VD summerar 1a halvåret 2024 och blickar framåt
sep 12 2024

Vi är i början av september och vi har fortsatt härlig sommarvärme. Jag hoppas sommaren gav möjligheter till skön avkoppling och möjlighet att umgås med nära och kära. Nedan summerar jag 1a halvåret 2024 för Pro&Pro och beskriver våra tankar framåt.

Mycket framgångsrikt halvår i en tuffare marknad

I ett generellt tuffare marknadsläge för managementkonsultbranschen lyckades Pro&Pro genomföra det bästa halvåret i företagets historia. Förklaringen till detta ses främst bero av att vi utvecklat en bred kundbas med kunder i alla segment som startups, SME tillväxtföretag, stora företag och globala företag och det tillsammans med olika offentliga segment. Med vårt breda erbjudande inom managementtjänster har vi även kunnat utveckla relationen med våra befintliga kunder. Vår systematik, ständiga arbete och intresse för nya kunder och nya marknader gör att vi lyckas kontinuerligt fånga intresse hos nya kunder i nya geografier. Med profilerade nationella ramavtal med SINFRA och Kammarkollegiet har vi skapat möjligheter till nya affärer inom energi, Vatten och avlopp samt myndigheter. Under första delen av 2024 utökades våra affärer med nya företagskunder och kommuner i nationell geografi. Vi har lyckats komma in på nya områden som att stödja kunder i deras M&A och fusionsarbete samt tagit nästa steg att stödja organisationer i sin önskan att bli datadrivna.

Prognosen för andra halvåret 2024 ser fortsatt positiv ut och 2024 ser ut att bli ett lyckat år

Vi förstår att inget kommer gratis, vare sig affärer med befintliga kunder eller nya kunder. Det kommer av hög ambition, passion, ständig kompetensutveckling, nyfikenhet på omvärld, hårt arbete och ett gediget intresse för att lösa kundens utmaningar.

Ett norrländskt utmanaralternativ

När vi grundade Pro&Pro var vår ambition att skapa ett norrländskt alternativ som kunde utmana de etablerade managementkonsultföretagen i storstäderna. Vi ville även vara en attraktiv arbetsplats för individer med stor potential och ambition. Idag kan vi stolt konstatera att vi har uppnått vår målsättning – vi är ett starkt norrländskt alternativ som konkurrerar med de största aktörerna inom managementkonsultbranschen.

I många av våra kunduppdrag står vi sida vid sida med dessa företag och tävlar framgångsrikt om att leverera värde. Vi är också fullt medvetna om att för att fortsätta på denna nivå måste vi attrahera personer som brinner för sitt arbete, som har kreativitet, ödmjukhet, entreprenörsanda och en hög ambition – både för att nå resultat och utveckling för våra kunder, samhället och sig själva.

Detta driver oss att kontinuerligt utveckla våra koncept för att locka både unga talanger och erfarna experter. Samtidigt fokuserar vi på att skapa unika möjligheter för personlig och professionell utveckling, vilket ger våra medarbetare en brant lärandekurva och lysande framtidsutsikter inom Pro&Pro.

 

Samhällsengagemang – en del av vårt DNA

Samhällsengagemang har alltid varit och förblir en central del av Pro&Pro
verksamhet. Vi strävar efter att aktivt bidra till samhällets utveckling, både genom våra direkta initiativ och genom att skapa möjligheter för människor – unga nyutexaminerade likväl som erfarna – att växa hos oss. Genom deras utveckling på Pro&Pro bidrar de i sin tur till samhällets framsteg.

Vi fortsätter att engagera oss i en rad samhällsprojekt, såsom vårt samarbete med Skvadern, vår läxhjälpsinsats med Röda Korset, samt stöd till flera ungdomsidrottsinitiativ och föreningar. Tillsammans med Juniorhandelskammaren delar vi även ut priset Årets Ledare i Medelpad, och vi samarbetar aktivt med universitet för att stärka kopplingen mellan utbildning och näringsliv.

Under 2024 har vi dessutom inlett ett nytt samarbete med Åkersviks högstadieskola för att inspirera elever kring motivation och näringslivsrelationer. Vi ser detta som ytterligare ett steg i vårt långsiktiga åtagande att bidra till en positiv samhällsutveckling.

Blick framåt

Vi har ambitionen att steg för steg fortsätta vår utvecklingsresa och skapa fler partnerskap med kunder. För att möjliggöra detta ser vi fortsatt tryck i att utveckla nya kundrelationer samt att fortsätta att utveckla affärer i nya marknadsgeografier. I takt med att vi växer kommer vi också att utveckla våra arbetssätt och ansvarsområden, och där ser vi förändringar nu i andra delen av 2024 med full start 2025. Pro&Pro ska ge stora möjligheter till personlig utveckling och förverkligande av drömmar.

Kunders förtroende är grunden för vår resa framåt

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som startups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tack för möjligheten och nöjet att få leda Pro&Pro AB!

Tommy Ytterström, VD

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest