Traineeblogg #2 – Mitt traineeprogram
nov 19 2020

Mitt unika Traineeprogram

Min tid på Pro&Pro flyger fram och i skrivande stund är vi nu framme i månadsskiftet oktober/november. Det har alltså redan gått 2 månader sedan jag på riktigt började här. Sedan senast har det hänt en del saker och Traineeprogrammet har tagit fart på riktigt. Det smarta och fantastiska med upplägget på Traineeprogrammet här på Pro&Pro är att jag parallellt är med och deltar i flertalet projekt.

Det som gör att det fungerar så pass bra är inte bara faktumet att dessa två delar pågår parallellt utan att innehållet anpassas utefter de uppdragen som pågår. Är det ett projekt där intervjuer är en del av datainsamlingen så anpassas Traineeprogrammet till det. Det gör mitt Traineeprogram speciellt och unikt för just mig, då det anpassas efter mig och mina uppdrag på samma sätt som det varit unikt för förgående och kommer vara unikt för nästkommande Traineer.

Just nu pågår blocket affärsmässighet som har kompletterats med en del omvärldsanalys, då det behövdes för ett uppdrag. I blocket affärsmässighet ingår flertalet punkter och det rör sig bland annat om framgångsrika möten, affärsmässighet och presentationsteknik. Blocket affärsmässighet är det första blocket av den enkla anledningen att det bildar grundstenen för resten av karriären som managementkonsult. När jag bemästrar möten, PowerPoint och presentationer har jag möjligheten att fortsätta utvecklas för att sedan bli framgångsrik i min karriär. Nästa del av Traineeprogrammet kommer innefatta strategier och affärsutveckling, vilket ska bli väldigt spännande och intressant.

Sedan jag senast skrev har arbetet gått framåt och jag har fått prova på nya moment. Till exempel har jag fått vara med och hålla i en Workshop, vilket var roligt och lärorikt. I och med pandemins grepp om världen så skedde den på distans via Zoom. Att leda presentationer, workshops och möten digitalt är något som blivit en del av och underlättar vardagen och som kommer fortsätta vara en del av arbetslivet. Själva workshopen gick bra, jag och Daniel som höll den ihop växlade mellan Zoom och ett verktyg som heter Mural. Vilket som kort kan beskrivas som en whiteboardtavla online där alla deltagare kan editera samtidigt och post-it-lappar kan sättas upp. Det är häftigt att det går att göra saker på distans vilket möjliggör att arbete kan fortgå trots stor distans mellan parter och resandet sker mindre ofta och är mer planerat.

Förutom att arbeta externt och med Traineeprogrammet så har vi internt haft en strategieftermiddag på Pro&Pro. Det innebar att vi diskuterade framtida tankar kring företaget och för mig som Trainee kändes det väldigt häftigt och lärorikt. Jag tror att det är unikt att jag som Trainee får vara med de mer seniora och diskutera och få min röst hörd kring Pro&Pro och dess framtid. Den positiva känsla som jag fick av denna eftermiddag och det häftiga i att kunna vara med och påverka får avsluta detta blogginlägg.

På återseende

Viktor Pettersson

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest