Avslut och slutredovisning Internship 2024
aug 18 2024

Hej och hejdå säger vi, för detta är vårt sista blogginlägg för sommaren. Tiden har verkligen flugit förbi, och vi vill rikta ett stort tack till Pro&Pro och SCA för alla värdefulla erfarenheter vi fått med oss på vägen.

Det var ett tag sedan vårt senaste inlägg, så låt oss påminna er om vad vårt uppdrag har handlat om. Under vintern kan is bildas på vindkraftverk och riskera att lossna, vilket kan innebära en fara. Vårt internship har därför fokuserat på att utforska, utveckla och hitta vägen till marknaden för lösningar som effektivt informerar om och ökar medvetenheten kring risken med dessa iskast.

Innan semestern fördjupade vi oss i dagens varningsmetoder och diskuterade framtida möjligheter. De mest lovande idéerna tog vi med oss efter semestern och utvecklade vidare i form av en GoTo-marketstrategi. Detta innebär att vi har utformat ett koncept som beskriver hur dessa varningsmetoder kan implementeras på marknaden över en tidsperiod på 0–5 år. Vissa lösningar kan vindkraftparker själva uppgradera och lansera, medan andra kräver samarbete för att bli verklighet. Denna del av arbetet visar vägen från idé till en praktiskt fungerande varningsmetod och utgör vår rekommendation till SCA. Sista veckan av arbetet låg fokuset på att sammanställa alla leveranser – inklusive en artikel, den skriftliga rapporten, samt förberedelser inför presentationen.

I torsdags den 15 augusti höll vi en avslutande presentation för SCA och Pro&Pro. Vi redogjorde för hela vår arbetsprocess från start till mål och delade våra framsteg, insikter och slutliga rekommendationer. Det blev en lyckad tillställning, extra rolig tack vare de engagerade åhörarna som ställde frågor och gav feedback under hela presentationen.

Ännu ett internship hos Pro&Pro är nu avslutat, och det har varit minst lika givande som tidigare somrar. I år har vi arbetat mer självständigt och på en högre nivå, tack vare de erfarenheter vi fått från tidigare somrar på företaget. Med värdefull handledning från både Pro&Pro och SCA har vi två kunnat slå ihop våra kloka huvuden och genomföra ett gediget arbete tillsammans.

Vi vill också rikta ett särskilt tack till vår mentor, Pro&Pros VD och managementkonsult Tommy Ytterström, för hans stöd och vägledning genom hela projektet. För frågor eller vidare kontakt gällande uppdraget eller resultat, vänligen kontakta Tommy Ytterström på: tommy.ytterstrom@proandpro.se.

Om två veckor börjar universitetsstudierna på nytt, men först väntar lite ledighet.

Tack för att ni följt oss på denna resa!

Mimmi Vestin & Anton O’Nils

 

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pro&Pro Awards 2025

Pro&Pro Awards 2025

Vi välkomnar en spännande start på Pro&Pro Awards 2025, en del av vårt årliga samarbete med...

Pin It on Pinterest