Pro&Pro på Umeå universitet
mar 9 2017

Pro&Pro genom Tommy Ytterström höll en inspirationsföresläsning om företagsutveckling med case utmaning för industriella ekonomer vid Umeå universitet

Den 8:e mars föreläste Tommy Ytterström om företagsutveckling för Industriell ekonomi studenter på Umeå universitet. Efter föreläsningen fick studenterna möjlighet att samtala kring frågeställningar, utmaningar och lösningar för ett case inom företagsutveckling. Caset handlade om att värdera en introduktion på en ny marknad och förutom det analytiska även hantera högsta ledningens och medarbetarnas känslor, relationer och uppfattningar i en strategisk resa. Tommy presenterade också Pro&Pro och erbjudanden till studenter i form av examensarbeten, internship och traineeplatser.

Tommy beskriver träffen så här: ”Jag är oerhört imponerad av studenterna som är nyfikna, engagerade och har många tankar och reflektioner. Industriell ekonomi är generellt en mycket bra utbildning med duktiga och ambitiösa studenter. Jag tycker Umeås universitets inriktning med en tydlig matematisk profil kombinerat med företagsekonomi är väldigt intressant. Efter föreläsningen och caset fortsatte samtalen kring frågor som hur lyckas med ledarskap, projektledning, skapa kund- och medarbetarattraktion samt framgångsrikt entreprenörskap. Samtalen kom också in på intressanta framtida branscher och områden som till exempel förändringar i energibranschen, industrins transformering och Industri 4.0.

Vi ser fram mot fortsatt samarbete och tack för ett välorganiserat och energirikt arrangemang.

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest