Utdelning av Pro&Pro Awards 2024
maj 24 2024

Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till (från vänster) Kaisa Ervasti, Elias Heidorn, Nilas Johansson och Emmy Granath, vid Skvaderns gymnasieskola, 2024 års vinnare av Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Priserna delades ut i samband med Pro&Pros event Pro&Pro dagen. Stipendium delas ut för bästa gymnasiearbete vid Skvaderns naturvetenskapsprogram. Tre finalister nomineras av skolan. Varje finalist får muntligt presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för teamet på Pro&Pro.

1a pris och 7 000 kr till Elias Heidorn. Gymnasiearbetet ”Laserbehandlings effekt på silikonbaserad litiumjonbatterier” belyser en viktig frågeställning för hållbar omställning, har genomförts med mycket stort intresse och engagemang, en mycket inspirerande muntlig presentation samt en mycket välskriven rapport.

2a pris och 3 000 kr till Nilas Johansson och Emmy Granath. Gymnasiearbetet ” ”Att bestämma geometrin till en cylinderformad tärning” belyser en mycket intressant, utmanande och komplex frågeställning, har genomförts med hög ambition, en engagerande muntlig presentation samt en mycket välstrukturerad rapport.

2a pris och 3 000 kr till Kaisa Ervasti. Gymnasiearbetet ”Den tysta pandemin – En studie i utvecklingen av antibiotikaresistens och problematiken associerat med den” belyser en mycket viktig frågeställning och utmaning, har genomförts med hög ambition, en mycket engagerande muntlig presentation samt en mycket välskriven rapport.

Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, beskriver samarbetet och bakgrunden till stipendiet så här:
Vårt löfte ”Makes people and business successful” beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa personer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration.

Idag har vi anställda som har gått på Skvadern samt att flera som har gått på Skvadern har deltagit i Bright Minds program samt Internship. Förutom stipendium ses aktiviteter som innovationsworkshops, inspirationsföreläsningar och karriärdialoger.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest