VD summerar första halvåret 2021 och blickar framåt
aug 11 2021

Vi är i början av augusti och jag hoppas ni så här långt har kunnat njuta av sommaren och ledighet. Jag tänkte passa på att summera Pro&Pros år så här långt och beskriva hur vi tänker runt vår framtida utveckling.

Fortsatt lönsam tillväxt genom innovativ helhetspartner med passion för framtid, innovation och problemlösning

2020 var för Pro&Pro ett mycket framgångsrikt år med en signifikant lönsam omsättningsökning. Glädjande har vi fortsatt den resan under första halvåret 2021 och har vi enligt vår lagda strategi lyckats påbörja vår resa att förflytta oss från fokus på en regional marknad till en mer nationell marknad. Detta är något som fortsatt är i fokus. Vi har haft förmånen att få nya affärer och nya kunder inom utbildning, främst inom AI med fokus på företagsledning och affärsutveckling och projektledning.  Vårt nyutvecklade case-baserade koncept för ledarutveckling med fokus på det hållbara ledarskapet har mottagits väldigt positivt på marknaden. Det upplevs kreativt och innovativt, kombinerar strategisk och taktisk nivå, ger träning i verkliga case samt ger kunden en möjlighet att i samma program utveckla alla ledare oavsett nivå och bygga en kultur och ledarplattform för organisationen. Här utnyttjar vi också hela Pro&Pros utvecklade bredd i olika områden för att kunna inspirera och lära. Vi har också fortsatt tillväxt som strategisk och innovativ framtidspartner för organisationer, både inom regional tillväxt och inom företagsutveckling. Inom omvärldsanalys och framtidsarbete har vi också paketerat anpassade erbjudanden för kommuner, myndigheter, mindre företag samt större företag, vilka har mottagits väldigt positivt på marknaden. Sammanfattningsvis ser vi nu en mycket bra mix i kunder och omsättning fördelat över alla våra kompetensområden strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap, allt med en röd tråd av digitalisering,

Kontinuerligt och gemensamt framtidsarbete utvecklar Pro&Pro

Vi har förmånen att alla medarbetare har intresse, drivkraft och kompetens i områden som är av vikt för ett företags utveckling. För att utveckla Pro&Pro med lönsam tillväxt ser vi vikten av att prioritera strategiskt arbete. Vi satsar vidare att utveckla vårt strukturkapital för att snabba på introduktion och lärande samt utveckla vår genomförandeförmåga. För oss är det självklart med kontinuerlig kompetensutveckling och prioritera utbildning på avancerad nivå och certifieringar, Ett väl utvecklat strukturkapital är en viktig komponent att kunna utvecklas lönsamt på ett trivsamt sätt.

Utvecklas med människor som drivs av att lösa odefinierade komplexa problem

Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och framgångsfaktor. Vår ambition är att en anställning på Pro&Pro ska vara en upplevelse med stora utvecklingsmöjligheter både personligt och yrkesmässigt. Därför vill vi ge yrkesmässiga utmaningar i kombination med en bra balans mellan arbete och fritid. Ambitionen att fortsätta vår tillväxt med nya personer som drivs att lösa odefinierade komplexa utmaningar med framtidsfokus. Vi vänder oss till både erfarna samt nyexaminerade som vi erbjuder vårt 12 månaders traineeprogram.

Kvalificerade koncept för studenter med höga ambitioner och hög potential

Vi har under 2021 lanserat Bright Minds – Pro&Pro Student Program. Ett program som erbjuder ambitiösa studenter möjligheten att öka sin näringslivserfarenhet, sin kompetens och personliga utveckling genom att lösa framtidens odefinierade komplexa problem. Till sin hjälp får de kvalificerad handledning och utmanande aktiviteter, samtidigt som de får utveckla sitt eget nätverk med fler likasinnade. Vi är inne på fjärde omgången av vårt eget traineeprogram där vi ser att det bidrar en brant utvecklingskurva för de nyexaminerade studenterna. Vi har också sedan starten 2014 jobbat med internship för studenter med hög ambition och potential, vilket har ger oss både relationer med studenter och leveranser till nytta för oss. I våra universitetssamarbeten har vi utökat samarbetet med Linköping och Umeå.

Blick framåt

Ett område som vi redan arbetar inom och ser en stor utveckling inom är datadriven affärsutveckling. Här ser vi stora möjligheter genom samspel av kompetens inom strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, AI och dataanalys, samt ledning och styrning.

Nu när vi har en plattform att stå på regionalt och har tagit många steg i samarbete med kunder utanför vår hemma-region annonserar vi nu efter en platsansvarig för att utveckla Pro&Pro i Västerbotten. För fortsatt lönsam tillväxt ser vi nu vikten av att börja etablera Pro&Pro i fler geografiska områden och startar med Västerbotten. Norrland som helhet är nu en inne i en mycket intressant tillväxt med många stora investeringar och etableringar. Vi har också som avsikt att starta nya koncept som en podcast och framtidsnätverk. Vi brinner för att skapa intressanta samtal mellan människor, skapa intresse för framtidens samhällsutmaningar sam dela med av oss av energi, glädje och passion.

Kunders förtroende grunden för vår resa

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som start ups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tommy Ytterström, VD

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest