Internship: Rapporter och lärdomar
aug 5 2021

Nu är vi återigen tillbaka på kontoret och det börjar närma sig slutspurten av sommarens internship! Vår sommar är uppdelad med 4 + 3 arbetsveckor, med lite ledighet där emellan. Ett koncept som är väldigt tacksamt, för nu är vi tillbaka med nya fräscha ögon.

Innan vi gick på semester slutförde vi all programmering samt de analytiska momenten i del-projekt 1, transport caset. Nu senaste veckan har vi därför arbetat fram en rapport. Något vi lagt stort fokus på är att verkligen försöka skriva så att innebörden av resultatet framhävs på bästa möjliga sätt, på så sätt utvecklas även vi till att bli vassare på att skriva.

För del-projekt 2, den strategiska analysen av tillväxt i Västernorrland genom transporter, så skrev vi ett första utkast innan semestern. Nu har vi successivt läst och arbetat igenom varje avsnitt för att den ska bli så bra som möjligt! Vi har lärt oss att det är en iterativ process, genom att backa några steg så kan vi göra förbättringar i det vi redan skrivit. Genom det här internshipet har vi fått en insikt i Västernorrland, vilka förutsättningar regionen och näringslivet har när det kommer till att öka tillväxten gällande transporter.

De få veckor som är kvar har vi lagt upp en ny tidsplan för hur vi ska lägga upp arbetet och se till att allt som vi vill avsluta också hinns med. Om allt går enligt plan så blir vi klara med rapporterna den här veckan, och nästa vecka kommer fokuset vara på presentationerna vi har framför oss!

Att vi är två som arbetar tillsammans har varit guld värt, det gör att vi kan diskutera och få nya synsätt genom våra olika perceptioner. För att pusha och få feedback så har dessutom Tommy Ytterström, VD, agerat bollplank under hela arbetets gång. Vi är också tacksamma över kollegorna här på Pro&Pro, genom att vara nyfikna och ge erfarna råd så har vi fått värdefulla insikter. Det här visar tydligt på att Pro&Pro står för sina kärnvärden; nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet.

Maja Vestin & Sandra Hammarsten
Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest