VD summerar 2023 och blickar framåt
Jan 30 2024

Vi är i slutet av januari och redan känns det hur ljuset börjar komma tillbaka och våren närmar sig. Jag hoppas jul- och nyårshelgen gav möjligheter till skön avkoppling och möjlighet att umgås med nära och kära. Nedan har jag summerat 2023 för Pro&Pro och beskriver våra tankar framåt.

Pro&Pro firade 10 år – förverkliga dina drömmar

2023 fyllde Pro&Pro 10 år. Vi firade detta med ett härligt jubileumsevent i maj med temat ”förverkliga dina drömmar”. Just förverkliga drömmar är en stor del av Pro&Pros själ. Förverkliga kunders drömmar, förverkliga Pro&Pros drömmar och förverkliga drömmar som anställd vid Pro&Pro. Vi är väldigt stolta över dessa 10 år med en lönsam tillväxtresa samt att bidragit till att förverkliga många drömmar, inte minst tillsammans med vår nära 100 unika kunder, små som stora. Tack för förtroendet.

Ett norrländskt utmanaralternativ

När vi startade Pro&Pro var ambitionen att skapa ett norrländskt utmanaralternativ till de kvalificerade managementkonsultföretagen från storstäderna, men också ett intressant managementkonsultföretag för människor med stor potential och ambition. Nu efter 10 år kan vi konstatera att vi är ett norrländskt utmanaralternativ till de kvalificerade managementkonsultföretagen från storstäderna. I många kundcase är vi med och konkurrerar med dessa managementkonsultföretag. Vi är också väl medvetna om att ska vi tävla på den nivån måste vi attrahera personer med passion, kreativitet, ödmjukhet, entreprenörskap samt hög ambition och målsättning i resultat och utveckling för kunder, samhället och sig själv. Detta gör att vi ständigt utvecklar våra koncept för att attrahera personer såväl unga som mer seniora, men också koncept för att bidra till en brant utvecklingskurva och stora framtidsmöjligheter vid Pro&Pro.

Ökad lönsamhet genom både nya kunder och nya affärer med befintliga kunder

Vi har utvecklat en bred kundbas med kunder i alla segmenten som startups, SME tillväxtföretag, stora företag och globala företag och det tillsammans med olika offentliga organisationer. Med vårt breda erbjudande inom managementtjänster har vi stora möjligheter att utveckla relationen med våra befintliga kunder. Vår systematik, ständiga arbete och intresse för nya kunder och nya marknader gör att vi lyckas kontinuerligt fånga intresse hos nya kunder i nya geografier. 2023 utökades våra affärer med såväl nya kommuner och industriföretag som kunder och vi lyckades skapa ökad lönsamhet jämfört med tidigare år. Vi förstår att inget kommer gratis, vare sig höga resultat till våra kunder eller nya kunder. Det kommer av hög ambition, passion och hårt arbete.

Människor som vill förverkliga sina drömmar

Vi vänder oss både till erfarna samt till nyexaminerade som vi erbjuder vårt 12 månaders traineeprogram samt att vi erbjuder studenter både kvalificerade internship och deltagande i vårt högprofilerade studentprogram Bright Minds. För att Pro&Pro ska fortsätta att utvecklas letar vi ständigt efter människor som har den där extra viljan, uthålligheten, energin, glädjen och nyfikenheten att hela tiden lära sig nytt samt att skapa nytta och effekter för kunder som de inte ens vågat drömma om.

Samhällsengagemang – en del av vårt DNA

Samhällsengagemang är och har alltid varit viktigt för Pro&Pro. Vi vill vara ett företag som engagerar oss i vår samhällsutveckling både genom direkta engagemang och indirekt genom att människor. såväl unga direkt från universitetet som erfarna, utvecklas på Pro&Pro och på så sätt bidrar till samhällets utveckling. Under 2023 har vi fortsatt vårt engagemang med Skvaderns gymnasieskola, genom stipendium till bästa gymnasiearbete, innovationsdag samt inspiration i ledarskapskurser. Vi har engagerat oss att stötta gymnasielever med svenska som andra språk i deras läxläsning genom ett samarbete med Röda Korset. Vi stöttar ett antal ungdomsidrotts initiativ och föreningar. För oss är ett framgångsrikt ledarskap en mycket viktig nyckel till organisationers och människors framgång. Vi har skapat en beskrivning av det ledarskap vi tror på, det hållbara ledarskapet, vilket beskrivs av systematik, tillit, hållbara resultat (ekonomi, miljö och socialt) samt en stor dos passion. För att lyfta upp ledarskapet delar vi tillsammans med Sundsvalls juniorhandelskammare årligen ut priset Årets Ledare i Sundsvall. Starka universitet med kvalificerade utbildningar och kvalificerad forskning är en avgörande faktor för samhällets utveckling och vi engagerar oss i forsknings- och innovationsprojekt som partner likväl i seminarium, event och organisationer med fokus på tillväxt.

Blick framåt

Vi har ambitionen att steg för steg fortsätta vår utvecklingsresa och skapa fler partnerskap med kunder. För att möjliggöra detta ser vi fortsatt tryck i att utveckla nya kundrelationer samt att fortsätta att utveckla affärer i nya marknadsgeografier. I takt med att vi växer kommer vi också att utveckla våra arbetssätt och ansvarsområden, och där ser vi förändringar nu i starten av 2024. Pro&Pro ska ge stora möjligheter till personlig utveckling och förverkligande av drömmar.

Kunders förtroende är grunden för vår resa framåt

Vi är mycket glada att få våra kunders förtroende att vara med på resan mot deras nya mål och visioner. Det är med stolthet vi konstaterar att vi får arbeta med större företag och organisationer likväl som startups och mindre företag i deras utveckling att bli hållbart framgångsrika. Tack för det förtroendet! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten med befintliga kunder och nya samarbeten med nya kunder.

Tack för möjligheten och nöjet få leda Pro&Pro AB.

Tommy Ytterström, CEO

 

Value-creating AI

Utbildning

In this course, you gain knowledge of how to use AI in a structured and methodical way to create value in your business.

Project manager of the future

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Remote leadership

Utbildning

This course takes its point of departure in how to succeed with your leadership when employees are working remotely in order to deliver excellent results.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest