Traineeblogg #1 – Viktor Pettersson
sep 28 2020

Då var det äntligen dags för den tredje upplagan av traineeprogrammet och således traineebloggen där ni kommer få följa mig och mina tankar som trainee och Junior Managementkonsult här på Pro&Pro. Jag, Viktor Pettersson, är alltså den som fått äran att ta över stafettpinnen ut på den tredje sträckan efter Daniel Adelander och Emil Lindgren.

Som ni kanske förstår så heter jag Viktor Pettersson och jag är 25 år ung. Jag är född och uppvuxen i Visby på den fantastiska ön Gotland, vilket många har svårt att tro när de träffar mig eftersom min dialekt inte är så framstående. Precis som mina två föregångare på traineeprogrammet har jag studerat till civilingenjör, nytt för i år är att jag flyttar söderut från studieorten Umeå. Jag och Emil har båda läst industriell ekonomi och Daniel läste maskinteknik med en master i industriell ekonomi. Min utbildning som civilingenjör i industriell ekonomi påbörjades 2015, examen togs under 2020 och inriktningen som lästes var Risk Management och kompletterades med avancerade kurser i statistik.

När frågan, var kommer du jobba efter examen?, tidigt under utbildningen kom på tal så var Sundsvall inte det spontana svaret. Men när man träffar sin sambo under utbildningen och hon kommer ifrån Sundsvall så dyker det plötsligt upp som ett hett alternativ. Att det sedan blev Pro&Pro var ingen slump. Pro&Pro hade nämligen anordnat några föreläsningar och visat upp sig kontinuerligt på universitetet. Så när det blev dags för deras besök 2019 så tog jag chansen, introducerade mig och mitt intresse för företaget och resten är historia. För er som inte känner till Pro&Pro så bra så är det ett företag som bland annat erbjuder tjänster inom ledarskap, analys, strategi och affärsutveckling.

Startskottet för traineeprogrammet 2020 gick den 1 september, men min tid här smygstartade redan i januari. Jag fick då chansen att lära känna kollegorna under två utbildningsdagar i det agila verktyget SAFE vilket ledde till en certifiering och i juni fick jag möjligheten att hoppa på ett projekt som gjordes mot det Sundsvallsbaserade företaget 2Dfab, där jag fick göra en marknadsanalys.

Bra förmåner, en VD som bryr sig om sina anställda i kombination med en varm härlig arbetsgrupp är några av de fördelar som jag redan nu har upptäckt med företaget. Ett ungt, växande och ambitiöst företag där jag som individ har stor inverkan på resultat gör att drivkraften, potentialen och möjligheterna till att utvecklas är många. Det finns mycket fint att säga om detta företag redan nu och mycket mer kommer det att bli. Just nu är jag involverad i flertalet projekt och det är bland annat mot Bron Innovation och Mittuniversitet.

Att inleda karriären som managementkonsult ska bli spännande och jag ser framemot att få utvecklas och frodas hos Pro&Pro. Min resa som trainee fortsätter och inom kort kommer ni få höra mer om mig och min framfart hos Pro&Pro. För er som är intresserade av att veta mer om det här företaget och vad det har att erbjuda med allt från traineeprogram, utbildningar eller internships an fortsätta klicka runt på hemsidan där ni läser det här.

På återseende,

Viktor Pettersson

Junior Managementkonsult, Trainee

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest