Traineeblogg 1 – Första steget mot drömjobbet
sep 12 2021

I och med att dessa ord skrivs går startskottet för en välkänd bloggserie här på Pro&Pro, nämligen traineebloggen. Traineeprogrammet har tidigare genomförts tre gånger och denna gång ska ni få följa med min resa som trainee och Junior Managementkonsult på Pro&Pro.

Vem är då jag? Den korta versionen är: Teodor Wickman, 24 år och nyutexaminerad civilingenjör i industriell ekonomi. Den något längre versionen är att jag är uppvuxen i Njurunda, strax söder om Sundsvall. Större delen av skolåren gick till att elitsatsa inom alpin skidåkning, men när det var dags att ta studenten lades skidorna på hyllan och kosan styrde mot Linköping för vidare studier. Väl i Linköping hann jag engagera mig inom sektionen några gånger, arbeta tillsammans med svenska golfförbundet, genomföra en utlandstermin på Hawaii och till slut ta en examen inom industriell ekonomi med master i logistik och Supply Chain Management. På fritiden gillar jag att aktivera mig utomhus och oftast blir det skidor, både längd och utför samt en hel del golf.

Under hösten förra året när jag började fundera på arbetslivet och sätta fart på min utveckling dök Pro&Pro upp i mitt flöde. Ett managementkonsultföretag som fokuserade på helheten, både när det kommer till kund och medarbetare som dessutom fanns i min hemstad, fångade mitt intresse. Pro&Pro är ett mindre managementkonsultföretag som brinner för att se människor och företag utvecklas och bli framgångsrika, både vad gäller kunder och de egna medarbetarna. Genom värderingarna Nyfikenhet, Ödmjukhet, Positivitet och Ambition förverkligas den högt satta ambitionen. I korthet kan det sammanfattas med att goda resultat uppnås genom ett mycket stort engagemang och att vara ödmjuk inför att lyckas med uppgiften samt att alla uppdrag blir bättre med inställningen att det ska vara kul också. Jag sökte till deras traineeprogram och nu sitter jag här idag och skriver på första traineebloggen. Tänk vilket flyt man har ibland!

Tanken med denna bloggserie är att ni som läser ska få följa med mig genom traineeprogrammet och ta del av vad jag får göra samt mina tankar kring uppdrag och hur det är att jobba på Pro&Pro. Traineeprogrammet har för min del rivstartat. Redan andra dagen hade det ordnats en intervju för en projektledarroll för ett hackathon. Intervjun gick så bra att ett av mina första uppdrag blir att genomföra Good Tech Hack tillsammans med Bron Innovation. Det går fort i hockey! Region Västernorrland och Mittuniversitetet står som beställare för det andra projektet jag ska vara med i och handlar om hur vi ska utveckla vår region för att skapa tillväxt. Som ni förstår är det bara att njuta och plocka fram strategiböckerna igen! Parallellt med dessa projekt ska jag läsa kurser och ha lektioner som hjälper mig att bli en så kompetent managementkonsult som möjligt. Spännande tycker jag! Nu har jag inte mycket mer att berätta vilket leder till att traineebloggen är slut för denna gång. Men håll till godo, mer kommer!

Fortsättning följer…

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest