Skvadern Stipendium 2019
maj 20 2019

Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Roman Sultanov, Britta Thurdin, Megan Gjordeni och Stina Svensk vid Skvaderns gymnasieskola, årets vinnare av Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Priserna delades ut i samband med Pro&Pro dagen 2019.  Stipendium delas ut för bästa gymnasiearbete vid Skvaderns naturvetenskapsprogram. Tre finalister nomineras av skolan. Varje finalist får muntligt presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för Pro&Pro.

1a pris och 7000 kr till Roman Sultanov. Gymnasiearbetet ”Effektiviteten av antibakteriella biocider” har genomförts med mycket högt analytiskt och vetenskapligt angreppsätt på komplex och viktig utmaning, mycket stort engagemang, inspirerande muntlig presentation samt mycket välskriven rapport, vilket ger ett helhetsresultat på mycket hög nivå.

2a pris och 3 000 kr till Britta Thurdin. Gymnasiearbetet ”Markföroreningar vid Sundsvallsbon” belyser en viktig miljöutmaning och har genomförts med väl genomarbetad litteraturstudie, mycket stort engagemang, väl genomförd analys, en inspirerande muntlig presentation och en mycket välstrukturerad rapport.
2a pris och 3 000 kr till Megan Gjordeni och Stian Svensk. Gymnasiearbetet ”Att knäcka den matematiska koden- en undersökning om sambandet mellan programmering och problemlösning”, belyser en viktig frågeställning och har genomförts med genomarbetad litteraturstudie, väl genomförd undersökning, mycket genomarbetad rapport, stor passion för ämnet och muntlig presentation på mycket hög nivå

Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, beskriver samarbetet och bakgrunden till stipendiet så här:
Vårt löfte ”Makes people and business successful” beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa personer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration. Förutom stipendium ser vi aktiviteter som innovationsworkshops, inspirationsföreläsningar och karriärdialoger.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest