Pro&Pros 10 års jubileum – Förverkliga dina drömmar
maj 16 2023

2023 fyller Pro&Pro 10 år och det firades tillsammans med ett 50-tal personer från näringslivet i Sundsvall i ett jubileumsevent med tema: Förverkliga dina drömmar. Förutom spännande föreläsningar fick deltagarna tillfälle att mingla, skratta och knyta nya kontakter. Jubileumseventet inleddes med en blick 20 år framåt där Pro&Pros Mikael Augustsson, Sophie Brundin, Emil Lindgren, Linn Madsen, Viktor Pettersson och Teodor Wickman gav oss en upplevelse av Pro&Pro 2043 genom inslag av filmer och teater men också genom ljudprolog av den bok, ”The Success Blueprint: Achieving Your Business Goals and Living Your Dreams” som släpps 2043.

Pro&Pros resa från 2013 till idag presenterades med nedslag i viktiga händelser för Pro&Pros utveckling samt relaterade case och erbjudanden. Markus Marklund och Tommy Ytterström beskrev vägen till starten 2013 och de viktiga strategiska valen för Pro&Pro. Ambitionen har hela tiden att utmana de kvalificerade managementkonsultföretagen från storstäderna men också att ha ett starkt samhällsengagemang. Markus och Tommy beskrev vad de upplever som viktigt i företagsutveckling och som också är grunder i Pro&Pros rådgivning inom företagsutveckling. 2014 kom första kunduppdraget utanför regionen och Robert Tjernström beskrev uppdraget som innehöll utveckling av globala produktledningen för industriföretag Roxtec i Karlskrona. Robert presenterade ett antal kundcase och erfarenheter Pro&Pro haft med både tillväxtföretag, större företag och offentliga organisationer i att utveckla marknad och affär. 2018 kom första uppdraget utanför Sverige då Pro&Pro genom Mikael Augustsson stöttade Easy Bank i Oslo att hitta en lämplig partner att slå sig samman med. Pro&Pros resa är fylld av kunduppdrag inom strategi, analys och stöd i finansieringsprocesser.

Pro&Pro har sedan starten sett vikten av att passionerat se människor utvecklas och bli framgångsrika, såväl inom Pro&Pro som hos kunder och i omgivande samhället. Linn Madsen beskrev Pro&Pros strategi inom området och de koncept som Pro&Pro lanserat som samarbete med Skvadern gymnasiet och stipendium (2017), talangprogrammet Bright Minds (2021), internship (2014) och management trainee (2017). Vidare beskrev Linn case och erbjudanden inom strategisk employer branding samt kompetensförsörjning där Pro&Pro har haft förmånen att både jobba med samhällsperspektivet som flyttrörelser, platsattraktivitet, studentrörelser, utbildningsmarknaden och regional utveckling samt enskilda företag och organisationer. Passet avslutades med att för sjunde året i rad dela ut Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasielever vid Skvaderns gymnasieskola.

Efter jubileumstårta berättade Pro&Pros första trainee Daniel Adelander om hans förverkligande av drömmar. Att på Pro&Pro och i regionen kunna samspela drömmar om att jobba som managementkonsult med en gård med familj och djur på landet. 2018 började Pro&Pro med ett koncept, Pro&Pro Insights, för att dela med sig av kunskap och erfarenheter och en av de första Insights innehöll en analys av Måns Fahlander om framtidens ledarskap. Måns berättade om perspektiven systematik, strategiskt och taktiskt, tillit samt skapa bestående hållbara resultat. Han summerade att det också måste innehålla en stor passion. Dessa perspektiv är också de kriterier som finns i att bli Årets Ledare i Sundsvall, ett pris som Pro&Pro och Juniorhandelskammaren i Sundsvall lanserade 2020.

2021 fick Pro&Pro genomslag inom utbildningsområdet och det presenterades av Mikael Augustsson och Markus Marklund. Pro&Pro driver nu utbildningar inom projektledning för projektledare, styrgrupp och beställare samt utbildningar inom att samspela projektarbetsform med agil arbetsform, förändringsledning, ledarskapsutveckling samt utbildningar i att bli datadriven och att kunna nyttja AI. Redan 2019 började Pro&Pro resan mot att kunna ta en position i att stödja företag och organisationer att transformera till att bli datadrivna. Daniel Adelander beskrev resan fram till 2022 då affären fick genomslag och nu stödjer Pro&Pro både industriföretag och offentliga organisationer i sina digitaliseringsresor.

10 års resan avslutades med att Pro&Pro lanserade Framtidsnätverket, ett nätverk för ledare, strateger, affärsutvecklare och verksamhetsutvecklare för att både få ta del av omvärldsinsikter och trender men också att få samtala med andra om dem och vad de kräver för navigerande framåt. Start för Pro&Pros framtidsnätverk är hösten 2023.

På temat förverkliga drömmar beskrev tre gäster sina reflektioner och sin resa i att förverkliga drömmar. Eva-Karin Gidlund, Head of Alliance and Business Development Europe på NorthX Biologics samt PhD medicin och genetik. Hon beskrev bl a följande ”Jaga dina drömmar och äg din egen utveckling. Det är vilka val vi gör när vi står inför något som gått snett eller skrämmer oss är, dess val, våra egna val är det som avgör vart vi leder oss själva! Det är inte omständigheter, slumpen eller tillfälligheten som för oss till vårt mål, vår dröm eller destination utan de val vi gör på vägen.”

Joakim Eriksson, Civilingenjör industriell ekonomi Umeå universitet 2021. Internship på Pro&Pro 2019 och 2020. Nu jobbar Joakim i Stockholm på Russell Reynolds Associates som researcher inom exekutiv rekrytering till svenska och internationella ledningsgrupper och styrelser inom konsument- och sjukvårdssektorn. Joakim beskrev att vikten av att ta tillvara de möjligheter som ges. Han citerade sin gymnasielärare som innan utspring sista dagen i gymnasiet sa följande till sina elever: ” När ni går genom livet kommer ni stöta på små möjligheter, de kan ligga som en glittrande sten på marken och är lätta att gå förbi. Men se till att ni plockar upp den, tittar på den och fråga er om den kan vara värd något för er på er vandring”.

Britta Andres, PhD i teknisk fysik vid Mittuniversitetet, samt projektledare inom produktutveckling vid tillväxtföretaget 2D fab. Britta beskrev sin resa som började i en by i Tyskland på 8000 invånare och hur och hon i Sundsvall förverkligat drömmar. Forskardrömmar, familjedrömmar samt kunnat ha den fritid hon drömt om med friluftsliv och skidåkning.

Efter att gästerna berättat om sin resa och sina drömmar hölls en paneldebatt med fokus på temat för jubileet – Förverkliga dina drömmar!

 

Kvällen avslutades med en härlig buffé och musikquiz under ledning av Viktor Pettersson och Teodor Wickman. Vinnare av quizet blev Inger Axbrink, Kenneth Eriksson, Christine Grafström, Mattias O´Nils, Peter Schultz och Tommy Ytterström. Grattis!

Vi tackar för fina blommor och presenter samt ett stort engagemang och mycket glädje från er alla som deltog. Vi ser redan fram emot maj 2024 och nästa års Pro&Pro event.

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest