Omvärldsanalys – Tankesmedjor – Nedladdningsbar rapport
jun 18 2020

Under 1900-talet har tankesmedjor varit avgörande för global samhällsutveckling. I Sverige har tankesmedjor varit mindre dominanta än i länder som USA och Storbrittanien, men detta börjar förändras. Komplexiteten hos samhällsutmaningar ökar, det politiska samhället polariseras och tilltro till regering och experter ifrågasätts. Vilken roll kommer tankesmedjor ha i det svenska samhället i framtiden?

Rapporten finns nu tillgänglig för nedladdning för alla. Rapporten går bland annat igenom den historiska utvecklingen mot dagens tankesmedjor, trender och osäkerheter som kommer skapa förutsättningarna för tankesmedjor till 2025 samt hur utvecklingen kan ske framöver och slutligen situationen för tankesmedjor ser ut i sverige.

Arbetet genomfördes av Pro&Pro inom samverkansprojektet IoT Testbäddar där Mittuniversitetet är huvudpart tillsammans med forskningsinstitutet RISE. Projektet är finansierat av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden ERUF, Region Västernorrland, 19 företag och genom samverkansavtalen med Sundsvalls kommun, Örnsköldsviks kommun, Timrå kommun och Härnösands kommun.

Publicerad: 2020

Ladda ner rapporten här!

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest