Strategier för substitut till plast
aug 24 2018

Strategier för hur Sveriges skogar ska vara med och rädda världens hav från plast

Vår medvetenhet om det miljöhot som plast utgör ökar allt mer i samhället. Forskare har lyckats ta fram trämaterial som kan fungera som substitut för plast men det finns ett glapp mellan forskning och marknad. Av den anledningen har Pro&Pro tagit fram go-to-market-strategier utifrån en scenarioanalys för produkter av material från skogsindustrin som substitut till plastprodukter. Scenario-analysen bygger på en nulägesanalys vilken i sin tur är baserad på intervjuer med aktörer inom området samt litteraturstudier.

Det strategiska arbetet har genomförts av Alice Andreasson och Emil Lagergren, internship juniorkonsulter sommaren 2018 vid Pro&Pro. Både Alice och Emil studerar till civilingenjörer i Industriell Ekonomi, Alice vid Linköpings Universitet och Emil vid Chalmers. I bifogad artikel kan du läsa mer om analys och resultat.

 

 

 

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest