Finalisterna till Årets ledare i Medelpad 2024
sep 13 2024

Ulrica Åhman (WSP) och Marcus Nordqvist (Berners Tunga fordon) är de två finalisterna till priset Årets Ledare i Medelpad. Efter en öppen nominering med många välmeriterade kandidater har juryn via skriftliga frågeställningar och samtal valt ut de två nominerade finalisterna till Årets Ledare i Medelpad 2024.

Den 12e september delades diplom och blommor ut vid den traditionella nomineringslunchen. Utdelare var Maria Rumm och Måns Fahlander från årets jury.

Priset Årets Ledare delas ut av Pro&Pro och Juniorhandelskammaren Sundsvall till en ledare inom näringslivet eller det offentliga som med ett hållbart ledarskap skapar enastående resultat genom systematik, tillit, hållbarhet och passion. Genom sitt ledarskap är våra finalister goda föredömen som inspirerar och uppmuntrar sin omgivning till att utveckla sig själva och sitt ledarskap.  Prisutdelningen sker på Sundsvall Business Awards den 19 september 2024.

Här följer en presentation av finalisterna samt juryns motivering till vad som gör dem till framgångsrika och mycket goda representanter för det hållbara ledarskapet.

Ulrica, Regionchef Project Management Nord, WSP

Ulricas stora energi och kärlek för uppdraget skapar fundamentet för framgångsrikt ledarskap. Hennes förmåga att se alla, tänka helhet och en strategisk blick bidrar till ett framgångsrikt ledarskap. Starka värderingar och en ambition att leva som hon lär gör att Ulrica är en förebild för många. Med uthållighet och positivism skapar hon hållbara relationer och framgångsrika affärer.

Marcus, VD Berners Tunga fordon

Marcus ledarskap är genuint, långsiktigt och grundat i ett djupt engagemang för både medarbetare och affär. Med kunden i fokus och stor erfarenhet från flera olika branscher och kulturer skapar han och hans medarbetare mycket goda och hållbara resultat. Med blicken mot framtiden, sitt lugna sätt och ärliga tillit, bygger Marcus vinnande lag och framgångsrika affärer.

 

Kriterier för Årets Ledare

  • Systematik: Ledaren har över tid visat förmåga att systematiskt leda på både strategisk och taktisk nivå i både med- och motgång och visat prov på bredd
  • Tillit: Ledaren bygger motivation och engagemang genom en hög grad av tillit och goda värderingar
  • Hållbara resultat: Ledaren har över tid visat på mycket goda och hållbara resultat i verksamheten i samspel med tydlig hållbar inriktning (socialt, ekonomiskt och miljö)
  • Passion: Ledaren visar ett stort engagemang för organisationens varumärke, hållbar utveckling av verksamhet och hållbar utveckling av medarbetare
  • Ledaren ska ha mycket goda referenser från kollegor och underställda
  • Ledaren ska ha arbetsställe och placeringsort någonstans i Medelpad i sin anställning.

Jury

  • Tommy Ytterström, VD Pro&Pro
  • Måns Fahlander, Managementkonsult Pro&Pro
  • Maria Rumm, Gruppchef marknadskommunikation SCA Skog och Juniorhandelskammaren Sundsvall
  • Sanna Alvebjörk, Relationship manager Nordea och Juniorhandelskammaren Sundsvall

 

Urvalsprocess

Nomineringen är helt öppen och stängdes i år den 30 april. Utifrån nominering och frågeformulär väljer juryn ut ett antal kandidater som intervjuas av juryn. Från dessa kandidater väljs sedan två nominerade finalister ut. Efter samtal med referenser korar juryn en vinnare som annonseras på Sundsvall Business Awards den 19 september 2024.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pro&Pro Awards 2025

Pro&Pro Awards 2025

Vi välkomnar en spännande start på Pro&Pro Awards 2025, en del av vårt årliga samarbete med...

Pin It on Pinterest