Traineeblogg 3.0
jan 23 2021

Halvvägs på Traineeprogrammet och julavslutning

Det är nu dags för det tredje inlägget här på min traineebloggen. Sedan starten i augusti så har saker rullat på i väldig fart och det är till och med så att min första semester, någonsin, har passerat. En semester som för min del var rolig och kändes speciell då jag aldrig tidigare haft en semester i och med studier och jobb över sommarloven.

Men nog prat om ledigheter, nu så ska vi fokusera på arbete och vad jag har lärt mig och fått göra sedan senast vi hördes. Traineeprogrammet har rullat på bra med många lektioner och några läxor, jag har fortsatt arbeta på i de olika projekt jag är en del av och jag har avslutat en kurs på Mittuniversitetet i Förändringsledning med inriktning digitalisering och affärsmodeller. Kursen blev för mig ett bra komplement till Traineeprogrammet, då jag tidigare inte stött på affärsmodeller på det sätt som jag fick göra på kursen och för att som managementkonsult kan uppdragen innefatta affärsmodeller av olika slag på olika sätt. Som exempelvis förändring av befintlig alternativt vara med och bygga upp en med ett startup. På Traineeprogrammet så har vi hunnit ta oss igenom några block och är ungefär halvvägs. Förutom affärsmässighet, så har vi nu gått igenom strategi samt affärsutveckling. Under strategiblocket pratade vi om hur tankarna kan gå när val av strategi ska göras samt hur ett genomförande kan till. Affärsutvecklingsblocket är mer omfattande än de två tidigare blocken har varit, vilket beror på den bredd som finns i begreppet affärsutveckling. Delar som utveckling av erbjudande, kundlivscykel och segmentering ligger under detta block och är viktigt i rollen som managementkonsult. Mycket har lärts och mer finns att lära kring arbetslivet som Managementkonsult.

Det här inlägget skrivs i januari 2021 och det innebär det att julen 2020 har passerat. Julen brukar för de flesta företagen innebär någon form av avlutning i form av ett mingel, en julfest, en lunch eller något helt annat. Pandemin har inte gått någon obemärkt och har fått företag att tänka om. Pro&Pro tänkte om och höll en julavslutning digitalt på distans. Genom catering kunde alla få sig en måltid som avnjöts gemensamt via Teams. Inför avslutningen så blev jag ansvarig för att planera och beställa mat. Under själva avslutningen så var jag till stor del ansvarig för underhållningen som digital konferencier samt ledare av två quiz. Det blev ett, något sånär, Coronafritt-quiz, vilket är svårt när hela året påverkats av pandemin, samt ett musik-quiz med finskatoner. Det blev en härlig kväll som bjöd på många skratt, god mat samt ett ypperligt tillfälle för alla på företaget att träffas i ett mer informellt forum för, nästintill, första gången på många månader. Det kändes givande och kul att få träffa alla på företaget i ett annat sammanhang och under en hel kväll.

Ett knappt halvår på Pro&Pro har passerat, mycket har hänt sedan starten och mycket mer kommer att hända vilket känns spännande och givande. Vad det gäller Traineeprogrammet så kommer det fortsätta under våren med de sista delarna av Traineeprogrammet och det kommer ni få höra mer om framledes.

På återseende

Viktor Pettersson

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest