformationen till hållbara transporter som en möjlighet till tillväxt, dvs att företag och nya tjänster utvecklas med nationell och internationell spridning. Detta i konkurrens med andra regioner. Vilka viktiga val och prioriteringar bör göras och vilka operativa aktiviteter bör ske och när i tiden? Vilka företag inom regionen ligger långt framme inom området? Gör t ex en ranking med en topp 10 lista av företag

Om Pro&Pro internship
Pro&Pro erbjuder kvalificerade internship till ambitiösa studenter med syfte att öka studentens näringslivserfarenhet, kompetens och att attrahera potentiella framtida medarbetare på Pro&Pro. Vi guidar med kvalificerad coachning, tankar och metodik för uppgiften. Som internship student ges möjlighet till utvecklingssamtal samt vara en del av teamet på Pro&Pro både i vardagen och i spännande aktiviteter. Målsättningen är att studenten ska lära känna oss som personer och företag samt våra framtida ambitioner och våra projekt.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest