Startskott för Skvadern stipendium 2020
nov 27 2019

Pro&Pro delar varje år ut stipendium för Bästa gymnasiearbete till tre finalister inom Naturvetenskapsprogrammet i årskurs 3. Finalisterna nomineras av skolan där Pro&Pro har den avgörande rollen i slutfasen där samtliga studenter muntligen presenterar sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig presentation samt muntlig presentation.

Innovationsworkshop inleder samarbetet
Som en del i samarbetet höll Linn Madsen och Tommy Ytterström från Pro&Pro i en innovationsworkshop förra veckan med ett team av cirka 80 kreativa, engagerade och lösningsorienterade gymnasieelever. På temat ”Hållbar innovation” delades de in i grupper med uppgiften att skapa en innovativ lösning på en hållbarhetsutmaning, eller en del av utmaningen. I fritt format fick de sedan presentera sina lösningar vilket resulterade i såväl teateruppvisningar, app-prototyper som PPT-presentationer och videoinspelningar. Några exempel på utmaningar och lösningar som vi hoppas att de kommer att jobba vidare med:

 • Utmaning: Gymnasieelever är allt mer stressade i dag visar rapporter. Kraven inom skolan anses vara en av orsakerna.
  Lösning:
  Konsultföretaget Coolverket som ska agera som konsulter till Skolverket och ge rekommendationer för att optimera struktur, upplägg och krav så att stressen minskar.
 • Utmaning: Allt mer mat slängs i våra kylskåp på grund av bland annat utgångna bäst-före-datum.
  Lösning:
  Appen Försvinn! som genom dina varors streckkod automatiskt visar vilka varor som går ut när och ger därför indikation på vilka du ska använda omgående. Andra funktioner är recepttips på vad du har i kylskåpet för att minska risken att du slänger mat.
 • Utmaning: Allt fler unga vill engagera sig i välgörenhet och hjälpa utsatta människor. Men steget är ofta för stort och processen för svår.
  Lösning:
  Den digitala plattformen Volunteer Match har ambitionen att samla de stora hjälporganisationerna under ett och samma tak, som en matchingtjänst, där besökaren på ett överskådligt sätt ser när och hur jag kan engagera mig. Schemat bryter ned behovet i mindre projekt som är utplacerade under året och där besökaren på ett enkelt sätt kan anmäla sig till olika projekt. Det kan var veckovis, månadsvis eller längre perioder. Syftet är att göra bryggan över enklare för mig som hjälparbetare

Tommy Ytterström beskriver samarbetet så här: ”Vårt löfte Makes people and business successful beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa studenter. Skvaderns studenter är erkänt duktiga och genom samarbetet får  studenterna del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest