Traineeblogg 5 – Examensblogg
jun 28 2022

Hej på er! Med sommar och semester runt hörnet kommer här denna (före detta) trainees sista blogg. Ni läste rätt i parentesen, och kanske blev hintade i rubriken, men jag har fått privilegiet att examineras från Pro&Pros eminenta traineeprogram. I denna blogg tänkte jag både blicka bakåt mot min tid som trainee, och blicka framåt mot den tid som kommer. Häng med!

Min resa på Pro&Pro började egentligen strax före min anställning. Jag tog min examen från Linköpings universitet i juni förra året och såg fram emot en härlig sommar följd av en massa lärdomar och nya kollegor till hösten. I juni ringer min framtida chef och kollega, Tommy, och frågar om jag är intresserad av att göra ett projektledningsuppdrag som ett av mina första uppdrag på Pro&Pro. Vad Tommy då sade när jag lite oroat frågade hur mycket erfarenhet man behövde ha för uppdraget satte sig verkligen hos mig:

”Vi har fullt förtroende för dig och kommer att stötta dig hela vägen till en bra leverans. Det viktiga är att du får med dig givande lärdomar från projektet.”

Under projektledningsuppdraget lärde jag mig massor och kände verkligen att jag hade Pro&Pro i ryggen. Stöd från entusiastiska kollegor och stora utmaningar har verkligen präglat hela mitt år som trainee. De projekt som jag varit med i har spänt från innovation och hållbarhet inom entreprenadbranschen till regional utveckling med fokus på hur Västernorrland ska bli en än mer konkurrenskraftig region i framtiden. I princip varje projekt har börjat med frågan: ”Hur ska vi ta oss an detta?”. Då kan det kännas lite tufft, men med hårt arbete och passionerade människor som hela tiden strävar mot målet har vi kommit fram till, både i mitt och kundens tycke, riktigt bra lösningar.

Om jag jämför var jag är idag och det jag lärt mig med när jag tog examen för drygt ett år sedan hade jag nog inte kunnat ana vilken skillnad det kunde bli. Efter 17 år i rad inom skolans värd kände jag att jag ändå kunde ett och annat om att lära mig och ta in kunskap. Vad jag däremot inte visste var att mängden lärdomar och kunskapsinhämtning skulle accelerera när jag började arbeta som managementkonsult. Det dyker upp nya saker varje dag som jag måste ta itu med och finna en lösning på och inget projekt är det andra likt. Visste ni till exempel att under en och samma dag kunde jag agera teknisk support inom Officepaketet åt en kollega, presentera en omvärldsanalys inom hållbar konsumtion och produktion samt vara med och planera logistiken inför en eventdag som Pro&Pro håller i varje år. Ingen dag har varit den andra lik under detta traineeprogram och jag kunde verkligen inte föreställa mig att insupa så mycket ny kunskap om allt möjligt utan att gå i skolan.

Blickar jag framåt mot hösten ser jag bara positiva saker i scopet. Det känns inspirerande att framgent få vara med och driva projekt tillsammans med kollegor och kanske få köra ett uppdrag på egen hand. Det finns redan dialoger om intressanta uppdrag som jag skulle kunna få vara med på och jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i dessa utmaningar. Men först kommer en härlig semester som jag tänker njuta av.

Stort tack till er läsare som följt min resa som trainee på Pro&Pro via bloggarna. Nu checkar jag ut som trainee och checkar in som fullfjädrad Junior Managementkonsult!

Önskar en fin sommar!

Teodor Wickman

Junior Managementkonsult       (kändes riktigt bra att skriva den där signaturen utan ordet ”trainee”)

 

 

 

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest