Vi är mycket stolta över att presentera ett samarbete med Skvaderns Gymnasieskola i Sundsvall. Skvaderns gymnasieskola är en friskola som startade 2002. Skolan har sedan starten på ett mycket bra sätt utvecklat och utbildat ambitiösa ungdomar för att kunna klara eftergymnasiala studier på hög nivå. Eleverna ges också stora möjligheter till personlig utveckling som en del i utbildningen.

I samarbetet ingår Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Stipendiet delas ut till bästa gymnasiearbete vid Naturvetenskapsprogrammet åk 3 och innebär:

  • 7 000 kr
  • Deltagande på eventet Pro&Pro dagen
  • Möjlighet till samtal med Pro&Pro medarbetare kring planering av framtida studier, framtida jobb och andra relevanta områden

Tre stycken finalister nomineras av skolan. I den avgörande slutfasen kommer varje finalist att muntligt få presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för Pro&Pro.

Tommy Ytterström beskriver samarbetet så här: ”Vårt löfte Makes people and business successful beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa individer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration. Förutom stipendium ser vi aktiviteter som inspirationsföreläsningar och karriärdialoger. ”

Pin It on Pinterest