Pro&Pro dagen 2018 – AI
maj 20 2018

Pro&Pro dagen genomfördes för fjärde gången inför ett 50-tal personer från näringslivet i Sundsvall och precis som tidigare med syftet att inspirera och ge nya perspektiv för att utveckla organisationer och förverkligande av personliga visioner. Årets Pro&Pro dag hade som tema Artificiell Intelligens. Förutom spännande föreläsningar fick deltagarna tillfälle att mingla, skratta och knyta nya kontakter. För andra året i rad delades Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasielever på Skvadern ut.

Henrik Crone, Andra AP fonden

Årets gästföreläsare var Henric Crone, CTO chef Andra AP-fonden. Henrik som jobbat 15 år i finansbranschen och innan Andra AP fonden vid ett globalt finanskonsultbolag med ansvar för Innovationsteamet inom Bank & Finans Europa, redogjorde för Artificiell Intelligens inom finansvärlden, användningsområden i dag och hur framtida behov kan lösas. Henrik berörde tekniker som robotisering samt, av regulatoriska krav framtvingade, Open Banking konceptet som lanseras allt eftersom under 2018 och 2019.

Mikael Augustsson, Pro&Pro, berättade om den spännande utveckling och de nya möjligheterna som Artificiell Intelligens innebär för företag och organisationer. Mikael förklarade begreppen Machine Learning och Artificiell Intelligens, beskrev utvecklingen inom området samt spanade framåt. Han presenterade en process hur företag och organisationer kan komma igång att börja använda Artificiell Intelligens för att skapa värde i verksamheten och för sina kunder. Mikael avslutade med att gå igenom praktiska case och visade på sätt möjligheten öka kundnyttan och effektiviteten med hjälp av AI och maskininlärning.

Måns Fahlander, Pro&Pro, öppnade med sina tankar när han lyssnar på Martin Luther King. ”I have a dream” eller var det ”AI have a dream”. Utifrån detta startade Måns sitt föredrag ” Att leda eller ledas in i AI-åldern” där han reflekterade över hur AI teknologin påverkar vårt samhälle och oss som människor. Han diskuterade ur perspektiven politiskt, strategiskt respektive operativt ledarskap Måns avslutade med att summera sina tankar kring hur ledarskapet inom olika områden utvecklas för att kunna ta till vara på möjligheterna som Artificiell Intelligens kan ge.

På Pro&Pro dagen var det också utdelning av Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasiestudenter. Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Sally Isakas, Isac Tjernström och Nils Wikström vid Skvaderns gymnasieskola. Här kan du läsa mer om gymnasiestipendiet och årets vinnare.

Kvällen avslutades med en tävling med temat nyfikenhet, omvärld och samarbete. Vinnare av tävlingen blev lag Solarna med Ola Edström, Sofie Stark, Ola Nilsson och Olof Nyberg. Grattis!
Vi tackar för ett stort engagemang och mycket glädje från er alla som deltog och ser redan fram mot maj 2019 och nästa års Pro&Pro dag.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest