Finalisterna till Årets Ledare i Sundsvall 2022
aug 23 2022

Carina Bergquist Palm (Nordea), Pascal Brisson (Internationella Engelska skolan Sundsvall) och Mats Jakobsson (SSG Standard Solutions Group) är de tre finalisterna till priset Årets Ledare i Sundsvall. Efter en öppen nominering med många välmeriterade kandidater har juryn via skriftliga frågeställningar och samtal valt ut de tre nominerade finalisterna till Årets Ledare i Sundsvall 2022.  Priset Årets Ledare delas ut av Pro&Pro och Juniorhandelskammaren Sundsvall till en ledare inom näringslivet eller det offentliga som med ett hållbart ledarskap skapar enastående resultat genom systematik, tillit och passion. Genom sitt ledarskap är våra finalister goda föredömen som inspirerar och uppmuntrar sin omgivning till att utveckla sig själva och sitt ledarskap.  Prisutdelningen sker på Sundsvall Business Awards den 22 september 2022.  Här följer en presentation av finalisterna samt juryns motivering till vad som gör dem till framgångsrika och mycket goda representanter för det hållbara ledarskapet. 

Carina Bergquist Palm, Nordea  efhnrhrjyjytrjfh

Head of Branch Region North

Humor, glädje och hög energi är tre starka faktorer som präglar Carinas ledarskap. När sedan stor integritet och systematik adderas, finns ett tydligt recept på Carinas hållbara ledarskap. Carina fokuserar på utveckling av sig själv och sina medarbetare med målet att få människor och verksamhet att växa. Verklig framgång för Carina är när hennes medarbetare blommar ut och tar ansvar i nya uppdrag. 

Pascal Brisson, Internationella Engelska skolan Sundsvall

Rektor

Pascal är en ledare med starkt driv och en tydlig strategi för sitt personliga ledarskap. Genom ett högt engagemang och stor passion har Pascal visat på uthållig framgång för sig själv och den organisation han leder. Det som sticker ut lite extra är förmågan att se, och fånga, möjligheter som dyker upp längs vägen. Det kräver både stort eget mod och en tillit till organisationens förmåga att hantera det okända.  

Mats Jakobsson, SSG Standard Solutions Group

VD

Mats har haft en lång och framgångsrik resa under vilken han har format sitt personliga ledarskap. Ett ledarskap som baseras på hög transparens, involvering samt modet att be om hjälp. Genom en stark kultur med stort fokus på kund och hållbarhet skapar Mats en grogrund för en affärsmässighet som leder till nya affärer och tillväxt på en utmanande marknad. 

Kriterier för Årets Ledare

  • Passion: Ledaren visar ett stort engagemang för organisationens varumärke, hållbar utveckling av verksamhet och hållbar utveckling av medarbetare 
  • Systematik: Ledaren har över tid visat förmåga att systematiskt leda på både strategisk och taktisk nivå i både med- och motgång och visat prov på bredd 
  • Tillit: Ledaren bygger motivation och engagemang genom en hög grad av tillit och goda värderingar 
  • Hållbara resultat: Ledaren har över tid visat på mycket goda och hållbara resultat i verksamheten i samspel med tydlig hållbar inriktning (socialt, ekonomiskt och miljö) 
  • Ledaren ska ha mycket goda referenser från kollegor och underställda 
  • Ledaren ska ha arbetsställe och placeringsort Sundsvalls kommun i sin anställning. 
Jury 
  • Tommy Ytterström, VD Pro&Pro 
  • Måns Fahlander, Managementkonsult Pro&Pro 
  • Erika Hällström, Konsult Masarin och Juniorhandelskammaren Sundsvall 
  • Pär Jonsson, Konsultchef CoStar och Juniorhandelskammaren Sundsvall 

 

Urvalsprocess

Nomineringen är helt öppen och stängdes i år den 16 maj. Utifrån nominering och frågeformulär väljer juryn ut ett antal kandidater som intervjuas av juryn. Från dessa kandidater väljs sedan tre nominerade finalister ut. Efter samtal med referenser korar juryn en vinnare som annonseras på Sundsvall Business Awards den 22 september 2022. 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest