Sommarens internship
jun 28 2018

Sommarens internshipstudenter är i full gång.

För Pro&Pro är talangutveckling av duktiga studenter en viktig del i strategin att bli attraktiv och framgångsrik som företag. Nu är våra två internshipstudenter, Alice Andreasson och Emil Lagergren, igång med deras uppdrag hos oss. De ska under sommaren utföra en scenarioanalys för fibermaterial som substitut till plast och utifrån den ta fram go-to-markets-strategier för dessa material. Både Alice och Emil studerar till civilingenjörer i Industriell Ekonomi, Alice vid Linköpings Universitet och Emil vid Chalmers.

Internshipet, som heter Higher Ambition Internship 2018, är ett samarbete med Mittuniversitetet och 11 företag i Sundsvallsområdet. Sammanlagt är det 21 civilingenjörsstudenter från hela Sverige som deltar i internshipet och förutom att genomföra ett uppdrag på deras företag går de en kurs i kreativ problemlösning på Mittuniversitetet.
Alice och Emil har rivstartat sitt uppdrag och har börjat på en nulägesanalys som innefattar en omvärldsanalys i form av en PESTEL-analys samt en analys av befintliga substitut till plast och potentiella substitut från skogsindustrin. Utifrån nulägesanalysen har de börjat identifiera och värdera trender som de baserar sin scenarioanalys på. När scenarioanalysen är klar kommer de ta fram passande go-to-market-strategier för varje scenario. För att genomföra uppdraget har de intervjuat flera forskare och företag och fler intervjuer är inbokade.

Vi ser fram emot att följa Alice och Emil denna sommar, ta del av deras kunskap och förmågor samt få vara en del av deras personliga och professionella utveckling!

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest