VD summerar 2020 och blickar framåt
mar 7 2021

Det har varit ett speciellt år med pandemi i vårt samhälle och ett väldigt tufft är för många människor och företag. Jag tänkte passa på att summera Pro&Pros 2020 och beskriva hur vi tänker runt vår framtida utveckling.

En innovativ helhetspartner med passion för framtid, innovation och problemlösning

Pro&Pro har under året utvecklat nya koncept och erbjudanden vilka har mottagits positivt på marknaden. Det har varit fortsatt fokus på sex prioriterade branscher för att stärka konkurrenskraften i dessa branscher. Vi har ökat systematiken i marknadsföring genom aktivare närvaro digitalt men också genom nya partnerskap och sponsorskap. Detta har väsentligt ökat kännedomen om oss och vårt varumärkeslöfte ”Makes people and business successful”. Detta visar sig genom ökat intresse från presumtiva kunder som tar kontakt med oss, men också att ett ökat intresse och nyfikenhet i att bli en av oss på Pro&Pro. Vi ser verkligen att vi är på väg mot ambitionen att bli en samtalspartner för framtidsdialog och en relevant partner i det strategiska arbetet samt bidra i kritisk affärs- och verksamhetsutveckling.

Fortsatt lönsam tillväxt

2019 var för Pro&Pro ett mycket framgångsrikt år med en mycket bra lönsam omsättningsökning, vilket gjorde att vi utsågs till Gasellföretag 2020 i Dagens Industris årliga analys av Sveriges företag. Glädjande har vi fortsatt med lönsam tillväxt under 2020 genom att nya kunder har gett oss förtroende att bidra till deras utveckling i form av en innovativ partner. Vi ser att vår uthålliga satsning på ledarskapsområdet nu ger effekt i kunder och omsättning. Inom övriga områden som framtidsanalys och strategi, affärsutveckling och verksamhetsutveckling har vi fortsatt tillväxt. Utbildningsområdet har vi arbetat ödmjukt och intensivt med för att utveckla och under 2020 fick vi ett genombrott där. Vi har nu en bra mix i kunder och omsättning fördelat över alla våra kompetensområden strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap.

Kontinuerligt och gemensamt framtidsarbete utvecklar Pro&Pro

Vi har förmånen att alla medarbetare har intresse, drivkraft och kompetens i områden som är av vikt för ett företags utveckling. För att utveckla Pro&Pro med lönsam tillväxt ser vi betydelsen av att prioritera strategiskt arbete. Vi har satsat vidare att utveckla vårt strukturkapital för att snabba på introduktion och lärande samt utveckla vår genomförandeförmåga. För oss är det självklart med kontinuerlig kompetensutveckling och prioritera utbildning på avancerad nivå och certifieringar, Ett väl utvecklat strukturkapital är en viktig komponent att kunna utvecklas lönsamt på ett trivsamt sätt.

Utvecklas med människor som drivs av att lösa odefinierade komplexa problem

Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden. Vår ambition är att en anställning på Pro&Pro ska vara en upplevelse med stora utvecklingsmöjligheter både personligt och yrkesmässigt. Under 2020 har vi haft nöjet att få ett antal nya kollegor med olika erfarenhet och bakgrund men alla drivna av vårt löfte ”Makes people and business Successful” och våra kärnvärden. Vi vill erbjuda yrkesmässiga utmaningar i kombination med en bra balans mellan arbete och fritid. Ambitionen att fortsätta vår tillväxt med nya personer som drivs att lösa odefinierade komplexa problem. Vi vänder oss till både erfarna samt nyexaminerade som vi erbjuder vårt kvalificerade 12 månaders traineeprogram.

Kvalificerat mentorskap, internship och traineeprogram för studenter med höga ambitioner

Vi har under 2020 knutit till oss många spännande studenter från olika universitet. Vi är inne på tredje omgången av vårt eget traineeprogram och har rekryterat en ny trainee som börjar i augusti 2021. Det är glädjande att se utvecklingen hos våra traineer där de genom sin drivkraft i sampel med stora utvecklingsmöjligheter tar ansvarfulla roller i uppdrag. Med ett genomarbetat program för utveckling av kunskap och förmåga inom avancerad strategi-, affärs- och verksamhetsutveckling samt projektledning ger vi unga medarbetare en möjlighet att snabbt nå en kvalificerad nivå. Vi har också sedan starten 2014 jobbat med internship för framåt och ambitiösa studenter vilket har ger oss både relationer med studenter och leveranser till nytta för oss. I våra universitetssamarbeten har vi utvecklat ett fördjupat samarbete med Linköping och Umeå.

Blick framåt

Ett område som vi redan arbetar inom och ser en stor utveckling inom är datadriven affärsutveckling. Här ser vi stora möjligheter genom samspel av kompetens inom strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, AI och dataanalys, samt ledning och styrning. Vi har också i början av 2021 inlett en tydligare prioritering och kraftansträngning att arbeta med kunder mer nationellt. Nu när vi har en plattform att stå på regionalt har vi framåt en större ambition att börja samarbete med kunder utanför vår hemma-region. Vi fortsätter också att se över förutsättningar för en eventuell etablering på någon annan ort i Sverige.

Kunders förtroende grunden för vår resa framåt

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som start ups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tommy Ytterström, VD

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Välkommen hem Tomas

Välkommen hem Tomas

Vi har nöjet att välkomna Tomas Börlin till oss på Pro&Pro med start den 1 februari 2024....

Pin It on Pinterest