VD summerar första halvåret 2019 och blickar framåt
sep 16 2019

Vi är inne i september och andra halvåret 2019 har arbetsmässigt kommit igång med full fart. Jag hoppas alla har kunnat njuta av sommaren tillsammans med familj och vänner. Jag tänkte passa på att summera Pro&Pros år så här långt och beskriva hur vi tänker runt vår framtida utveckling.

En innovativ helhetspartner med passion för framtid, innovation och problemlösning

Vi har sedan starten 2013 haft ambitionen att vara en managementkonsultbyrå som ger våra kunder ett tydligt värde som en innovativ helhetspartner med passion för framtid, innovation och problemlösning. Vår strategi leder oss kontinuerligt att ta steget mot kännedom och position samt utveckla vårt värderbjudande. Under första halvåret 2019 har ett antal nya kunder gett oss förtroende att bidra till deras utveckling som i form av en innovativ partner. Här är några exempel:

  • Utveckling av kompetensstrategi och employer branding för en större organisation
  • Framtidsanalys för kommun
  • Affärsutveckling av nya erbjudanden B2B för telekomoperatör
  • Ledningsstöd och rådgivning till en större organisation i genomförande av digital transformation
  • Leda komplext och stort projekt inom digital transformation för ett större företag
  • Utveckling av partnerskap inom 5G
  • Utbildning inom AI kopplat till affärs- och verksamhetsutveckling
  • Affärsutvecklingsrådgivare till ett av Sveriges mest högt rankade start-up

Genom att vi kan erbjuda en bredd i kompetens, modeller, erbjudanden samt branschkännedom kan vi möta kunders olika behov och önskemål på ett mycket bra sätt. Våra värderingar nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet leder oss att genomföra uppdragen och vi har fått många uppskattande utvärderingar från våra kunder. Vi har också haft förmånen att under första halvåret 2019 ha fortsatt lönsam tillväxtutveckling. För andra halvåret av 2019 och 2020 ser vi för vår del en positiv marknadsutveckling och steg för steg ha möjlighet att utvecklas med lönsam tillväxt.
För att vara i framkant i omvärldsspaning och väl förberedda att kunna vara en samtalspartner i framtidsutmaningar genomför vi egna analyser och tar fram insikter inom framtidsområden. Våra Pro&Pro Insight event där vi delar med oss våra analyser och insikter är mycket uppskattade och välbesökta event.

Kontinuerligt och gemensamt framtidsarbete utvecklar Pro&Pro

Vi har förmånen att alla medarbetare har intresse, drivkraft och kompetens i områden som är av vikt för ett företags utveckling. För att utveckla Pro&Pro med lönsam tillväxt ser vi vikten av att prioritera strategiskt arbete.

Varje vecka träffas vi för att gemensamt samtala om kund- och affärsläge samt viktiga frågeställningar för vår utveckling. Till detta genomför vi varje månad en gemensam ”business review” där vi går igenom senaste månadens händelser och resultat samt gör en utblick för att tillsammans ta taktiska aktions. Vi har en heldag varje halvår med fokus på framtidsarbete där vi jobbar tillsammans med att utveckla lönsam tillväxtmålbild och vägen dit i närtid och medellång sikt genom perspektiv som marknad och kundutveckling, varumärke och kännedom, försäljning, medarbetarattraktion, karriärutveckling, geografiska etableringar, strukturkapital och trivsel.
I takt att vi blir fler utökar vi vårt kontor och utvecklar mötes- och aktivitetsmöjligheter. Vi har förmånen att kunna genomföra delar av många kunduppdrag genom arbete på kontoret, vilket gör att vi kan träffas ofta och utbyta tankar och kunskap samt stötta varandra. Vi satsar vidare att utveckla vårt strukturkapital för att snabba på introduktion och lärande samt utveckla vår genomförandeförmåga. Ett väl utvecklat strukturkapital är en viktig komponent att kunna utvecklas lönsamt på ett trivsamt sätt.

Kvalificerat mentorskap, internship och traineeprogram för studenter med ambitioner

Under 2019 formaliserade vi ett mentorserbjudande till nyfikna universitetsstudenter med hög potential. Vi har under 2019 knutit till oss många spännande studenter från olika universitet. Vi är inne på andra omgången av vårt eget traineeprogram. Det är glädjande att se utvecklingen hos våra traineer där de genom sin drivkraft i sampel med stora utvecklingsmöjligheter tar ansvarfulla roller i uppdrag. Med ett genomarbetat program för utveckling av kunskap och förmåga inom avancerad strategi-, affärs- och verksamhetsutveckling samt projektledning ger vi unga medarbetare en möjlighet att snabbt nå en kvalificerad nivå. Vi har också sedan starten 2014 jobbat med internship för framåt och ambitiösa studenter vilket har ger oss både relationer med studenter och leveranser till nytta för oss. I våra universitetssamarbeten har vi utökat samarbetet med Linköping och Umeå.

Samhällsengagemang för ungdomars välbefinnande och utbildning

Vi ser ungdomars välbefinnande och utbildning som mycket viktiga områden för ett samhälles utveckling. Sedan 2017 har vi ett framgångsrikt samarbete med Skvaderns gymnasieskola där vi både genomför innovations workshop, inspirerar till universitetsutbildning samt delar ut stipendium till bästa gymnasiearbete. Vi har också under vintern och våren 2019 engagerat oss i ett samarbete med en regional grundskola, Matfors högstadium, för att inspirera ungdomarna till vidare studier samt samtala om framtidsområden som hållbarhet och digitalisering. Inom ungdomsidrotten har vi ett antal samarbeten och engagemang där vi försöker bidra till en meningsfull och glädjefull fritid för ungdomar.

Blick framåt samt spännande lanseringar som stärker våra kunders konkurrenskraft

Vi ser under senare delen av 2019 samt 2020 fortsatt utveckling inom områden som ledarskap, Employer branding samt Management of Digtialization. Vi har utvecklat det nya konceptet Management of Digitalization där vi stödjer kunderna att utveckla sin ledning och styrning av digitalisering samt att stödja i genomförandet av operativa projekt.
Ett område som vi redan arbetar inom och ser en stor utveckling inom är datadriven affärsutveckling. Här ser vi stora möjligheter genom samspel av kompetens inom strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, AI och dataanalys, samt ledning och styrning. Vi har några nya spännande koncept på gång inom nätverk och ledarskap som kommer lanseras i början av 2019.
Nu när vi har en plattform att stå på regionalt har vi framåt en större ambition att börja samarbete med kunder utanför vår hemma-region. Vi kommer också under 2020 att börja se över förutsättningar för en eventuell etablering på någon annan ort i Sverige.

Utvecklas med människor som drivs av vårt löfte ”makes people and business successful”

Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och framgångsfaktor. Vår ambition är att en anställning på Pro&Pro ska vara en upplevelse med stora utvecklingsmöjligheter både personligt och yrkesmässigt. Därför vill vi ge yrkesmässiga utmaningar i kombination med en bra balans mellan arbete och fritid. Vi har ambitionen att fortsätta vår tillväxt med nya personer, både erfarna samt nyexaminerade som vi erbjuder vårt 12 månaders traineeprogram.

Kunders förtroende grunden för vår resa framåt

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som start ups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tommy Ytterström, VD

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest