Skvadern stipendium 2023

Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Maja Styrefors, Elsa Utter, Josef Kågström Bystedt och Aral Turkman, vid Skvaderns gymnasieskola, 2023 års vinnare av Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Priserna delades ut i samband med Pro&Pros 10 års jubileumsevent. Stipendium delas ut för bästa gymnasiearbete vid Skvaderns naturvetenskapsprogram. Tre finalister nomineras av skolan. Varje finalist får muntligt presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för teamet på Pro&Pro.

  • 1a pris och 7 000 kr till Maja Styrefors och Elsa Utter. Gymnasiearbetet ”Hydroponisk odling” belyser en mycket intressant hållbar frågeställning, har genomförts med hög ambition, en engagerande och professionell muntlig presentation samt en mycket
    välstrukturerad rapport.
  • 2a pris och 3 000 kr till Josef Kågström Bystedt. Gymnasiearbetet ”Hänthet, fothet och balans” belyser en komplex frågeställning, har genomförts med stort intresse och engagemang, en inspirerande muntlig presentation samt välskriven rapport..
  • 2a pris och 3 000 kr till Aral Turkmen. Gymnasiearbetet ”Studie om relation mellan depression och övervikt bland kvinnor” belyser en mycket viktig och komplex frågeställning i ett hållbarhetsperspektiv, har genomförts med hög ambition, en engagerande muntlig presentation samt välskriven rapport.

Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, beskriver samarbetet och bakgrunden till stipendiet så här:
Vårt löfte ”Makes people and business successful” beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa personer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration. Idag har vi anställda som har gått på Skvadern samt att flera som har gått på Skvadern har deltagit i Bright Minds program samt Internship. Förutom stipendium ses aktiviteter som innovationsworkshops, inspirationsföreläsningar och karriärdialoger.

Pin It on Pinterest