Min resa som trainee
jan 15 2019

Dags att presentera den senaste upplagan av traineebloggen där jag, Emil Lindgren, kommer att beskriva och reflektera över min tid på Pro&Pro som Junior Managementkonsult och deltagare i Pro&Pros traineeprogram.

Problemlösande civilingenjör vänder hem
Jag heter Emil Lindgren och är 28 år gammal, född och uppvuxen i Sundsvall. Jag har precis flyttat tillbaka till Sundsvall efter fem års studier i Linköping där jag har studerat till civilingenjör inom industriell ekonomi. Under hela min studietidhar jag varit nyfiken på att arbeta som managementkonsult. Inom utbildningen till civilingenjör övas du nämligen i problemlösning och att jobba som managementkonsult har alltid setts som ett naturligt nästa steg efter utbildningen. Mina förväntningar på traineeprogrammet och rollen som managementkonsult är att det skall vara varierande, utmanande och utvecklande.

Sundsvall ger balans mellan fritid och jobb
Hur hamnar då en gammal mittfältare i Kubikenborgs IF först i Linköping och sedan tillbaka till Sundsvall, kanske ni undrar? Under min studietid har jag träffat min sambo som också var student i Linköping. Tillsammans letade vi efter en stad där vi båda hade bra arbetsmöjligheter, bra möjligheter till boende och bra möjligheter till en aktiv fritid. Vi fastnade för Sundsvall då vi båda hittade bra jobb, ett bra boende och fina möjligheter till en aktiv fritid.

Pro&Pro – liten firma med höga ambitioner
Att hitta Pro&Pro, ett företag som jag trodde främst fanns i storstadsområdena känns som en riktig fullträff och jag har höga förväntningar på traineeprogrammet och min personliga utveckling i rollen som konsult. Att dessutom kunna kombinera detta med friluftsliv och skidåkning är toppen! Pro&Pro erbjuder tjänster inom områdena Strategi, Affärsutveckling, Ledarskap och Verksamhetsutveckling. För studenter som är i slutet av sin utbildning finns det möjlighet till Internship, Examensarbete eller Traineeprogram. Pro&Pro är alltså en liten firma men med stark kompetens och höga ambitioner – spännande!

Skarpa uppdrag varvat med teoretiska lektioner
Första tiden på Pro&Pro har präglats av en positiv atmosfär och en trevlig arbetsmiljö, att jobba i ett mindre företag är trevligt då man snabbt lär känna sina kollegor. Tiden har varit lärorik då lektioner har varvats med skarpa uppdrag och man får snabbt eget ansvar, men alltid med stöd av en äldre kollega. Första tiden har bestått av uppstart i ett scenarioanalysarbete inom Employer Branding – som kommer att presenteras på ett Insight frukostseminarium i slutet av februari – lektioner i affärsmässighet och presentationsteknik. Dessutom har mitt första projekt mot kund startat, där jag ska vara involverad i ett strategiskt projekt för Mittuniversitetet.

Stay tuned – Fortsättning följer!

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest