Tommy blickar framåt
sep 18 2018

Pro&Pro fyller 5 år

Vi är inne i september och andra halvåret 2018 har arbetsmässigt kommit igång med full fart. Jag hoppas alla har kunnat njuta av sommaren tillsammans med familj och vänner. Sommaren 2018 har också betytt att Pro&Pro haft 5 års födelsedag och jag passar på att summera vart vi är och våra tankar framåt.

Vår branschstrategi ger resultat

Hösten 2017 valde vi att fokusera på sex prioriterade branscher för att bli mer relevanta för kunder och stärka vår konkurrenskraft i dessa branscher. Ambitionen var och är att bli en tydligare en samtalspartner för framtidsdialog och en relevant partner som kan bidra i det strategiska arbetet samt med kritisk affärs- och verksamhetsutveckling. Glädjande ser vi nu att det medvetna och systematiska arbetet har givit resultat. Inom industribranschen har vi tecknat avtal med en internationell koncern om att leverera projektutbildning för styrgrupper, sponsorer och projektledare. Med en annan internationell industrikoncern bidrar vi inom affärsutveckling och produktledning. Inom bank och försäkring arbetar vi med rådgivning för tillväxt och utveckling till en bank i ett nordiskt grannland och vi har också under en längre period arbetat med verksamhetsutveckling och transformation för en större aktör inom pension. Vi tar också steg in i energibranschen, en bransch med många förändringar av olika karaktär. Här har vi bland annat glädjen att driva framtidsarbetet för en branschorganisation och tillhörande bolag.

Satsning på start ups och mindre företag med tech inriktning

Under 2018 har vi har utvecklat vårt erbjudande till start ups och mindre företag och påbörjat en tydligare marknadsnärvaro. Här är inriktningen tech företag och vi har redan förmånen att få arbeta med företag som har fina framtidsutsikter.

Arbeta nära forskning och innovation – en fantastisk möjlighet

Vi har sedan starten fått den unika möjligheten att få jobba med regionens universitet, Mittuniversitetet, i form av utveckling av samverkan med regionala aktörer och näringsliv, att stödja i forskningsprojekt med innovationsledning samt utvärdering och analyser. Att få möjligheten att arbeta nära forskning och innovation bidrar verkligen till vår ambition att vara ett företag för framtidsfrågor, innovation och långsiktig utveckling.

Kvalificerade internship och traineeprogram för studenter med ambitioner

Hösten 2017 till 2018 har vi för första gången genomfört vårt traineeprogram och vår första trainee, Daniel, tar examen nu. Vi fortsätter nu i höst med vår andra omgång. Med ett genomarbetat program för utveckling av kunskap och förmåga inom avancerad strategi-, affärs- och verksamhetsutveckling samt projektledning ger vi unga medarbetare en möjlighet att snabbt nå en kvalificerad nivå. Vi har också sedan starten 2014 jobbat med internship för framåt och ambitiösa studenter vilket har ger oss både relationer med studenter och leveranser till nytta för oss. Glädjande har både internship och trainee koncepten har väckt intresse hos externa kunder och organisationer.

Nya spännande lanseringar samt fortsatt utveckling

Vi har några nya spännande koncept på gång inom nätverk och ledarskap som kommer lanseras i början av 2019. Ledarskap- och medarbetarutveckling har vi valt ut som ett prioriterat område i vår fortsatta utveckling. Givetvis ser vi också affärs- och verksamhetsutveckling baserat på AI som ett viktigt område och det berör alla vår branschområden och kompetensområden

Utvecklas med människor som drivs av ”makes people and business successful”

Vi ser fram mot att utvecklas tillsammans med människor som drivs av vårt löfte ”makes people and business successful” och att få vara motorer för att göra skillnad på riktigt i framtidsutmaningar. Har du den ambitionen är du hjärtligt välkommen till oss både om du är nyutexaminerad, har några års erfarenhet eller har jobbat en längre tid. Vi söker också dig som har en forskarexamen inom innovation och strategi.

Kunders förtroende grunden för vår resa framåt

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som start ups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tommy Ytterström, VD

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest