Dataanalys, erbjudandeutveckling och livet i Sundsvall
jul 13 2022
Nu är första perioden avklarad! Sedan ni sist hörde av oss för två veckor sedan har mycket nytt hänt och mycket arbete utförts. På det första delprojektet har vi nu tagit fram ett första utkast på analysprogrammet. Det mest utmanande har varit det ostädade datat och att hitta pålitliga sätt att identifiera exempelvis en returtransport eller approximera koldioxidutsläppen för transporter till en viss industri.
För att lösa detta har vi först hittat villkor för att identifiera svårfunna fall i datasetet, och därefter använder programmet modeller vi skapat med hjälp av data från tidigare undersökningar för att approximera utsläpp. Med egna undersökningar och via dialog med Biometria har vi kommit fram till att vårt program levererar pålitliga analyser, men det finns delar att vidareutveckla.

I delprojekt två har vi med kundbehovsanalyser och trendspaningar som grund formulerat ett antal erbjudanden som vi tror Biometria och deras medlemmar kommer gilla. Det största fokuset ligger såklart på klimatavtryck och hur medlemmarnas behov samt omvärldsfaktorer ser ut kring hållbarhetsfrågor. Detta delprojekt är kanske det svåraste, eftersom det är en väldigt öppen uppgift som inte bara har ett rätt, något som vi som ingenjörsstudenter kanske inte är så vana vid. Som tur är har vi mycket värdefull kompetens omkring oss, både på Biometria och internt på Pro&Pro, och genom möten och diskussioner med kollegor får vi ta del av deras erfarenheter av liknande uppdrag och deras tankar kring vårt projekt och arbetssätt.

Självklart har vi tagit oss tid att uppleva det Sundsvall har att erbjuda också, med allt från Sundsvalls Thaifestival till det lokala utelivet och de vackra vyerna på Alnöns naturreservat. Vi rekommenderar varmt donutvagnen på torget.

Nu är som sagt den första jobbperioden avklarad, men det återstår tre veckor i augusti som kommer innehålla intervjuer med Biometrias medlemmar för att få viktiga insikter samt den ekonomiska delen av erbjudandena. Vi kommer hålla er uppdaterade, men nu tar vi semester. Trevlig sommar!

Sandra Hammarsten & Ludvig Åström

Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest