HR-dagen i Sundsvall

HR-dagen i Sundsvall

Kom och träffa oss på HR-dagen den 31 augusti i Sundsvall på Quality Hotell. Vi kommer att vara utställare på mässan och ser framemot många intressanta och utvecklande diskussioner.

Under vår föreläsning presenterar vi hur vi hjälper kunder att utveckla sitt arbetsgivarvarumärke genom metodiken – Medarbetarlivscykeln. Genom att tänka och arbeta i faserna attrahera, introducera, utveckla, behålla och avveckla kan en organisation bli attraktivare och därmed skapa sig bättre förutsättningar för ökad innovationskraft och lönsamhet.

Här kan du läsa mer om HR dagen.

Ser fram emot att träffas!

Sommarens internship

Sommarens internship

Sommarens internshipstudenter är i full gång.

För Pro&Pro är talangutveckling av duktiga studenter en viktig del i strategin att bli attraktiv och framgångsrik som företag. Nu är våra två internshipstudenter, Alice Andreasson och Emil Lagergren, igång med deras uppdrag hos oss. De ska under sommaren utföra en scenarioanalys för fibermaterial som substitut till plast och utifrån den ta fram go-to-markets-strategier för dessa material. Både Alice och Emil studerar till civilingenjörer i Industriell Ekonomi, Alice vid Linköpings Universitet och Emil vid Chalmers.

Internshipet, som heter Higher Ambition Internship 2018, är ett samarbete med Mittuniversitetet och 11 företag i Sundsvallsområdet. Sammanlagt är det 21 civilingenjörsstudenter från hela Sverige som deltar i internshipet och förutom att genomföra ett uppdrag på deras företag går de en kurs i kreativ problemlösning på Mittuniversitetet.
Alice och Emil har rivstartat sitt uppdrag och har börjat på en nulägesanalys som innefattar en omvärldsanalys i form av en PESTEL-analys samt en analys av befintliga substitut till plast och potentiella substitut från skogsindustrin. Utifrån nulägesanalysen har de börjat identifiera och värdera trender som de baserar sin scenarioanalys på. När scenarioanalysen är klar kommer de ta fram passande go-to-market-strategier för varje scenario. För att genomföra uppdraget har de intervjuat flera forskare och företag och fler intervjuer är inbokade.

Vi ser fram emot att följa Alice och Emil denna sommar, ta del av deras kunskap och förmågor samt få vara en del av deras personliga och professionella utveckling!

Pro&Pro dagen 2018 – AI

Pro&Pro dagen 2018 – AI

Pro&Pro dagen genomfördes för fjärde gången inför ett 50-tal personer från näringslivet i Sundsvall och precis som tidigare med syftet att inspirera och ge nya perspektiv för att utveckla organisationer och förverkligande av personliga visioner. Årets Pro&Pro dag hade som tema Artificiell Intelligens. Förutom spännande föreläsningar fick deltagarna tillfälle att mingla, skratta och knyta nya kontakter. För andra året i rad delades Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasielever på Skvadern ut.

Henrik Crone, Andra AP fonden

Årets gästföreläsare var Henric Crone, CTO chef Andra AP-fonden. Henrik som jobbat 15 år i finansbranschen och innan Andra AP fonden vid ett globalt finanskonsultbolag med ansvar för Innovationsteamet inom Bank & Finans Europa, redogjorde för Artificiell Intelligens inom finansvärlden, användningsområden i dag och hur framtida behov kan lösas. Henrik berörde tekniker som robotisering samt, av regulatoriska krav framtvingade, Open Banking konceptet som lanseras allt eftersom under 2018 och 2019.

Mikael Augustsson, Pro&Pro, berättade om den spännande utveckling och de nya möjligheterna som Artificiell Intelligens innebär för företag och organisationer. Mikael förklarade begreppen Machine Learning och Artificiell Intelligens, beskrev utvecklingen inom området samt spanade framåt. Han presenterade en process hur företag och organisationer kan komma igång att börja använda Artificiell Intelligens för att skapa värde i verksamheten och för sina kunder. Mikael avslutade med att gå igenom praktiska case och visade på sätt möjligheten öka kundnyttan och effektiviteten med hjälp av AI och maskininlärning.

Måns Fahlander, Pro&Pro, öppnade med sina tankar när han lyssnar på Martin Luther King. ”I have a dream” eller var det ”AI have a dream”. Utifrån detta startade Måns sitt föredrag ” Att leda eller ledas in i AI-åldern” där han reflekterade över hur AI teknologin påverkar vårt samhälle och oss som människor. Han diskuterade ur perspektiven politiskt, strategiskt respektive operativt ledarskap Måns avslutade med att summera sina tankar kring hur ledarskapet inom olika områden utvecklas för att kunna ta till vara på möjligheterna som Artificiell Intelligens kan ge.

På Pro&Pro dagen var det också utdelning av Pro&Pros stipendium till duktiga gymnasiestudenter. Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Sally Isakas, Isac Tjernström och Nils Wikström vid Skvaderns gymnasieskola. Här kan du läsa mer om gymnasiestipendiet och årets vinnare.

Kvällen avslutades med en tävling med temat nyfikenhet, omvärld och samarbete. Vinnare av tävlingen blev lag Solarna med Ola Edström, Sofie Stark, Ola Nilsson och Olof Nyberg. Grattis!
Vi tackar för ett stort engagemang och mycket glädje från er alla som deltog och ser redan fram mot maj 2019 och nästa års Pro&Pro dag.

Gymnasiestipendium

Gymnasiestipendium

Grattis och lycka till med framtida studier säger vi till Isac Tjernström, Nils Wikström och Sally Isakas vid Skvaderns gymnasieskola, årets vinnare av Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Priserna delades ut i samband med Pro&Pro dagen 2018. Stipendium delas ut för bästa gymnasiearbete vid Skvaderns naturvetenskapsprogram. Tre stycken finalister nomineras av skolan. Varje finalist får muntligt presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för Pro&Pro.

1a pris och 7000 kr till Isac Tjernström. Gymnasiearbetet ” Kan kryddor döda bakterier?”
har genomförts med högt vetenskapligt angreppsätt på komplex frågeställning, stort engagemang, inspirerande och pedagogisk muntlig presentation samt välskriven rapport, vilket
ger helhetsresultat på mycket hög nivå.

2a pris och 3 000 kr till Sally Isakas. Gymnasiearbetet ” Spenat som prestationshöjare
för konditionsidrottare” visar på ett vetenskapligt sätt alternativ till dagens kosttillskott och har genomförts med stort engagemang, genomarbetad analys, en mycket inspirerande muntlig presentation och skriftlig rapport på mycket hög nivå.

2a pris och 3 000 kr till Nils Wikström Gymnasiearbetet ”Kryptering” har genomförts med mycket genomarbetade och fördjupade litteraturstudier, utförlig rapport, stor passion för ämnet, djup kunskap i ämnet och muntlig presentation på en mycket hög nivå.

Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, beskriver samarbetet och bakgrunden till stipendiet så här:
Vårt löfte ”Makes people and business successful” beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa personer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration. Förutom stipendium ser vi aktiviteter som innovations workshops, inspirationsföreläsningar och karriärdialoger.

Styrelsecafe 24 maj

Styrelsecafe 24 maj

Pro&Pro på styrelseakademins styrelsecafé den 24 maj

Rätt kund och rätt kompetens en grund för lönsam tillväxt

Varmt välkommen till styrelseakademins Styrelsecafé den 24 maj där Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, håller föredrag om kund- och kompetensattraktion. Två nyckelområden för långsiktig hållbar tillväxt är att attrahera rätt kunder och rätt kompetens. För lönsamma affärer är det viktigt att attrahera rätt kunder genom hela kundlivscykeln. Lika viktigt är det att attrahera rätt kompetens vid rätt tidpunkt och på rätt sätt.  Om företaget lyckas med dessa två områden finns det stora förutsättningar att andra områden som affärsutveckling, kapitalanskaffning, ledarskap, produktutveckling och struktur faller på plats på rätt sätt.

Tommy kommer att föra ett samtal kring hur du systematiskt kan utveckla din attraktionsförmåga i både kund- och kompetensperspektivet. Du får tips på hur du med enkla metoder kan utveckla din kund-och kompetensattraktivitet för hållbar lönsam tillväxt.

Välkommen att anmäla dig här:
http://styrelseakademien.se/vasternorrland

Pro&Pro är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas med långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Ideella föreningen Styrelseakademin Västernorrlands mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för ökad lönsamhet och utvecklingskraft. Därför är det för oss naturligt att vara partner inom strategiområdet med Styrelseakademin och samarbeta med företag som vill utveckla sitt styrelsearbete.

Innovationsdag på Skvaderns gymnasieskola

Innovationsdag på Skvaderns gymnasieskola

Igår, torsdag den 19 april fick vi på Pro&Pro äran att anordna ett event på Skvaderns gymnasieskola i Sundsvall. Vi på Pro&Pro brinner för att skapa möjligheter för ambitiösa människor att bli framgångsrika och vi såg detta event som en möjlighet att skapa en diskussion om både innovation och hållbarhet.

Dagen inleddes med en presentation om innovationsmodeller och hållbarhet, men gick snabbt in på dagens utmaning. Utmaningen var att finna ett problem inom temat hållbarhet och utveckla en innovativ lösning som de fick presentera med valfri metod. Vi fick se många kreativa lösningar på väldigt kreativa problem, såsom Sharry, appen för dig som inte har tid att plocka äpplen men vill minska matsvinnet, eller Pythagoras palats, jourtjänsten för dig som behöver läxhjälp när ingen annan finns, och AIANA, ryggsäcken som minskar nedskräpning i skog och natur. Vi fick även se fantastiska presentationer som bestod av videor, teater och andra framträdanden.

Utöver de tre spännande idéerna jag nämnde tidigare så fick vi se två grupper med en ny syn på kommunaltrafiken, den ena gruppen med en utveckling av smarta bussar och smart kommunaltrafik och den andra med ett samlat trafikkort för hyrbilar, hyra elcyklar och buss. Vi såg även Universal Communications, en lösning på problematiken med för många inloggningar och lösenord. Sist men inte minst såg vi ett förslag på urbana odlingar för att minska koldioxidutsläpp och förbättra luften i städer.

Vi på Pro&Pro ser fram emot framtida innovationsdagar och andra event med samma anda!

 

Årets första Pro&Pro Insight

Årets första Pro&Pro Insight

Pro&Pros senaste initiativ, Pro&Pro Insight, kickstartade i fredags med vårt första seminarium som ägnades åt energibranschen med scenarion för hur framtidens energimarknad utvecklas och hur andra branscher påverkas nya med möjligheter och utmaningar. Presentation mixades med reflektioner och samtal bland deltagarna, vilket gav en extra höjd i seminariet.

Pro&Pro Insight är seminarium som ger dig inspiration och insikt i utmaningar och framtidsscenarion för branscher i förändring. På Insight seminarium presenterar Pro&Pro sina framtidsanalyser för olika branscher med fokus på trender och scenarion.

Under 2018 kommer vi hålla i 2 ytterligare Pro&Pro Insight seminarium:

 • 7 september – Disruption inom bank och försäkring
 • 30 november – Framtidens industri

Vi hälsar er alla välkomna till våra framtida event och tackar alla gäster för att ni under seminariet bidrog med inspiration, inspel och kunskap. Om ni är intresserade av hur vi genomför våra analyser som ligger till grund för Pro&Pro Insight så kan ni se vårt inlägg från traineebloggen här:

Traineebloggen #4 – Branschanalyser och Pro&Pro Insight

Vi välkomnar Måns

Vi välkomnar Måns

Vi har nöjet att välkomna Måns Fahlander till oss på Pro&Pro. Måns började som konsult och rådgivare nu i januari. Det är mycket roligt att Måns har valt att börja hos oss och han kommer att förstärka vårt erbjudande inom strategi, förändringsledning och ledarskap med fokus på regional utveckling, förändringsledning samt Customer Excellence, säger VD Tommy Ytterström.

Måns är en sundsvallskille och kommer närmast från en tjänst som Chef för Företagscenter på If Skadeförsäkring där han ansvarat för försäljning och rådgivning till små och medelstora företag i Sverige. En lärdom och reflektion som påverkats hans synsätt är att många briljanta tankar inte blir mer än tankar om man inte lyckas föra ut dem till alla medarbetare i organisationen. Måns har därför lagt stort fokus på att utveckla metoder för kommunikation och implementation av strategier i de organisationer han verkat. Han är civilingenjör från Luleå Tekniska Universitet med inriktning på Maskinteknik. Utifrån sina tidigare erfarenheter, bland annat som ledare inom kundservice och försäljning i olika branscher, har han byggt upp kompetens att strategiskt och operativt driva förändringsprogram med fokus på utveckling av kundrelationer för lönsam tillväxt. I förändringsarbetet har han jobbat med metoder som LEAN och Systems thinking.

Måns utmärker sig som en positiv, ödmjuk och nyfiken person med tydligt resultatfokus. Han har lång erfarenhet av förändringsledning som leder till uthållig förändring. Sin spets har han i att förstå kunden och hur kund och företag interagerar för att bygga långsiktiga relationer. Genom att skapa team som har förtroende för varandra och som förstår syftet med sitt uppdrag skapar han resultat. På så sätt skapar han långsiktig och hållbar utveckling av lönsamhet och affär.
Läs mer om Måns här.

Traineeprogram 2018

Traineeprogram 2018

Är du ambitiös, nyfiken, har mycket goda studieresultat och starka ledaregenskaper samt önskar en flygande start på din karriär?

Vi söker dig som nyligen har eller är på väg att avsluta dina studier och vill vara med i vårt traineeprogram och utvecklas till en framgångsrik managementkonsult inom något eller några av områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling eller verksamhetsutveckling. Genom traineeprogrammet får du kvalificerad handledning och utbildning i kombination med att arbeta med kunduppdrag.

Vision och mål med traineeprogrammet

Traineeprogrammet är skapat för att stödja Pro&Pros varumärkeslöfte, ”Makes people and business successful”. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa individer till framgångsrika karriärer. På så sätt ger vi individen bästa förutsättningar och vårt företag säkrar en hög nivå i leveranser.
Målet för traineeprogrammet är att passionerat utveckla dig till en managementkonsult med kunskap om teorier, modeller, arbetssätt samt förhållningssätt för att kunna utveckla kunders affär och verksamhet till nästa nivå. Det ska också ge dig en plattform för att utvecklas till spetskonsult inom valt område och möjliggöra en hållbar framgångsrik karriär som konsult eller linjechef.

Traineeprogrammets innehåll

Traineeprogrammet omfattar 12 månader och startar i mitten av augusti 2018. Anställning kan i förekommande fall starta tidigare. Under programmet har du en personlig mentor som coach och en kombination av utbildning och teoretiska övningar. Under programmets gång arbetar du som konsult inom olika kundprojekt. Samtidigt får du en gedigen utbildning, parallellt med uppdragen. Programmet erbjuder både intern och extern utbildning för att främja din professionella och personliga utveckling. Sammansättningen av konkreta uppdrag och kompetensutveckling säkerställer att du får en brant utvecklingskurva
Initialt får du bygga en bred kompetens inom verktyg och metoder som utvecklar din konsultmässighet. Därefter fokuseras din utveckling på metoder och träning inom områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling och verksamhetsutveckling. Du får också i ett praktiskt case utveckla din förmåga i att göra framtidsanalyser.

Traineeprogrammets inriktning fokuseras på ett eller flera av de områden du brinner för. Hela vår verksamhet är värderingsdriven, vilket innebär att din egen ambition och dina egna intressen i hög grad kommer styra hur din karriär utvecklas.

Din profil

 • Du är på väg att avsluta dina studier under våren 2018 eller har varit ute i arbetslivet i maximalt två år. Din inriktning är civilingenjörsutbildning eller masterutbildning inom ekonomi.
 • Du är en högpresterande student som har genomfört din utbildning med mycket goda resultat
 • Du har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter
 • Du har en drivkraft att ta dig an komplexa utmaningar med ett helhetsperspektiv samt systematisera, analysera och skapa konkreta lösningar och handlingsplaner
 • Du har passion för att utveckla affärer, verksamheter, teknik och människor i ett samspel
 • Du är samhällsintresserad och brinner för hållbar utveckling
 • Du är nyfiken, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad
 • Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift
 • Du får andra att inspireras, trivas och utvecklas
 • Idrottsresultat är meriterande

Rekryteringsprocess

Steg ett: Urval till träff nummer ett. Ett första samtal där du också lär känna Pro&Pro som arbetsgivare.
Steg två: Urval till träff nummer två. Här får du testa på att lösa och presentera relevanta case.
Steg tre: Urval till träff nummer tre. Slutintervju.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna bank och försäkring, energi, industri, offentlig sektor telekom och forskning/utbildning, att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet och vilja att utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden och som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition.

Ansökan

Skicka ditt personliga brev, CV samt kopia på gymnasie- och högskolebetyg till tommy.ytterstrom@proandpro.se.

Sista ansökningsdag är 2018-02-15

Om du har frågor kontakta VD Tommy Ytterström, 070 673 72 00.

Managementkonsult i Norrland

Managementkonsult i Norrland

Vi söker dig som drömmer om att leva och bo i Norrland med en framgångsrik karriär som managementkonsult

Pro&Pro är ett ungt managementkonsultföretag som kontinuerligt utvecklas och är öppna för nya affärer och möjligheter, vilket betyder att vi har möjlighet att erbjuda karriärmöjligheter som kan förverkliga dina drömmar. Framåt är din ambition att ta ett större ansvar som att leda och utveckla affärer inom ett branschområde eller kompetensområde. Du har 5-10 års erfarenhet av att driva förändringsarbete, dokumenterad projektledarerfarenhet och vana av att leverera till en ledningsgrupp. Vi tror att du idag arbetar som managementkonsult eller motsvarande och är passionerad av stora utmaningar i kundorienterad utveckling och transformation. Du attraheras i roller som affärsutvecklare och/eller projektledare, där du strategiskt och taktiskt hjälper kunder att bli framgångsrika. Du ser också en glädje att arbeta som inspiratör, coach och rådgivare samt att utveckla erbjudandekoncept. Det är viktigt att du kan skapa positiv stämning och få andra att trivas och utvecklas. Vi värdesätter att du är ambitiös innovativ, strategisk och uthållig samt duktig på att kommunicera i tal och skrift. Din utbildning är en masterexamen inom ekonomi, marknad eller teknik.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer inom branscherna bank och försäkring, energi, industri, offentlig sektor, telekom och forskning/utbildning, att utveckla sina verksamheter till nästa nivå. Våra kompetensområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition. Vi är ett ungt företag som kontinuerligt utvecklas och är öppna för nya affärer och möjligheter, vilket betyder att vi har möjlighet att erbjuda karriärmöjligheter som kan förverkliga dina drömmar.

Ansökan och kontakt

Välkommen att kontakta VD, Tommy Ytterström, 070 673 72 00.
Skicka ditt personliga brev och CV samt till tommy.ytterstrom@proandpro.se
Vi utvärderar inkomna ansökningar löpande.

Arkiv

Nya affärer?

Om du vill utveckla ditt företag eller verksamhet så hör gärna av dig till oss så kan vi tillsammans diskutera möjligheter till samarbeten.

Kontakta oss

Pin It on Pinterest