Skvadern Pro&Pro Awards 2023
dec 2 2022

Nu har startskottet gått för Pro&Pro Awards 2023, vårt årliga gymnasiestipendium i samarbete med Skvaderns gymnasieskola. Stipendiet delas ut till tre elevers gymnasiearbeten från Naturvetenskapsprogrammet i årskurs 3, med bedömningskriterierna ambition, analytisk nivå och skriftlig och muntlig presentation. Den 30 november värmde vi upp med att hålla en innovationsdag tillsammans med eleverna på temat ”Hållbar innovation”. Under 7 timmar fick eleverna innovera, strukturera och motivera en lösning på en vald hållbarhetsutmaning. I fritt format fick de sedan presentera sina lösningar, vilket resulterade i filmer, teater och PPt-presentationer.

 

Under dagen fick vi ta del av kreativa, engagerade och lösningsorienterade gymnasieelevers tankar och idéer och fick lyssna till presentationer om:

Vår Tur: Bättre kollektivtrafik landsbygden – fördela om resurser från stad till landsbygd

Less Waste More Taste: Minska matsvinnet med smakspindeldiagram

VATTN: Rena vatten i fattiga länder med vattenbrist – Hållbar lösning baserad på solcellsteknik

LoveBirds: Förbättra folkhälsan och livskvalitén med en ”obligatorisk” dejting med stöd av dejtingapp.

LLITH: Få ungdomar och vuxna att röra på sig med den vuxna lekparken

AI (Allt och Inget): Med AI så når vi ut med utbildning till ställen och människor där det är brist på behöriga lärare och människor som har särskilda behov– En AI lärare som ger den pedagogik som passar den studerande.

Ucycle: Ett året runt tjänstekoncept baserat på elcyklar bestyckade för vinterkörning. Hyr din cykel för den färd du önskar göra!

Det är tydligt att framtiden ligger i säkra händer!

För oss på Pro&Pro är det viktigt att engagera oss långsiktigt i vår region och ta vara på de fantastiska talanger vi har här. Vi följer dessa elever från gymnasietiden, via universitetet, med mentorskap, studentprogram Bright Minds, internships och examensarbeten, till traineeplatser och anställning hos oss. Vår VD Tommy Ytterström beskriver samarbetet så här: ”Vårt löfte Make people and business successful beskriver vår passion för att se människor lyckas och företag utvecklas. För oss är det självklart att göra vad vi kan för att hjälpa unga och ambitiösa elever att utvecklas och Skvaderns elever är erkänt duktiga. Genom samarbetet får eleverna ta del av vår erfarenhet, inspiration och kompetens och vi får en riktig energiboost av dem”

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest