Tillväxtbolaget LBS utvecklar sina processer
feb 16 2021

Tillväxtbolaget LBS utvecklar sina processer med stöd av Pro&Pro

– Som snabbväxande företag är det inte bara affärer och leverans med bibehållen kvalitet som ska utvecklas. Bakomliggande administrativa processer ställs inför helt nya krav, både kopplat till revision och intern ordning och reda i och med den omsättning och storlek företaget nu har, säger Johan Strömbäck, VD för Lule Building System.

Lule Building System (LBS) är ett snabbväxande bolag i en spännande framtidsbransch. Företaget genomför stora projekt och erbjuder kompletta lösningar inom elkraftsområdet. Man har sett omsättningen öka fantastiska 25 gånger på tre år och det hela kröntes med priset Årets Tillväxtföretag i Västernorrland 2020 som delades ut på höstens Sundsvall Business Awards.

Kartlägger nuläge och nyläge
LBS såg ett behov av att utveckla sina processer och valde att ta hjälp av Pro&Pro för detta arbete. Under uppdraget som pågick under januari och februari 2021, definierade och beskrev vi ett antal nyckelprocesser inom ekonomi och administration. Syftet med arbetet var att uppfylla krav från externa intressenter, minska riskerna i verksamheten, samt för att tydliggöra aktivitetsflöden för att underlätta för nya medarbetare att bidra i processerna.
– Under arbetet upptäckte vi möjligheter till förbättringar som vi fångade upp. Detta nyläge kommer vi att implementera inom kort, säger Johan Strömbäck.

För ökad samsyn och bättre insikt
Uppdraget har genomförts genom intervjuer och arbetsmöten med nyckelpersoner på LBS.
– Genom arbetet med processkartläggning och -utveckling skapas förutsättningar för fler att förstå arbetsprocesserna, samt att man skapar en transparens och minskar risken för fel. Det skapar också möjligheter för ett gemensamt språk och fungerar som en grund att diskutera processförbättringar utifrån, säger Mikael Augustsson, managementkonsult på Pro&Pro, som genomfört uppdraget.

Vi på Pro&Pro tycker det är mycket roligt och stimulerande att jobba med tillväxtföretag, som ofta står inför stora möjligheter och är väldigt duktiga på sin affär. Till dessa företag erbjuder vi både analys och rådgivning, såväl som hjälp med att praktiskt ta fram processer och material som är nödvändiga för företagets fortsatta utveckling.

– Alla företag är olika och av erfarenhet vet vi att våra kunder ofta står inför unika utmaningar i sina tillväxtsresor, säger Mikael Augustsson.

Vill ni veta mer, eller prata om hur vi kan stötta i er tillväxtfas eller utveckla era processer, kontakta: Mikael Augustsson, Managementkonsult på Pro&Pro.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest