Sommaräventyr med Bergom Såg
sep 4 2023

Hej på er! Sommaren börjar närma sig sitt slut och det innebär att det är dags för mitt första och sista blogginlägg. Och årets sommar, 2023, har kommit med en sprudlande mix av spänning och nyskapande när jag dök in i världen av 3D-konfiguratorer och husbyggen under mitt internship i samarbete med Bergom Såg och dess VD Michael Berggren (syns på höger sida av bilden ovan, medan jag Anton O’Nils står till vänster). Låt mig dela med mig av mina erfarenheter och skapa en bild av detta minnesvärda sommarprojekt!

En resa genom 3D-världen

Kanske inte exakt som att bygga med legobitar, men det är nästan lika intuitivt! Inför att jag skulle börja mitt internship i juni fick en uppdragsbeskrivning, nämligen: ”Skapa en digital plattform för försäljning av mindre byggnader, som erbjuder kunderna en enkel metod för att begära offert baserat på deras val, där dessa val visualiseras och prisförslag genereras automatiskt.” Och det var denna riktning som kom att utgöra grundstommen i mitt uppdrag under mitt internship denna sommar.

Baserat på uppdragsbeskrivningen kastade vi oss in i sommarens projekt med en klar vision: att skapa en 3D-konfigurator för mindre hus. Min arbetsprocess var indelad i tre faser: utveckling (3D-modellering, webbprogrammering, prisberäkning), implementering (offert, integration) och utvärdering (testning, justeringar). Utvecklingsfasen började med en inlärningsprocess då jag saknade tidigare erfarenhet och ansvarade över samtliga delar av processen. Nu, vid sommarens slut, är vår fungerande programvara redo för lansering och väntar bara på det sista prisunderlaget. Se resultatet i vår demo-video!

 

Genom vår digitala plattform får Bergom Sågs kunder möjligheten att interaktivt skapa sina egna byggnader. Här förvandlas tankar och visioner direkt till en 3D-modell med omedelbar prisindikation. Det är som att trampa in i en kreativ verkstad där varje idé blir verklighet. Detta projekt är skräddarsytt för Bergom Såg, särskilt deras Bergom Hus-avdelning, för att förbättra kundupplevelsen på webben.

När jag ser tillbaka på denna händelserika sommar, kommer jag att minnas de ovärderliga lärdomarna jag tar med mig. Att se mina idéer växa från tanke till verklighet har varit otroligt tillfredsställande. Utmaningen att skapa en 3D-konfigurator, särskilt med min begränsade erfarenhet inom 3D-modellering och webbprogrammering innan sommaren, har utvecklat både mina färdigheter och min förståelse av processen. Och Pro&Pro har varit den perfekta arbetsplatsen för detta, då jag har fått ta mig an uppdraget helt självständigt men samtidigt alltid haft någon att bolla med när det behovet funnits.

Intervju med Michael Berggren, VD Bergom Såg

Vad säger VD:n på Bergom Såg, Michael Berggren, om sommarens samarbete? Jag fick en kort pratstund med honom och ställde några frågor för att få en inblick i hans tankar om detta projekt och dess framtid.

Fråga: För de som inte är bekanta med Bergom Såg, kan du berätta lite om vad företaget sysslar med?

Svar: Företaget driver en bygghandel, trähusproduktion och träförädling genom hyvleri och industrimåleri. Bygghandeln vänder sig mot både företag och konsumenter. Där säljs trä och byggvaror, och bygg produkter järnhandels- och fritidsartiklar. Trähusproduktionen omfattar attefallshus, fritidshus och villor. Företaget siktar på att utveckla produktionen till att omfatta flerbostadshus. Träförädlingen är i dag inriktad på att producera till bygghandelns kunder och till trähusproduktionen. På sikt vill Bergom Såg utveckla detta för att producera trävaror med ett unikt sortiment och sälja till återförsäljare.

Fråga: Hur skulle du sammanfatta sommarens samarbete med Pro&Pro?

Svar: Mycket kreativt och givande för oss. Vi har upplevt Pro&Pro som en professionell partner i vår affärsutveckling. Att på så kort tid fått möjlighet att skapa ett verktyg för att förbättra vår försäljning är viktigt för oss. Vi är otroligt tacksamma för denna möjlighet och tänker förvalta den på bästa sätt.

Fråga: Och till sist, vad tror du detta tillför till Bergom Sågs erbjudande?

Svar: Jag är övertygad om att detta på sikt ger ökad försäljning för oss. Att tillsammans med Pro&Pro få möjligheten att visualisera produkter på detta sätt är ett bra steg på vägen för att öka försäljningen.

Sammanfattning

Avslutningsvis vill jag rikta ett varmt tack till både Pro&Pro och Bergom Såg för möjligheten som jag fått under denna sommar. Det har varit en resa fylld med insikter och lärdomar som jag säkerligen kommer dra nytta av i framtiden. Så se nu till att hålla ögonen öppna på Bergom Sågs hemsida, Bergom Såg (bergomsag.se), så att ni inte missar lanseringen av 3D-konfiguratorn och där kan ni också hålla utkik efter fler fascinerande inblickar i framtidens byggvärld.

P.S. Det var betydligt svårare att skriva ett blogginlägg än att bygga en 3D-konfigurator;)

/Anton O’Nils

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest