Semester och början på slutet av projektet
aug 2 2023

Hej igen! Nu har det gått några veckor sedan vårt förra blogginlägg och vi har massor att uppdatera er om. Ni vet vad man brukar säga; tiden går fort när man har roligt. Sedan sist har den första jobbperioden blivit avslutad och vi har varit på tre veckors semester. För er som kanske glömt vårt uppdrag innebär det att för Biometria göra en analys av organisationen för att hantera morgondagens virkesmätning.

Den sista veckan innan semestern innehöll intervjuer med kunder till Biometria, som exempelvis massabruk och sågverk. Syftet med intervjuerna var att få en större förståelse för hur de mäter sitt virke idag och deras inställning till och eventuella behov av framtida fjärrmätning och automatisering. En stor del av arbetet har gått ut på att samla in och analysera information från Biometria för att ha en bra grund när vi sen ska analysera potentiella framtidsscenarier. Slutligen ska vi ge rekommendationer kring förändringar i mål och verksamhet från nu till 5 år framåt för att säkra Biometrias mätningsverksamhet och dess optimala kvalitet samt effektivitet.

Kontoret var i princip tomt den sista veckan då de flesta medarbetarna på Pro&Pro tagit semester. Det var tur att vi och den tredje internshiparen, Anton, höll konsult-andan i lokalen levande.

Sedan har vi båda varit på semester också. Semestern för Mimmi har inte förvånande innehållit sol, bad, mycket rabarber och faktiskt några extra arbetspass på ICA Nära Nordingrå. Det är den bästa platsen att befinna sig på semestern om man vill träffa på bekanta i Nordingrå-trakten.

Semestern för Ludvig bestod av lugna veckor med mestadels stughäng och en del resande i Sverige.

Nu har det gått några dagar efter semestern och förarbetet är i stort sett färdigt. Nu ska scenarioanalyserna och tillhörande business case baserade på tidigare arbete påbörjas och slutsatser ska dras. De sista veckorna blir spännande och intensiva nu när säcken ska knytas ihop och slutpresentation för Biometrias ledning ska förberedas.

På bilden nedan ser vi en glad Ludvig innan möte på Biometrias kontor i Sundsvall.

Lär känna oss med dagens fråga: Vad måste du ta med till stranden?
Ludvig: SPF 100
Mimmi: Singoalla citron och en solstol

Vi hörs och ses, trevlig sommar!

Mimmi Vestin & Ludvig Åström

Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest