Internship: Upplevelser och tankar efter tre veckor
jun 28 2020

Tre veckor på sommarens uppdrag har redan passerat och tiden bara springer iväg. En sak både jag, Maja Vestin, och Julia Larsson är överens om är att det är superintressant att få arbeta med framtidsområdet som 5G utgör en del av, samt få analysera utvecklingen. Sedan senaste blogginlägget har vi blivit lite mer pålästa inom ämnet och kommit igång med arbetet. Det vi har gjort hittills är att vi har tagit fram en omvärldsanalys i form av en PESTEL-analys för att se vilka trender och drivkrafter som finns gällande 5G och den anknytande tekniken, samt eventuella trender i framtiden. Två case-studies har genomförts där ena visar hur långt teknologin har kommit idag, och den andra är riktad mot managementkonsulter och hur dem anpassar sig efter den rådande teknikutvecklingen. Intressant var att se prov på teknikutvecklingens hastighet och hur samhället förändras utefter förutsättningarna. Att företag hela tiden måste vara på tårna och inte får bli för bekväma har även varit tydligt. Under arbetets gång har vi haft möjligheten att genomföra ett flertal intervjuer med bland annat Telia, Ericsson, SCA logistik AB, Logistikparken i Sundsvall och forskare på Mittuniversitetet för att få ta del av branschkunnigas perspektiv, vilket verkligen har varit uppskattat från vår sida. Vidare har en presentation för kollegorna på Pro&Pro genomförts för att få ta del av deras tankar och synpunkter kring ämnet. Vi har även varit ute och samlat in data till den egna empiriska studien, där vi ska realisera några industritillämpningar som blir möjliga med den nya tekniken och kommer bli fokus efter semester. Mycket roliga att få åka ut och möta kunder som omväxling för att hela tiden bli motiverade att göra ett bra jobb jämtemot dem.

I nuläget har vi börjat sammanställa en nyttoanalys som ska leda till en slutgiltig rekommendation gällande Telias möjligheter och eventuella tillvägagångssätt för att intressera industrimarkanden. Utöver detta har en rekommendation till Pro&Pro påbörjats, som ska bygga på framtidens managementkonsultföretag och de tjänster som teknikutvecklingen för med sig. Målet är att innan semestern vara klara med ett första utkast av den slutgiltiga rapporten som vi ska dela med Telia och Pro&Pro då uppdraget slutförts.

Under dessa tre veckor har vi även haft enskilda möten med kollegorna för att få ta del av deras bakgrund och det arbete de utför på Pro&Pro idag, vilket var väldigt inspirerande. Det visade ännu en gång att de finns alla möjligheter inom det här yrket. Sist men inte minst har vi hunnit med Pro&Pro’s årliga sommaravslutning som i år blev till en friluftsdag med roliga aktiviteter, teambuilding och god mat. I och med covid-19 och myndigheternas rekommendationer var det en självklarhet att friluftsdagen skulle anordnades utomhus med anvisningar om att hålla avstånd. Mycket roligt att få lära känna kollegorna under andra former. Vi passade även på att utmana kollegorna i en lek vi lärt oss på Umeå universitet som blev väldigt uppskattad, vilket såklart var roligt! Nedan visas några bilder från friluftsdagen.

Maja Vestin,
Junior Managementkonsult, Pro&Pro AB

 

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest