Finalisterna till Årets ledare i Sundsvall 2023
aug 21 2023

Katarina Nordberg (SEB), Kåre Nordström (Orange Cyberdefense Sweden) och Maria Åslin (GB Verkstad) är de tre finalisterna till priset Årets Ledare i Sundsvall. Efter en öppen nominering med många välmeriterade kandidater har juryn via skriftliga frågeställningar och samtal valt ut de tre nominerade finalisterna till Årets Ledare i Sundsvall 2023. 

Priset Årets Ledare delas ut av Pro&Pro och Juniorhandelskammaren Sundsvall till en ledare inom näringslivet eller det offentliga som med ett hållbart ledarskap skapar enastående resultat genom systematik, tillit, hållbarhet och passion. Genom sitt ledarskap är våra finalister goda föredömen som inspirerar och uppmuntrar sin omgivning till att utveckla sig själva och sitt ledarskap.  Prisutdelningen sker på Sundsvall Business Awards den 21 september 2023.  Här följer en presentation av finalisterna samt juryns motivering till vad som gör dem till framgångsrika och mycket goda representanter för det hållbara ledarskapet.

Katarina Nordberg

Head Remote Advisory Insurance
SEB

Katarinas ledarskap vilar på kundfokus, affärsmässiga principer och öppenhet. Genom detta har hon skapat en tillitsfull miljö med stolta och trygga medarbetare. Katarinas mod och nyfikenhet, tillsammans med värderingar som mångfald, jämställdhet och hållbarhet, har brutit ny mark och utvecklat en helt ny affär till gagn för både kunder och miljö.

Kåre Nordström

VD
Orange Cyberdefense Sweden

Under devisen ”Leda för att skapa” har Kåre framgångsrikt tagit sig an utmaningar inom näringsliv och idrott. Hans ledarskap bygger på tydlighet avseende riktning, förväntan, värderingar och transparens. Kåres ödmjukhet tillsammans med en stark passion för människor och uppdrag frigör en kraft i organisationen som leder till hållbar framgång.

Maria Åslin

VD 
GB Verkstads- och Industrivaror AB

Marias energifulla ledarskap präglas av driv, affärsmässighet, glädje och tillitsfulla relationer. Hon är prestigelös och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Samhällsengagemanget är stort med frågor som mångfald och inkludering högt på agendan. Marias ledarskap skapar hållbara resultat med sikte på framtiden, för verksamhet, människor och miljö.

Kriterier för Årets Ledare

  • Systematik: Ledaren har över tid visat förmåga att systematiskt leda på både strategisk och taktisk nivå i både med- och motgång och visat prov på bredd
  • Tillit: Ledaren bygger motivation och engagemang genom en hög grad av tillit och goda värderingar
  • Hållbara resultat: Ledaren har över tid visat på mycket goda och hållbara resultat i verksamheten i samspel med tydlig hållbar inriktning (socialt, ekonomiskt och miljö)
  • Passion: Ledaren visar ett stort engagemang för organisationens varumärke, hållbar utveckling av verksamhet och hållbar utveckling av medarbetare
  • Ledaren ska ha mycket goda referenser från kollegor och underställda
  • Ledaren ska ha arbetsställe och placeringsort Sundsvalls kommun i sin anställning.

Jury

  • Tommy Ytterström, VD Pro&Pro
  • Måns Fahlander, Managementkonsult Pro&Pro
  • Erika Hällström, Konsult Masarin och Juniorhandelskammaren Sundsvall
  • Pär Jonsson, Rekryteringskonsult Poolia Sundsvall och Juniorhandelskammaren Sundsvall

Urvalsprocess

Nomineringen är helt öppen och stängdes i år den 30 april. Utifrån nominering och frågeformulär väljer juryn ut ett antal kandidater som intervjuas av juryn. Från dessa kandidater väljs sedan tre nominerade finalister ut. Efter samtal med referenser korar juryn en vinnare som annonseras på Sundsvall Business Awards den 21 september 2023.

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest