Årets första Pro&Pro Insight

Årets första Pro&Pro Insight

Pro&Pros senaste initiativ, Pro&Pro Insight, kickstartade i fredags med vårt första seminarium som ägnades åt energibranschen med scenarion för hur framtidens energimarknad utvecklas och hur andra branscher påverkas nya med möjligheter och utmaningar. Presentation mixades med reflektioner och samtal bland deltagarna, vilket gav en extra höjd i seminariet.

Pro&Pro Insight är seminarium som ger dig inspiration och insikt i utmaningar och framtidsscenarion för branscher i förändring. På Insight seminarium presenterar Pro&Pro sina framtidsanalyser för olika branscher med fokus på trender och scenarion.

Under 2018 kommer vi hålla i 2 ytterligare Pro&Pro Insight seminarium:

 • 7 september – Disruption inom bank och försäkring
 • 30 november – Framtidens industri

Vi hälsar er alla välkomna till våra framtida event och tackar alla gäster för att ni under seminariet bidrog med inspiration, inspel och kunskap. Om ni är intresserade av hur vi genomför våra analyser som ligger till grund för Pro&Pro Insight så kan ni se vårt inlägg från traineebloggen här:

Traineebloggen #4 – Branschanalyser och Pro&Pro Insight

Vi välkomnar Måns

Vi välkomnar Måns

Vi har nöjet att välkomna Måns Fahlander till oss på Pro&Pro. Måns började som konsult och rådgivare nu i januari. Det är mycket roligt att Måns har valt att börja hos oss och han kommer att förstärka vårt erbjudande inom strategi, förändringsledning och ledarskap med fokus på regional utveckling, förändringsledning samt Customer Excellence, säger VD Tommy Ytterström.

Måns är en sundsvallskille och kommer närmast från en tjänst som Chef för Företagscenter på If Skadeförsäkring där han ansvarat för försäljning och rådgivning till små och medelstora företag i Sverige. En lärdom och reflektion som påverkats hans synsätt är att många briljanta tankar inte blir mer än tankar om man inte lyckas föra ut dem till alla medarbetare i organisationen. Måns har därför lagt stort fokus på att utveckla metoder för kommunikation och implementation av strategier i de organisationer han verkat. Han är civilingenjör från Luleå Tekniska Universitet med inriktning på Maskinteknik. Utifrån sina tidigare erfarenheter, bland annat som ledare inom kundservice och försäljning i olika branscher, har han byggt upp kompetens att strategiskt och operativt driva förändringsprogram med fokus på utveckling av kundrelationer för lönsam tillväxt. I förändringsarbetet har han jobbat med metoder som LEAN och Systems thinking.

Måns utmärker sig som en positiv, ödmjuk och nyfiken person med tydligt resultatfokus. Han har lång erfarenhet av förändringsledning som leder till uthållig förändring. Sin spets har han i att förstå kunden och hur kund och företag interagerar för att bygga långsiktiga relationer. Genom att skapa team som har förtroende för varandra och som förstår syftet med sitt uppdrag skapar han resultat. På så sätt skapar han långsiktig och hållbar utveckling av lönsamhet och affär.
Läs mer om Måns här.

Traineeprogram 2018

Traineeprogram 2018

Är du ambitiös, nyfiken, har mycket goda studieresultat och starka ledaregenskaper samt önskar en flygande start på din karriär?

Vi söker dig som nyligen har eller är på väg att avsluta dina studier och vill vara med i vårt traineeprogram och utvecklas till en framgångsrik managementkonsult inom något eller några av områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling eller verksamhetsutveckling. Genom traineeprogrammet får du kvalificerad handledning och utbildning i kombination med att arbeta med kunduppdrag.

Vision och mål med traineeprogrammet

Traineeprogrammet är skapat för att stödja Pro&Pros varumärkeslöfte, ”Makes people and business successful”. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa individer till framgångsrika karriärer. På så sätt ger vi individen bästa förutsättningar och vårt företag säkrar en hög nivå i leveranser.
Målet för traineeprogrammet är att passionerat utveckla dig till en managementkonsult med kunskap om teorier, modeller, arbetssätt samt förhållningssätt för att kunna utveckla kunders affär och verksamhet till nästa nivå. Det ska också ge dig en plattform för att utvecklas till spetskonsult inom valt område och möjliggöra en hållbar framgångsrik karriär som konsult eller linjechef.

Traineeprogrammets innehåll

Traineeprogrammet omfattar 12 månader och startar i mitten av augusti 2018. Anställning kan i förekommande fall starta tidigare. Under programmet har du en personlig mentor som coach och en kombination av utbildning och teoretiska övningar. Under programmets gång arbetar du som konsult inom olika kundprojekt. Samtidigt får du en gedigen utbildning, parallellt med uppdragen. Programmet erbjuder både intern och extern utbildning för att främja din professionella och personliga utveckling. Sammansättningen av konkreta uppdrag och kompetensutveckling säkerställer att du får en brant utvecklingskurva
Initialt får du bygga en bred kompetens inom verktyg och metoder som utvecklar din konsultmässighet. Därefter fokuseras din utveckling på metoder och träning inom områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling och verksamhetsutveckling. Du får också i ett praktiskt case utveckla din förmåga i att göra framtidsanalyser.

Traineeprogrammets inriktning fokuseras på ett eller flera av de områden du brinner för. Hela vår verksamhet är värderingsdriven, vilket innebär att din egen ambition och dina egna intressen i hög grad kommer styra hur din karriär utvecklas.

Din profil

 • Du är på väg att avsluta dina studier under våren 2018 eller har varit ute i arbetslivet i maximalt två år. Din inriktning är civilingenjörsutbildning eller masterutbildning inom ekonomi.
 • Du är en högpresterande student som har genomfört din utbildning med mycket goda resultat
 • Du har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter
 • Du har en drivkraft att ta dig an komplexa utmaningar med ett helhetsperspektiv samt systematisera, analysera och skapa konkreta lösningar och handlingsplaner
 • Du har passion för att utveckla affärer, verksamheter, teknik och människor i ett samspel
 • Du är samhällsintresserad och brinner för hållbar utveckling
 • Du är nyfiken, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad
 • Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift
 • Du får andra att inspireras, trivas och utvecklas
 • Idrottsresultat är meriterande

Rekryteringsprocess

Steg ett: Urval till träff nummer ett. Ett första samtal där du också lär känna Pro&Pro som arbetsgivare.
Steg två: Urval till träff nummer två. Här får du testa på att lösa och presentera relevanta case.
Steg tre: Urval till träff nummer tre. Slutintervju.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna bank och försäkring, energi, industri, offentlig sektor telekom och forskning/utbildning, att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet och vilja att utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden och som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition.

Ansökan

Skicka ditt personliga brev, CV samt kopia på gymnasie- och högskolebetyg till tommy.ytterstrom@proandpro.se.

Sista ansökningsdag är 2018-02-15

Om du har frågor kontakta VD Tommy Ytterström, 070 673 72 00.

Managementkonsult i Norrland

Managementkonsult i Norrland

Vi söker dig som drömmer om att leva och bo i Norrland med en framgångsrik karriär som managementkonsult

Pro&Pro är ett ungt managementkonsultföretag som kontinuerligt utvecklas och är öppna för nya affärer och möjligheter, vilket betyder att vi har möjlighet att erbjuda karriärmöjligheter som kan förverkliga dina drömmar. Framåt är din ambition att ta ett större ansvar som att leda och utveckla affärer inom ett branschområde eller kompetensområde. Du har 5-10 års erfarenhet av att driva förändringsarbete, dokumenterad projektledarerfarenhet och vana av att leverera till en ledningsgrupp. Vi tror att du idag arbetar som managementkonsult eller motsvarande och är passionerad av stora utmaningar i kundorienterad utveckling och transformation. Du attraheras i roller som affärsutvecklare och/eller projektledare, där du strategiskt och taktiskt hjälper kunder att bli framgångsrika. Du ser också en glädje att arbeta som inspiratör, coach och rådgivare samt att utveckla erbjudandekoncept. Det är viktigt att du kan skapa positiv stämning och få andra att trivas och utvecklas. Vi värdesätter att du är ambitiös innovativ, strategisk och uthållig samt duktig på att kommunicera i tal och skrift. Din utbildning är en masterexamen inom ekonomi, marknad eller teknik.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer inom branscherna bank och försäkring, energi, industri, offentlig sektor, telekom och forskning/utbildning, att utveckla sina verksamheter till nästa nivå. Våra kompetensområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition. Vi är ett ungt företag som kontinuerligt utvecklas och är öppna för nya affärer och möjligheter, vilket betyder att vi har möjlighet att erbjuda karriärmöjligheter som kan förverkliga dina drömmar.

Ansökan och kontakt

Välkommen att kontakta VD, Tommy Ytterström, 070 673 72 00.
Skicka ditt personliga brev och CV samt till tommy.ytterstrom@proandpro.se
Vi utvärderar inkomna ansökningar löpande.

Söker du en kickstart på din karriär?

Söker du en kickstart på din karriär?

Pro&Pro kommer tillsammans med tio företag i regionen att vara en del av Mittuniversitetets Higher Ambition Internship för blivande civilingenjörer.

Under sommaren 2018 har du som civilingenjörsstudent möjlighet att kombinera ett intressant uppdrag från oss med en sommarkurs inom kreativitet och problemlösning på Mittuniversitet. Framtidens plast kommer från skogen. Det forskas idag på bred front för att hitta nya material som ersätter plast och i vårt uppdrag vill vi att ni gör en scenarioanalys avseende GoTo-marketstrategier.

Ansök här till och med den 31 januari 2018

Tveka inte att höra av dig om det låter intressant så berättar vi mer, välkommen med din ansökan!

Veronica Wenner
veronica.wenner@proandpro.se
073-6384761

Pro&Pro inför branschområden

Pro&Pro inför branschområden

Pro&Pro fortsätter att steg för steg att stärka vårt kunderbjudande genom att nu komplettera våra fyra kompetensområden strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap med branschområden. På detta sätt kan vi ta vår kundinsikt och våra kundrelationer till nästa nivå samt paketera ännu mer relevanta och spetsiga kunderbjudanden. För att vara en kompetent, spetsig och relevant partner genomför vi kontinuerligt framtids- och scenarioanalyser inom respektive bransch. Självklart delar vi med oss av dessa i olika sammanhang som konferenser, seminarium, bloggar och kundträffar. Men framförallt ger det oss möjlighet att bättre bidra till våra kunders framgång. Genom våra ansvariga för respektive bransch skapar vi kraft att leda utvecklingen i sampel med omvärld och kundbehov. Varmt välkommen att samtala med våra branschansvariga:

 • Bank och Försäkring: Markus Marklund
 • Energi: Tommy Ytterström
 • Forskning och utbildning: Tommy Ytterström
 • Industri: Mikael Augustsson
 • Offentlig sektor: Markus Marklund
 • Telekom: Robert Tjernström

Du kan läsa mer om våra branschområden och våra erbjudanden inom respektive bransch här: http://proandpro.se/erbjudanden/

I samband med att vi inför branschområden söker vi dig som är nyfiken att vara med i vårt team. Du är civilingenjör eller har masterexamen inom ekonomi och arbetar i dag som managementkonsult eller har motsvarande bakgrund och roll som anställd i ett företag.

Tommy Ytterström, VD

Sundsvall42 – Ledarskap på distans

Sundsvall42 – Ledarskap på distans

På årets Sundsvall42 konferens, som firar 30 årsjubileum, kommer Markus Marklund från Pro&Pro, att föreläsa inom ledarskap.

Föreläsningen med rubriken, framgångsrikt ledarskap på distans , handlar om hur du leder medarbetare eller en verksamhet som är distribuerad på flera platser. Att i en situation när gruppen inte är samlad lyckas skapa ett stort engagemang och bra teamkänsla är avgörande för att lyckas som ledare. Det gäller att ha glimten i ögat, vara nyfiken, kunna ta tillvara varje individs drivkraft och kreativitet för att varje medarbetare och verksamheten ska kunna nå sin fulla potential.

På föreläsningen kommer du få inspiration, kunskap och praktiska tips hur du på ett strukturerat sätt, med utgångspunkt i att lyssna på medarbetarnas behov, drivkrafter och prioriteringar, lyckas med ditt ledarskap på distans. Markus kommer att berätta om en sex stegs metod för hur du på ett strukturerat sätt leder medarbetare och verksamhet.

Passa på att anmäl dig till Sundsvall42 och kom och lyssna på Markus den 18:e oktober!

Lär mer och anmäld dig till konferensen

Sundsvall42.se

Traineeprogam 2017

Traineeprogam 2017

Nu i september har Pro&Pros traineeprogram 2017-2018 startat. På den första lektionen beskrev VD Tommy Ytterström sin dröm till årets traineer. ”Min dröm är att ni ska kunna förverkliga era drömmar”. I första blocket, september till november, fokuserar programmet på affärsmässighet, utveckla kundrelationer, leda möten på ett trivsamt och effektivt sätt, hålla inspirerande föredrag, skapa presentationer och rapporter samt kunna använda Excel på avancerad nivå. Vid sidan av kunduppdrag ska också traineerna genomföra bransch analyser inom energi och industri. Att kunna titta in i framtiden och analysera trovärdiga scenarion på ett systematiskt sätt är en viktig förmåga och fantastiskt roligt. Traineeprogrammet ska bygga en plattform för förvekligande av drömmar. Vi njuter att få vara med på Daniel Adelanders och Oscar Martinez resa.

Pro&Pro på styrelseakademin

Pro&Pro på styrelseakademin

Ägarens strategiska nyckelfrågor kopplat till företagets utvecklingsfaser

Varmt välkommen till styrelseakademins lunchseminarium den 31 augusti där Tommy Ytterström, VD Pro&Pro, håller ett föredrag kring ägarens strategiska nyckelfrågor kopplat till företagets utvecklingsfaser. Som ägare är det viktigt att ta det strategiska perspektivet i utveckling av företaget. De strategiska frågeställningarna förändras i takt med att företaget utvecklas men det är också viktigt att inse att företags ambition och utveckling relaterar till ägarens personliga ambition och drivkraft för företaget. Tommy kommer att föra ett samtal som samspelar de personliga vägvalen med de företagsinriktade strategiska vägvalen. Du får tips på hur du som ägare i samspel med din styrelse och VD kan ta medvetna strategiska beslut som samspelar din ambition som ägare och ett hållbart lönsamt företag.

Välkommen att anmäla dig här:
http://styrelseakademien.se/vasternorrland

Pro&Pro är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas med långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Ideella föreningen Styrelseakademin Västernorrlands mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för ökad lönsamhet och utvecklingskraft. Därför är det för oss naturligt att vara partner inom strategiområdet med Styrelseakademin och samarbeta med företag som vill utveckla sitt styrelsearbete

Pro&Pro Trainees

Pro&Pro Trainees

Välkommen Daniel och Oscar, Pro&Pro trainees 2017

Vi har nöjet att presentera och välkomna Daniel Adelander och Oscar Martinez som valts ut till Pro&Pros traineeprogram 2017 – 2018.

Daniel Adelander är civilingenjör från KTH, Maskinteknik med inriktning Industriell ekonomi. Han utförde sitt examensarbete på Bosch Rexroth där han undersökte hur elektrifiering utmanar marknadslåsningar och därmed påverkar kundrelationer med B2B företag. Daniel kommer ursprungligen från Stockholm och flyttar tillsammans med sin sambo till vår region. Fritiden ägnas åt sport och friluftsliv. Daniel har tävlat på internationell nivå inom enhjuling där han också varit landslagskapten. Läs mer om Daniel

Oscar Martinez är civilingenjör från Mittuniversitetet, Industriell ekonomi med inriktning IT och förändringsledning. Han utförde sitt examensarbete vid Pro&Pro med inriktningen att utveckla affärsmodellkoncept som mer tar hänsyn till kulturförändring och kundorientering. Oscar kommer från Sundsvall och fritiden ägnas åt sport som innebandy, golf och Paddel. Läs mer om Oscar

Läs mer om Traineeprogrammet här.

Arkiv

Nya affärer?

Om du vill utveckla ditt företag eller verksamhet så hör gärna av dig till oss så kan vi tillsammans diskutera möjligheter till samarbeten.

Kontakta oss

Pin It on Pinterest