Skvadern Pro&Pro Awards 2022
nov 10 2021

Nu har startskottet gått för Pro&Pro Awards 2022, vårt årliga gymnasiestipendium i samarbete med Skvaderns gymnasieskola. Stipendiet delas ut till tre elevers gymnasiearbeten från Naturvetenskapsprogrammet i årskurs 3, med bedömningskriterierna ambition, analytisk nivå och skriftlig och muntlig presentation. Den 10 november värmde vi upp med att hålla en innovationsdag tillsammans med eleverna på temat ”Hållbar innovation”. Under 7 timmar fick eleverna innovera, strukturera och motivera en lösning på en vald hållbarhetsutmaning. I fritt format fick de sedan presentera sina lösningar, vilket resulterade i filmer, PPt-presentationer och appar.

 

 

Under dagen fick vi ta del av kreativa, engagerade och lösningsorienterade gymnasieelevers tankar och idéer och fick lyssna till presentationer om:

Sakaiensis Engineering – Bryta ner plastprodukter genom storskalig odling av plastätande bakterier.

Blue Trash – Öka återvinning av plast genom att införa ett nytt sopsorteringsalternativ för privatpersoner.

Elektroteket – Delningstjänst där man kan låna elektronikprylar av varandra via en app.

SWS – Stop World Starvation – Öka kunskapen kring regenerativt jordbruk för att minska förekomsten av ökenområden.

Donations Defended – Granskar och kvalitetssäkrar välgörenhetsorganisationer med hjälp av AI.

TAAAJM – Upptäcka och förhindra vattenskador i ett tidigt skede med hjälp av sensorer.

Vaccin – i ett kylskåp nära dig – Vaccinationsstationer nära matvarubutiker för att öka tillgängligheten till vaccin för alla.

Krubbkompassen – Öka exponeringen av matvaror med kort datum via en app för att minska matsvinn.

Panta plagg – Återvinna klädesplagg som är i slutet av sin livstid.

Olles favoritelever – Minska vår ohållbara konsumtion av varor genom att reglera importen från länder som har dåligaarbetsförhållanden.

Det är tydligt att framtiden ligger i säkra händer!

För oss på Pro&Pro är det viktigt att engagera oss långsiktigt i vår region och ta vara på de fantastiska talanger vi har här. Vi följer dessa elever från gymnasietiden, via universitetet, med mentorskap, internships och examensarbeten, till traineeplatser och anställning hos oss. Vår VD Tommy Ytterström beskriver samarbetet så här: ”Vårt löfte To make people and business successful beskriver vår passion för att se människor lyckas och företag utvecklas. För oss är det självklart att göra vad vi kan för att hjälpa unga och ambitiösa elever att utvecklas och Skvaderns elever är erkänt duktiga. Genom samarbetet får eleverna ta del av vår erfarenhet, inspiration och kompetens och vi får en riktig energiboost av dem”.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest