Internship på Pro&Pro – En lagsport!
jul 2 2019

På bilden står vi och väntar på våra vänner i Higher Ambition program. Fortsätt läsa om du vill veta mer om vad det är!

Det här blogginlägget vill särskilt ägna åt de människor vi kommit i kontakt med sedan vi började här på Pro&Pro.
Att göra Internship på Pro&Pro är knappast något för en ensamvarg. Vi för dagligen diskussioner i internship-gruppen, allt från små detaljer till de stora penseldragperspektiven; allt från hur mailinkorgen bäst struktureras till vilka risker och utmaningar en organisation kan möta på vägen mot datamognad. Det är ibland tidskrävande samtal men vi är helt övertygade om att vi lär oss mycket av att diskutera med varandra. Vilket i slutändan kommer resultera i att kvalitén på vårt arbete förbättras av att vi analyserar tillsammans.

Förutom att vi samarbetar i internshipgruppen får vi också stöd, tips och råd från våra managementkonsultkollegor här på Pro&Pro. Redan första veckan satte vi oss ner med Daniel Adelander som är riktigt duktig på Artificiell intelligens. Vi diskuterade möjligheter och utmaningar som kommer med olika tekniker och deras implementation. Andra veckan fick vi möjlighet att sitta ner i ett längre möte med Linn Madsen, där vi fick en genomgång av vad en effektanalys är, hur den görs och hur den kan användas. Detta visade sig vara ett riktigt bra verktyg som hjälpte oss att strukturera vårt arbete och komma vidare i processen. Förra veckan fick vi sitta ner med Robert Tjernström som just nu gör produktutvecklingsuppdrag hos en global kund med huvudkontor här i Sundsvall. Vi förklarade våra utmaningar för honom och diskuterade möjliga lösningar. Återigen mycket lärorikt!

I onsdags stod vi ”intershippare” värd för lunch med Higher Ambition Program, ett samarbete mellan flera organisationer i Sundsvall som erbjuder kvalificerade sommarjobb till ambitiösa studenter från hela landet. Vissa från Internship-gruppen går det programmet och det blev en rolig långlunch med många intressanta samtal och nya ansikten. Vi höll även en presentation om vårt uppdrag och Tommy berättade om Pro&Pro.

Slutligen har vi också haft mycket kontakt med både andra företag och myndigheter. Det är spännande att få ta del av kunskap och erfarenheter från Ericsson, Nordea, DIGG, Skogforsk och Länsförsäkringar. En stor fördel med att göra intervjuer med så olika organisationer (Vinstdrivande företag, Banker, försäkringsbolag, forskningsföretag och myndigheter) är att vi får en bred förståelse för var näringslivet står idag. Ett tema som återkommer är vikten av samarbete mellan avdelningar och organisationer som inte är vana att samarbeta. De externa mötena är extra roliga eftersom det breddar vår förståelse för hur data hanteras i olika typer av organisationer. Dessutom får vi träna på att möta nya människor i ett professionellt sammanhang och det är också bra träning.

Sammanfattningsvis har det alltså varit en hel del möten och diskussioner. På tidigare arbeten har jag kunnat se på min stegräknare om arbetsdagen varit hektisk men på Pro&Pro hade det nog faktiskt varit bättre med en ordräknare.
Kul att du läste inlägget! Vi hörs om en vecka!

Joakim Eriksson
Junior Managementkonsult, Pro&Pro

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest