Event

av Pro&Pro

22 nov

År 2022

Nyfiken?

Kontakta oss här->

Pro&Pro Insight – Framtidens ledarskap

Med en omvärld som förändras allt snabbare och med nya generationer av medarbetare som möter arbetsmarknaden ställs organisationer och dess ledare inför nya och stora utmaningar.
Årets tredje Insight handlade om ledarskap och hur det påverkas av samtid och framtid. Måns Fahlander, managementkonsult inom ledarskap vid Pro&Pro, presenterade den 29 november inför ett mycket välbesökt frukostseminarium med ett 40-tal deltagare sin analys inom området framtidens ledarskap.
I analysen har ingått artikelstudier, framförallt i det förberedande arbetet, men analysens huvudfokus har legat på intervjuer med 30 personer i regionen:

  • Chefer i alla nivåer
  • HR
  • Ledarskapstränare
  • Jämn fördelning män och kvinnor och offentlig/privat
  • Majoritet i åldern 40 – 60 år

En intressant slutsats är att studien inte visade på några signifikanta skillnader mellan de olika grupperna avseende synen på ledarskap. Det skulle i så fall peka på att ledarskap i något avseende är generellt. Det förstärkes under intervjuerna då mer eller mindre samtliga förde fram en gemensam syn på ett grundläggande ledarskap. Även om det var intressant låg fokus på att försöka förstå vad det är i samtiden som påverkar ledarskapet, vilket gjorde att analysens fortsatta arbete fokuserade på det som påverkas av samtid och framtid.

Utifrån intervjuer och artiklar utkristalliserades fyra områden av vikt för det framtida ledarskapet. Dessa områden påverkar enligt studien ledarskapet och är viktiga för ledare att förhålla sig till för att fortsätta vara framgångsrik i sitt ledarskap, och i förlängningen, leverera resultat i sin verksamhet. De fyra områdena är digitalisering, unga människor, kompetensförsörjning och strategisk balans. Inom respektive område gick Måns igenom viktiga insikter och rekommendationer.

I slutet av seminariet hölls intensiva och engagerade samtal vid borden kring de identifierade områdena för framtidens ledarskap, samtal som berikade och fördjupade och där många kloka reflektioner och inspel kom fram.

Måns sammanfattade sin analys och föredrag med budskapet:

  • Arbeta systematiskt
  • Visa tillit
  • Fokusera på hållbarhet

Avslutningsvis beskrev han det framtida ledarskapet med orden ”det hållbara ledarskapet”.

Vi tackar alla gäster för att ni bidrog till att göra Insight eventet trevligt och inspirerande!

Fler tidigare event

Pin It on Pinterest