Utbildningsprogram i projektledning
dec 12 2018

Pro&Pro håller just nu i ett utbildningsprogram i projektledning och -styrning för HL Display för att stärka upp deras projektledarförmågor. HL Display är en global koncern som utvecklar, tillverkar och säljer butikslösningar för att skapa attraktiva och lönsamma butiker som stärker konsumentens shoppingupplevelse.

Upplägg
Utbildningen innefattar bland annat projektplanering (scope, tid, budget, m.m.), ledarskap, kommunikation, grupputveckling, riskhantering, styrgruppsarbete, förändringsledning och projektstyrning. Den är utformad utifrån den globala certifieringsstandarden PMI-PMP (Project Management Professional).

För att råda bot på de vanligaste anledningarna till att projekt generellt sett misslyckas, så fokuserar utbildningsprogrammet på att:

  1. Formulera tydliga projektmål – Tydlig projektdefinition och scope beskrivning
  2. Endast kontrollerade ändringar i projekt – Undvika scope creep
  3. Rätt projektledning och team – Alla nyckelroller är utbildade i projektledning
  4. Välarbetad projektplan – Realistisk tidsplanering och effektiv kontroll/uppföljning
  5. Kommunicera effektivt – Nå rätt personer på ett effektivt sätt och konsultera projektets intressenter

Omfattning
Programmet omfattas både av en kortare utbildning för styrgruppsmedlemmar och en gedigen 3-dagarsutbildning för projektledare. Genom att låta många på företaget gå utbildningsprogrammet så skapar man en gemensam terminologi och gemensam förståelse kring projektstyrningsmodellen och begreppen.

 Genom att investera i att bygga projektledarkapacitet och kompetens ger man projektledarna verktyg och metoder för att vara mer framgångsrika i att leverera projekt. Syftet är att stärka projektledarnas roll och självförtroende genom att ge en god teoretisk och praktisk grund, säger Mikael Augustsson, managementkonsult på Pro&Pro, som ansvarar för utbildningarna.

Vill ni veta mer, eller prata projektledning, kontakta:

Mikael Augustsson, managementkonsult på Pro&Pro och certifierad projektledare i PMI-PMP

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest