Intervju med Årets Ledare 2021: Maria Humla
maj 5 2022

Den 22 september är det återigen dags att kora Årets Ledare på Sundsvall Business Awards. Priset Årets Ledare delades ut för första gången 2020 och nu är det tredje gången vi har den stora äran att få kora Årets ledare. Förra årets vinnare var ingen mindre än Maria Humla, generaldirektör på SPV, och vi har fått en pratstund med Maria om hur hennes år som Årets Ledare har sett ut. 

Hur har året varit sedan vinsten?

Det har gått otroligt snabbt. Vi hade ju kommit ur pandemin ett tag där, i samband med Sundsvall Business Awards 2021. Sedan fick vi gå tillbaka i till distansarbete igen. Så, då var det bara att plocka upp några ”tappade sugar” och försöka hålla modet och energin uppe under hösten samt se till att förbereda oss så bra som möjligt tills vi kunde börja ses igen efter årsskiftet. Jag känner verkligen av den kraft och glädje som kommer av att vi möts fysiskt igen på arbetsplatsen. 

Hur har utmärkelsen påverkat dig?

Det har ju påverkat på så sätt att många har kontaktat mig och velat höra vad det är jag gör för att få det att funka. Flera har även velat få veta mer om hur min resa, till där jag är idag, har sett ut. Jag har fått vara med i flera olika paneler och poddar där jag samtalat om ledarskap med kloka personer, blivit intervjuad av studenter och gymnasieelever kring ledarskap generellt och specifikt om jag som kvinna har känt mig diskriminerad någon gång. Bara för någon vecka sedan ledde jag ett labb om hur vi kan bli bättre på att leda i ett större sammanhang ”Sluta tänk organisation – vi leder något större” och jag har fått skriva en ”Veckans ledare” om min syn på ledarskap.  

Sedan har det ju gjort att jag själv har tänkt på mitt eget agerande mer aktivt, reflekterat över vad jag gör eller inte gör och vad jag kunnat göra bättre.   

Vad har varit roligast med vinsten?

Att medarbetarna på SPV uttryckte en stolthet och faktiskt såg det som vår gemensamma vinst!  

Till sist, tänker du nominera någon i år?

Javisst! Att synliggöra förebilder på det här sättet tror jag är ett av verktygen för att ge oss i Sundsvallsregionen rätt förutsättningar för att även i framtiden ha tillgång till bra ledare. Framgång föder framgång! 

 

Stort tack säger vi till Maria för hennes kloka ord. Till sist en uppmaning till er alla, skicka in ditt förslag på en ledare som förtjänar att uppmärksammas! Sista datum för att skicka in nomineringsförslag är den 16 maj 2022. Du hittar länk till formulär här. 

Nominera till Årets Ledare 2022 i Sundsvall

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest