Sommaravslutning och halvvägs i internshipet
jul 1 2021

Nu är vi inne på 4:de veckan på Pro&Pro, tiden har bara sprungit iväg! Ungefär halva internshipet har gått och vi inser nu hur mycket kunskap och erfarenheter vi redan fått!

Sedan senaste blogginlägget har vi kommit en bra bit in på våra del-projekt. Vi har dessutom fått arrangera en presentation för Pro&Pro kring arbetsprocessen, resultatet och öppnat upp för diskussion. Kollegorna har gett oss stöd och idéer till utvecklingen av vårt projekt. Bland annat har vi fått råd kring layouten och utformandet av rapporten för den givna målgruppen, presentationsteknik, hur vi gör en effektiv trendspaning och slutligen hur en strategi byggs upp.

Det praktiska projektet, där vi med hjälp av data ska analysera och lösa ett transport-case, har vi kommit fram till ett resultat. Vi har skapat en kod som klassificerar och räknar fram värdeskapande information. Under tiden har vi haft avstämningar med uppdragsgivaren för att se till att arbetet överensstämmer enligt det önskade uppdraget.
Den strategiska analysen börjar ta form med stormsteg! Delvis har vi undersökt hur läget ser ut gällande datadrivna hållbara transporter och delvis har vi varit i kontakt med nyckelpersoner. En nutidsanalys för Västernorrland samt en undersökning av trender börjar leda till en rapport. Bilden visar hur vi kartlägger all information vi har samlat på oss. Målet är att ha färdigställt ett första utkast av en slutgiltig strategisk rekommendation till slutet av veckan.

Pro&Pro har ett brett nätverk, som vi fått tagit del av för att få värdefulla inputs gällande vårt projekt. Utifrån intervjuer med representanter från Sundfrakt, Knightech, Telia, Ericsson och Mittuniversitetet har vi fått en bredare syn på området och framtidsutsikter.

Under de senaste veckorna har vi även individuellt fått lära känna teamet på Pro&Pro. Det har varit lärorikt att höra deras bakgrunder och hur det är att jobba som managementkonsult. Samtalen har utan tvekan breddat vår syn på arbetsrollen.

På bilden syns en av internshipets höjdpunkterna, den årliga sommaravslutningen med Pro&Pro! Det var en dag med team-building aktiviteter, musik-quiz, god mat och trevligt sällskap! Den som var snabbast uppför Norra berget är för evigt ouppklarat, viktigast är att vi fick lära känna kollegorna och ha en rolig kväll!

Maja Vestin & Sandra Hammarsten
Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest