Start of internship 2023
Jun 29 2023

Bekant uppdragsgivare, sommarfest och nya utmaningar

Äntligen är det sommar igen och ni vet vad det betyder. Solen lyser varmt som aldrig förr och stadsparkerna kläds av vackra blommor men framför allt; nytt internship. På bilden ovan ser ni oss som har fått äran att utföra årets uppdrag åt Pro&Pro. Den erfarne Ludvig Åström som är tillbaka från förra sommaren och den förväntansfulle debutanten Mimmi Vestin, båda ivriga inför sommaren.

Årets projekt sker som förra året i samarbete med Biometria, som vi kommer att jobba nära med under hela processen. Projektets syfte är att ta fram en rekommendation till Biometria kring framtidens fjärrmätning. I affärer mellan industrier och skogsägare agerar Biometria opartisk mätare av virket, en mätning som idag görs mer och mer på distans. Fjärrmätning innebär att den ersättningsgrundande mätningen av virke görs digitalt, med hjälp av kamerariggar fotograferas travar på lastbilar och virket mäts sedan på distans istället för på plats och för hand. Fjärrmätningen av virke i skogsindustrin och automationen av den är ett aktuellt område som växer stadigt, och då de digitala möjligheterna ökar gör även behovet att utveckla verksamheten och organisationen det.

Efter att vi bekantat oss med Biometria, projektet och deras fjärrmätning överlag var något av de första arbetsuppgifterna att ta fram en arbetsprocess. Innehållet i den har sedan benats ut och reviderats under tidens gång. Det är behändigt att ha en process att arbeta efter, så att uppdraget görs metodiskt och strategiskt. I skolan får vi ett färdigt schema över föreläsningar, lektioner, och inlämningar men nu får vi öva på att skapa en egen planering och framför allt definiera vilken utmaning och frågeställning vi ska lösa och hur.

De första veckorna har vi jobbat med att analysera omvärldsfaktorer som kan komma att påverka Biometrias strategi kring fjärrmätningen, och även undersökt fjärrmätningsprocessen och organiseringen kring den i dagsläget. Vi har även fått data av Biometria att arbeta med, för att se vilka KPI:er och intressant information vi kan extrahera. Detta är bara de första stegen i processen för att slutligen ta fram en rekommendation kring framtiden åt Biometria.

Ni märker att vi har en fullspäckad sommar framför oss, KUL!

I vanlig ordning har Pro&Pro även haft sin årliga sommaravslutning.Vi internshipare tillsammans med resten av Pro&Pros härliga gäng ser ni på bilden nedanför.

Kvällen började med en femkamp som våra kollegor Teodor och Viktor tagit fram. Det var toppen med lite hopp och lek för oss kontorsnissar. Därefter vankades det middag på det nybyggda Juniskär i Njurunda.

Lär känna oss med dagens fråga: Vilken är din favoritsmak på glass?
Ludvig: Choklad eller jordgubb
Mimmi: Choklad, men ibland något mer fräscht som citron.

Här är det första blogginlägget av några som kommer under sommaren. Håll er uppdaterade på Linkedin eller hemsidan för att följa med oss på vår resa.

Vi hörs och ses!

Ludvig Åström & Mimmi Vestin

Junior Managementkonsulter, Pro&Pro AB

Value-creating AI

Utbildning

In this course, you gain knowledge of how to use AI in a structured and methodical way to create value in your business.

Project manager of the future

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Remote leadership

Utbildning

This course takes its point of departure in how to succeed with your leadership when employees are working remotely in order to deliver excellent results.

Aktuella blogginlägg

Pin It on Pinterest