Pro&Pro dagen 2019
maj 21 2019

Pro&Pro dagen genomfördes för femte gången inför ett 50-tal personer från näringslivet i Sundsvall och precis som tidigare med syftet att inspirera och ge nya perspektiv för att utveckla organisationer och förverkligande av personliga visioner. Årets Pro&Pro dag hade som tema Innovation, perspektiv för framgång.

Förutom spännande föreläsningar fick deltagarna tillfälle att mingla, skratta och knyta nya kontakter. För tredje året i rad delades Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasielever på Skvadern ut.

Årets gästföreläsare var Lars Roth, entreprenör och rådgivare, som berättade om sina erfarenheter och syn på framgångsrik innovation. Under de senaste 10 åren har Lars jobbat med innovation och affärsutveckling i och med nå gra av Sverige mest framgångsrikaste bolag: Spotify, Zound Industries, Soundtrack Your Brand, Zenit Venture Capital, Truecaller, Bright, Dashl och Telia. Lars startade med att ge sin definition av innovation. ”Innovation är att erbjuda mer värde till mindre kostnad”.  Han presenterade utmaningarna i respektive investeringsfas vid utvecklingen av ett företag och sammanfattade att framgångsrik innovation i slutändan handlar om hastighet och människor. Lars visade också en analys av olika branscher och lyfte fram energi, transport samt finans och försäkring som branscher med stora möjligheter för innovativa initiativ och företag.

Markus Marklund, Pro&Pro, berättade utifrån sin erfarenhet hur entreprenörer och småföretag kan lyckas att ta steget från spännande idéer och lösningar till kommersiellt framgångsrika produkter och företag. Han diskuterade vad forskningen säger kring misslyckande av utveckling från idé till framgångsrikt företag. Markus avslutade med att beskriva ett antal insikter för att lyckas. #1 – Kundinsikter och marknadskontakt, #2 – Timingen är avgörande för framgång, #3 – Förstå innovatörens förmågor och drivkrafter, #4 – Långsiktighet, uthållighet och hårt arbete, #5 – Team av medarbetare och partner, #6 – Struktur, uppföljning och anpassning, #7 – Skapa ett bra nätverk och kontaktpersoner inom områden samt #8 – Bred kompetens och självinsikt.

Linn Madsen, Pro&Pro, samtalade om Insiktsdriven innovation och hur kundinsikter kan användas som beslutsstöd i hela innovationsprocessen.  Hon berättade om hur skarpa insikter skapas genom att arbeta med rätt frågeställningar, tala med rätt kunder som har rätt erfarenheter och utmaningar. Vidare berättade Linn om en metod att analysera och visualisera kundinsikterna i områdena vad, varför och wow. Linn avslutade med att koppla ihop teorierna till ett konkret case som hon arbetet med.

På Pro&Pro dagen var det också utdelning av Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasiestudenter. Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Roman Sultanov, Britta Thurdin, Megan Gjordeni, och Stina Svensk. Här kan du läsa mer om gymnasiestipendiet och årets vinnare.

Kvällen avslutades med en tävling med temat nyfikenhet, omvärld och samarbete. Vinnare av tävlingen blev Magnus Björkman, Patrik Claesson, Linn Madsen, Claes Lindqvist, Måns Fahlander och Göran Sörell. Grattis!

Vi tackar för ett stort engagemang och mycket glädje från er alla som deltog och ser redan fram mot maj 2020 och nästa års Pro&Pro dag.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest