Uppstart Intern 2022: Biometria, Sydkorea, dataanalys och sommarfest
jun 29 2022

Nu har årets internship börjat, och vi har precis påbörjat den tredje veckan. På bilden har ni oss, Ludvig Åström & Sandra Hammarsten. Sandra har under våren varit på en utbytestermin i Sydkorea, därför har vi fram tills idag arbetat tillsammans på distans. Det känns bra att äntligen på vara tillbaka på kontoret, och även träffa resten av kollegorna.

Årets projekt sker i samarbete med Biometria, som vi jobbar nära med under hela processen. Det är uppdelat i två del-projekt där den första handlar om dataanalys, där vi bland annat ska skatta koldioxidutsläpp och klimatavtryck från virkestransporter. Datat vi fått att analysera består främst av information kring transporterna från skogen till industrin. I projektet så har vi därför kodat ett program för att kunna utvinna värdefull information samt göra kalkyleringar.

Den andra delen av årets projekt handlar om att undersöka hur ett potentiellt erbjudande från Biometria skulle kunna se ut när det kommer till klimatavtryck från virkestransporter. Här har vi i dagsläget undersökt hur marknaden ser ut just nu, vad för trender som sker och vilka potentiella möjligheter som finns. En viktig del här är att även förstå de behov och relationer som finns till kunderna, vilket är något vi undersökt nu under första perioden som gått. För oss innebär det här även att vi vidare ska kunna ta fram ett business case som Biometria ska kunna använda sig av som underlag för vidare utveckling.

Hållbarhet är ett aktuellt ämne som blir alltmer kritiskt till att arbeta med för att anpassa verksamheten till. Därför tycker vi det är spännande att få arbeta inom ämnet för att en del av förändringen, samtidigt som vi får utveckla våra kunskaper inom området. Genom samarbetet har vi även fått relevanta kontakter att intervjua för att säkerställa att erbjudandet stämmer överens med behov, vilket ska bli intressant!

Nu under veckorna som gått har vi behövt sätta oss in i och förstå projektet. Det har vi gjort genom att vara i kontakt med relevanta personer kopplade till det här, gjort omvärldsspaning samt kommit i gång med att programmera för att utvinna information från datat och gjort kalkyleringar. Den största utmaningen vi har haft i dagsläget är att förstå variablerna i datat och vilka som är relevanta att använda sig av för ändamålet. Här har vi haft störst nytta av de programmeringskunskaper vi fått under studietiden.

 

Pro&Pro har även sin årliga sommaravslutning, vilket ni kan se på bilden nedan! Vi fick en guidad tur av vår kollega Teodor på ett gammalt järnverk, Galtström. Resten av kvällen bjöd på musikquiz och mingel. Det visade sig att Ludvig är en riktig mästare på gamla godingar, blev en tuff match men landade på en delad första plats.

Här är det första blogginlägget av flera som kommer under sommaren. Håll er uppdaterade på Linkedin eller hemsidan för att följa med oss på vår resa.

Tack Pro&Pro för givande första veckor!

Sandra Hammarsten & Ludvig Åström

Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest