Pro&Pro på Offentliga rummet

Pro&Pro på Offentliga rummet

Sandra Lindman och Andreas Gyllenhammar

Konferensen Offentliga rummet arrangeras 2017 i Sundsvall och vi på Pro&Pro är glada att få bidra till konferensen genom nätverksdagen den 30 maj – Smartare välfärd med Internet Of Things. Offentliga Rummet är mötesplatsen som ger förutsättningar för att vi tillsammans kan skapa en smartare välfärd. Konferensen är en nationell konferens som vänder sig till för personer som arbetar med att utveckla offentlig verksamhet.

På dagen kommer du ha få lyssna till och inspireras av Sandra Lindman, Global IoT Partner manager, från Telia Company och Andreas Gyllenhammar, hållbarhetschef, från Sweco. Vi kommer även få del av tre konkreta fallstudier där Internet of Things används för att förbättra verksamheten och skapa nya tjänster.

Tommy Ytterström, Markus Marklund

Dagen avslutas med en workshop som vi på Pro&Pro håller i på Temat ”Skapa innovation och attraktion med Internet of Things. På workshoppen inspireras du av möjligheter med IoT i offentlig verksamhet och får tillsammans utforma nya tjänster som kan utveckla verksamheten. Du får även ta del av och praktiskt använda en metod för att utveckla din innovationsprocess för att skapa nya offentliga tjänster och öka attraktionen genom Internet of things

Anmäl dig till nätverksdagen för att inspireras och få nya idéer hur din verksamhet kan förbättras med Internet of Things. Priset är 950 kr ex. moms. Vid anmälan väljer du nätverksdagen Internet of things som motor för hållbar verksamhetsutveckling.

Anmälan Offentliga rummet – Nätverksdag IoT

Program

09.30  Fika och registrering
10.30  Välkommen (Mattias O’Nils, Mittuniversitetet)
10.50  IoT möjliggör framtiden tjänster, affärer och lösningar!
Sandra Lindman, Telia company
11.40   ”2017 – Var är den smarta staden”
Andreas Gyllenhammar, Sweco
12.30  Lunch
13.30  Fallstudier – Innovation med IoT
14.45  Fika
15.15  Workshop: Innovation och attraktion med IoT
Markus Marklund, Tommy Ytterström Pro&Pro
16.15  Summering av workshop och dagen
16.30  Slut

Information

Datum: 30 maj 2017
Tid: 10:30-16:30
Plats: Quality Hotel, Sundsvall
Pris: 950 kr ex. moms
Anmälan: Offentliga Rummets webbplats
Vid anmälan välj ”Nätverksdag (950 SEK)”
och sedan ”Internet of Things som motor
för hållbar offentlig verksamhet” för att
anmäla dig till rätt konferensspår.

Pro&Pro på Umeå universitet

Pro&Pro på Umeå universitet

Pro&Pro genom Tommy Ytterström höll en inspirationsföresläsning om företagsutveckling med case utmaning för industriella ekonomer vid Umeå universitet

Den 8:e mars föreläste Tommy Ytterström om företagsutveckling för Industriell ekonomi studenter på Umeå universitet. Efter föreläsningen fick studenterna möjlighet att samtala kring frågeställningar, utmaningar och lösningar för ett case inom företagsutveckling. Caset handlade om att värdera en introduktion på en ny marknad och förutom det analytiska även hantera högsta ledningens och medarbetarnas känslor, relationer och uppfattningar i en strategisk resa. Tommy presenterade också Pro&Pro och erbjudanden till studenter i form av examensarbeten, internship och traineeplatser.

Tommy beskriver träffen så här: ”Jag är oerhört imponerad av studenterna som är nyfikna, engagerade och har många tankar och reflektioner. Industriell ekonomi är generellt en mycket bra utbildning med duktiga och ambitiösa studenter. Jag tycker Umeås universitets inriktning med en tydlig matematisk profil kombinerat med företagsekonomi är väldigt intressant. Efter föreläsningen och caset fortsatte samtalen kring frågor som hur lyckas med ledarskap, projektledning, skapa kund- och medarbetarattraktion samt framgångsrikt entreprenörskap. Samtalen kom också in på intressanta framtida branscher och områden som till exempel förändringar i energibranschen, industrins transformering och Industri 4.0.

Vi ser fram mot fortsatt samarbete och tack för ett välorganiserat och energirikt arrangemang.

 

Hallå där…

Hallå där…

Oscar Martinez och Veronica Wenner, välkomna till exjobb hos Pro&Pro!

Oscar och Veronica läser sista året på civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi på Mittuniversitetet och genomför nu sitt examensarbete hos oss på Pro&Pro.

Vilka är ni?

Oscar – Civilingenjörsstudent i Industriell ekonomi som har hunnit med åtta terminer hos Mittuniversitetet, en termin med Amsterdam university of applied sciences och nu utförs sista terminen tillsammans med Pro&Pro för att fullborda universitetslivet och få inspiration till nästa kapitel. Nybliven husägare på Alnö i Sundsvall, så bortsett från renovering och extrajobb hos Akzo Nobel ägnas tiden åt innebandy, golf och min nyblivna favorit paddeltennis

Veronica – Jag bor i Sundsvall och läser sista terminen på Mittuniversitet, Civilingenjör i industriell ekonomi. Efter elva avverkade terminer ser jag fram emot examen i vår! Aktiviteter är något jag gillar, stort som smått, oavsett om det är träning, upplevelser eller resor.

Vad handlar ert exjobb om?

Oscar och Veronica – Exjobbet vi gör hos Pro&Pro handlar om att undersöka hur ett företags organisationskultur och affärsstrategier gör det möjligt att skapa kundupplevelser som uppfattas värdefulla ur både ett kund- och företagsperspektiv. Dessutom analyserar vi hur företagets affärsmodell kan omvärderas och optimeras för att skapa hållbara kundresor

Vad är en underbar arbetsdag för er?

Oscar –  En underbar arbetsdag för mig inkluderar goda glada medarbetare, öppna givande dialoger samt varierande, utvecklande och utmanande arbetsuppgifter.

Veronica – En underbar arbetsdag för mig innebär energi. Att skapa ett flow i mitt eget arbete som också kan bidra till att andra får ett härligt flow kring mig. Jag uppskattar positiva stämningar, diskussioner och öppenhet. Jag är tacksam att möjligheten finns att göra exjobb på ett seriöst och ambitiöst företag som hjälper oss att göra ett bra jobb!

Robert Tjernström handledare vid Pro&Pro, vilka strategiska perspektiv adresserar exjobbet?

– Vi har försökt att hitta ett område där flera olika perspektiv skall vara möjliga att adressera men grunden är affärsmodellens relation till kundresan. Ur ett strategiskt perspektiv så är detta ett stort område som kan påverka allt från bemanning/organisation till den kommunikation som görs. Uppgiften för Oscar och Veronica blir att försöka konkretisera och hitta delar som kan göra skillnad. Det känns väldigt kul att de nu kommit igång så jag ser verkligen fram emot att vara med på deras exjobbsresa.

Vad är en underbar arbetsdag för dig Robert?

– En underbar dag kan vara så mycket men det är klart att när man känner att det jobb som gjorts under dagen verkligen gjort skillnad hos den uppdragsgivare man jobbar åt så känns det ju extra bra. Sedan är jag personligen lite svag för runtomkringsnacket som kan vara i arbetet att känna att man kommer närmare en annan person är ett annat exempel på en underbar dag.

 

Samarbete Skvadern

Samarbete Skvadern

Vi är mycket stolta över att presentera ett samarbete med Skvaderns Gymnasieskola i Sundsvall. Skvaderns gymnasieskola är en friskola som startade 2002. Skolan har sedan starten på ett mycket bra sätt utvecklat och utbildat ambitiösa ungdomar för att kunna klara eftergymnasiala studier på hög nivå. Eleverna ges också stora möjligheter till personlig utveckling som en del i utbildningen.

I samarbetet ingår Pro&Pro Awards gymnasiestipendium. Stipendiet delas ut till bästa gymnasiearbete vid Naturvetenskapsprogrammet åk 3 och innebär:

 • 7 000 kr
 • Deltagande på eventet Pro&Pro dagen
 • Möjlighet till samtal med Pro&Pro medarbetare kring planering av framtida studier, framtida jobb och andra relevanta områden

Tre stycken finalister nomineras av skolan. I den avgörande slutfasen kommer varje finalist att muntligt få presentera sitt arbete med tillhörande frågestund. Avgörande faktorer är ambition, analytisk nivå, skriftlig- och muntlig presentation. Presentation sker för Pro&Pro.

Tommy Ytterström beskriver samarbetet så här: ”Vårt löfte Makes people and business successful beskriver vår passion av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa individer. Vi vill inspirera till nyfikenhet, passion och glädje för universitetsstudier på hög nivå. Vi vet att Skvaderns studenter är erkänt duktiga. Genom samarbetet med Skvadern får vi relationer med ambitiösa studenter samtidigt som Skvadern och dess studenter får ta del av vår erfarenhet, kompetens och inspiration. Förutom stipendium ser vi aktiviteter som inspirationsföreläsningar och karriärdialoger. ”

Trainees 2017

Trainees 2017

Är du ambitiös, nyfiken, har mycket goda studieresultat och starka ledaregenskaper samt önskar en flygande start på din karriär?

Vi söker dig som nyligen har eller är på väg att avsluta dina studier och vill vara med i vårt traineeprogram och utvecklas till en framgångsrik managementkonsult inom något eller några av områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling eller verksamhetsutveckling. Genom traineeprogrammet får du kvalificerad handledning och utbildning i kombination med att arbeta med kunduppdrag.

Vision och mål med traineeprogrammet

Traineeprogrammet är skapat för att stödja Pro&Pros varumärkeslöfte, ”Makes people and business successful”. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas och för oss är det självklart att utveckla unga och ambitiösa individer till framgångsrika karriärer. På så sätt ger vi individen bästa förutsättningar och vårt företag säkrar en hög nivå i leveranser.
Målet för traineeprogrammet är att passionerat utveckla dig till en managementkonsult med kunskap om teorier, modeller, arbetssätt samt förhållningssätt för att kunna utveckla kunders affär och verksamhet till nästa nivå. Det ska också ge dig en plattform för att utvecklas till spetskonsult inom valt område och möjliggöra en hållbar framgångsrik karriär som konsult eller linjechef.

Traineeprogrammets innehåll

Traineeprogrammet omfattar 12 månader och startar mitten av augusti 2017. Anställning kan i förekommande fall starta tidigare. Under programmet har du en personlig mentor som coach samt en kombination av utbildning, teoretiska övningar och omedelbar praktisk erfarenhet som konsult. Under programmets gång arbetar du som konsult inom olika kundprojekt. Samtidigt får du en gedigen utbildning, parallellt med uppdragen. Programmet erbjuder både intern och extern utbildning för att främja din professionella och personliga utveckling. Sammansättningen av konkreta uppdrag och kompetensutveckling säkerställer att du får en brant utvecklingskurva Initialt får du bygga en bred kompetens inom verktyg och metoder som utvecklar din konsultmässighet. Därefter fokuseras din utveckling på metoder och träning inom områdena affärsutveckling, projektledning, strategiutveckling och verksamhetsutveckling. Traineeprogrammets inriktning fokuseras på ett eller flera av de områden du brinner för. Hela vår verksamhet är värderingsdriven, vilket innebär att din egen ambition och dina egna intressen i hög grad kommer styra hur din karriär utvecklas.

Din profil

Du är på väg att avsluta dina studier under våren 2017 eller har varit ute i arbetslivet i maximalt två år. Din inriktning är civilingenjörsutbildning eller masterutbildning inom ekonomi.

 • Du är en högpresterande student som har genomfört din utbildning med mycket goda resultat
 • Du har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter
 • Du har en drivkraft att ta dig an nya öppna komplexa utmaningar med ett helhetsperspektiv samt systematisera, analysera och skapa konkreta lösningar och handlingsplaner
 • Du har passion för att utveckla affärer, verksamheter, teknik och människor i ett samspel
 • Du är samhällsintresserad och brinner för hållbar utveckling
 • Du är nyfiken, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad
 • Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift
 • Du får andra att inspireras, trivas och utvecklas
 • Idrottsresultat är meriterande

Rekryteringsprocess

Steg ett: Urval till träff nummer ett. Ett första samtal där du också lär känna Pro&Pro som arbetsgivare.
Steg två: Urval till träff nummer två. Här får du testa på att lösa och presentera relevanta case.
Steg tre: Urval till träff nummer tre. Slutintervju.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna telekom, försäkring, industri och forskning/utbildning att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet och vilja att utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden och som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition.

Ansökan

Skicka ditt personliga brev, CV samt kopia på gymnasie- och högskolebetyg till tommy.ytterstrom@proandpro.se.
Sista ansökningsdag är 2017-03-05
Om du har frågor kontakta Tommy Ytterström, 070 673 72 00.

Vi välkomnar Mikael

Vi välkomnar Mikael

Vi har nöjet att välkomna Mikael Augustsson till oss på Pro&Pro. Mikael börjar som konsult och rådgivare den 1 januari och kommer att förstärka vårt erbjudande inom strategi, verksamhetsutveckling och projektledning för förändringsprogram. Det är mycket roligt att Mikael, med sin erfarenhet och bakgrund, har valt att börja hos oss, säger VD Tommy Ytterström.

Mikael är en västkustkille, uppvuxen i Borås, som har funnit sig väl tillrätta i Sundsvall där han uppskattar närheten till friluftsliv både sommar och vinter. Han är civilingenjör från Chalmers med inriktning på Industriell Ekonomi och kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på HL display. Utifrån sina tidigare anställningar, bland annat som managementkonsult på Triathlon Group, har Mikael byggt upp en bred internationell erfarenhet i både Väst- och Östeuropa, Ryssland och Australien. Där arbetade han med ansvar för stora förändringsprogram och verksamhetsutvecklingsprojekt hos kunder inom en flera olika branscher, bland annat fordonsindustrin, medicinteknik och finans.

Mikael är en resultatorienterad ledare som brinner för att driva förändrings- och utvecklingsarbete och att se människor och organisationer växa. Han är nyfiken och har ett pragmatiskt angreppsätt som fokuserar på att finna möjligheter och lösningar. Han gillar både att arbeta på strategisk och operativ nivå för att säkerställa att värde skapas.

Läs mer om Mikael här.

Vi söker managementkonsulter

Vi söker managementkonsulter

Vi söker managementkonsulter till Sundsvall inom områdena, kundorienterad verksamhetsutveckling, projektledning samt strategisk HR och ledarskap

Managementkonsult med fokus verksamhetsutveckling inom industri och skogsnäring

Vi söker dig som drivs av att utveckla verksamheter och dess processer till sin fulla potential. Nu vill du ta steget och utvecklas ytterligare samt vara med och utveckla förutsättningar för framtidens industri och skogsnäring. Du inspireras av en roll där du strategiskt och taktiskt hjälper kunder i deras ambition till kundorienterade processer. Rollen är att arbeta fram strategi för processorientering, hjälpa kunden med viktiga val för framgångsrik implementering samt operativt analysera behov och utveckla processer. Du drivs av stora utmaningar i utveckling och transformation där du arbetar med människa, affär, verksamhet, och teknik/IT integrerat. I grunden har du erfarenhet, kunskap och certifieringar i strategisk och taktisk processutveckling eller Business Process Maganagement. Värdefullt är erfarenhet från industri och skogsnäring. Du ser också en drivkraft att arbeta som inspiratör, coach, rådgivare och utbildare och att utveckla koncept inom verksamhetsutveckling, Din utbildning är civilingenjör eller masterexamen inom ekonomi med mycket goda resultat. Vi värdesätter att du är innovativ, drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas och är duktig på att kommunicera i tal och skrift

Om du har frågor kontakta Markus Marklund, 070 551 57 30, markus.marklund@proandpro.se

 

Managementkonsult med fokus på program- och projektledning

Vi söker dig som arbetar som projektledare och som leder större projekt eller program. Nu vill du ta steget och utvecklas ytterligare. Du inspireras av en roll som program- och projektledare för stora utmaningar i utveckling och transformation där du arbetar med att driva en helhet, det vill säga människa, affär, verksamhet och teknik integrerat. Du kombinerar metodik inom projekt- och agila området med personligt ledarskap och kunskap om affärs- och verksamhetsutveckling. Du ser också en drivkraft att arbeta som inspiratör, coach, rådgivare och utbildare inom projektområdet och att utveckla koncept inom projektledning. Din utbildning är civilingenjör eller masterexamen inom ekonomi med mycket goda resultat. Vi värdesätter att du är innovativ, drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas och är duktig på att kommunicera i tal och skrift.

Om du har frågor kontakta Tommy Ytterström, 070 673 72 00, tommy.ytterstrom@proandpro.se

 

Managementkonsult med fokus på strategisk HR och ledarskapsutveckling

Vi söker dig som drivs av strategisk HR med fokus på utveckling av resultatorienterade organisationer och individer i kombination av tydligt välbefinnande. Du drivs av att utveckla HR området som en viktig strategisk komponent av ett företags strategi och av att utveckla arbetsgivarvarumärket. Nu vill du ta steget till att utvecklas ytterligare. I rollen ingår att arbeta med strategi inom HR och arbetsgivaravarumärke, realisera processer samt utveckla ledare, medarbetare och ledningsgrupper. I grunden har du erfarenhet, kunskap samt certifieringar inom utveckling av HR, ledarskaps- och medarbetarutveckling samt utvecklat och genomför ledarskapsutbildningar. Du ser också en drivkraft att arbeta som inspiratör, coach, rådgivare och utbildare inom ledarskap. Din utbildning är högskoleutbildning med fokus på HR och ledarskap med mycket goda resultat. Vi värdesätter att du är innovativ, drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas och är duktig på att kommunicera i tal och skrift.

Om du har frågor kontakta Markus Marklund, 070 551 57 30, markus.marklund@proandpro.se

 

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna telekom, försäkring, industri och forskning/utbildning, att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet att vilja utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition.

Ansökan
Skicka ditt personliga brev, CV samt kopia på högskolebetyg till tommy.ytterstrom@proandpro.se.

Sista ansökningsdag är 23 oktober 2016.

Examensarbete 2017

Examensarbete 2017

Pro&Pro, examensarbeten Master nivå, 30 hp

Nu söker vi ambitiösa studenter som genomfört sina studier med goda resultat till tre examensarbeten inom strategi, affärsmodellering och Business Process Management.

Optimisation of business model related to customer relation and customer journey

Bakgrund

En av hörnstenarna i många företags verksamhet är att ha en väl fungerande relation till kunden från det att intresse för företagets erbjudande väcks till den punkt där man avslutar relationen. Relationen mellan kundresan och den affärsmodell som man som företag väljer blir därför kritisk ur många aspekter; prisnivåer, erbjudandeutformning, verksamhet och organisation etc.
Inom t ex el- och bredbandsfiberbranschen finns det regulatoriska regler för hur slutkundserbjudandet får se ut kopplat till vem som äger det fysiska nätet och de tjänster som erbjuds. Detta påverkar de val som aktörer i dessa branscher kan göra kopplat till kundrelation och affärsmodell.

Uppgift

Frågeställningen är att titta på vilka parametrar i de möjliga affärsmodellerna som påverkar kundrelationen och därmed blir en del i kundresan för kundens engagemang med företaget. Arbetet skall både ta utgångspunkt från kundens och företagets perspektiv och peka på faktorer och val som företaget kan göra för att optimera affärsmodellen. Aspekter som bransch och geografi skall även inkluderas och som fallstudie skall el- och fibermarknaden analyseras utifrån affärsmodeller kopplade till nätägare, där det historiskt funnits en stark förkärlek för att behålla en kundrelation via nätavtal med kunden.

Antal studenter

1 till 2 studenter.

Kontaktperson

Robert Tjernström, rober.tjernstrom@proandpro.se, 070 594 38 88

 

Business model scenario analyse related to market introduction of smart city Internet of Things networks

Bakgrund

Maskin till maskin kommunikation har funnits på marknaden sedan mobila nät baserade på GSM teknik marknadsintroducerades i början på 1990 talet. Området betecknades då telematik och tillämpningarna var främst inom områden som övervakning och transport. I och med sensorteknikens utveckling i både kapacitet och lägre kostnad har utvecklingen tagit steget till sakernas Internet, Internet of Things. Tillämpningarna har breddats till områden som övervakning och styrning av viktiga funktioner i en stad som trafik, miljö, energi m m för att utveckla smarta städer. I takt med utveckling av nya tillämpningar har ett stort behov uppkommit av accessnät som kostnadseffektivt kan täcka inomhus och andra svåra utrymmen med möjlighet till många accesspunkter. Sådan teknik och därmed nät finns nu kommersiellt tillgängliga och i några svenska städer byggs nu testnät för forskning och utveckling. Möjliga aktörer att ansvara för nät och dess tjänster är befintliga aktörer t ex mobiloperatörer och bredbandsoperatörer med både nät- och tjänsteleverantörsroller samt stadsnätsoperatörer. Det blir också en möjlighet för nya aktörer att komma in på marknaden. Det innebär att nya affärsmodeller kan skapas och affärsekologin förändras och därmed ges nya marknadsförutsättningar.

Uppgift

Utifrån att separata Internet of Things nät introduceras i städer, utveckla en modell för analys av olika marknadsscenarios och hur det påverkar befintliga aktörers affär. Befintliga aktörer är t ex dagens teknikleverantörer till fiber- och mobilnät, mobiloperatörer och bredbandsoperatörer med både nät- och tjänsteleverantörsroller samt stadsnätsoperatörer. Vilken roll spelar leverantörerna av den nya tekniken? Kommer nya samarbeten att utvecklas? Hur är möjligheten för nya aktörer att komma in på marknaden? Vilka nya affärsmodeller är lämpliga att använda?

Antal studenter

1 till 2 studenter

Kontaktperson

Tommy Ytterström, tommy.ytterstrom@proandpro.se, 070 673 72 00

 

Development of strategy model for implementation of Business Process Management

Bakgrund

Många företag och organisationer ser värdet av en processorientering för att åstadkomma ökat kundfokus och ökad effektivitet. Business Process Management (BPM) är en disciplin som innebär en kombination av modellering, automation, utförande, kontroll, mätning och optimering av affärsaktivitetsflöden. Business Process Management (BPM) ska stödja att verksamheten levererar rätt varor och tjänster som möter efterfrågan ur kundernas perspektiv rörande behov och preferenser. För ett företag eller en organisation är det en stor transformation i fråga om ledning, styrning, organisation, kompetens och arbetssätt. Det innebär för många företag även en stor investering i IT system och verktyg och medför ett antal stora projekt och leverantörsrelationer. Det är också viktigt med en genomarbetad strategi för att transformationen ska kunna genomföras på ett framgångsrikt sätt. Varje företag och organisation måste själv göra sin analys av nuläge och strategi, men skulle det finnas en strategimodell som stödjer att på ett snabbt och effektivt sätt kunna ta fram den specifika strategin för ett företag eller organisation. Strategiska perspektiv att beakta är vilken ordning ska olika initiativ göras, vilka processer bör man inleda med, kompetens för att lyckas i planering utveckling och förvaltning, ledning och styrning och styrning, förändrad kultur, organisation, kundkunskap, leverantörsrelationer, teknikval etc.

Uppgift

Utifrån att studera och skaffa kunskap från ett antal implementationer av BPM i företag och organisationer samt ta del relevant forskning inom området, utveckla en strategisk modell som hjälper företag och organisationer att utifrån sitt nuläge i olika områden och perspektiv, hitta ”bästa vägen” till framgångsrik transformation till en processorientering och Business Process Management.

Antal studenter

1 till 2 studenter.

Kontaktperson

Markus Marklund, markus.marklund@proandpro.se, 070 551 57 30

 

Profil

Civilingenjörsutbildning Industriell ekonomi med inriktningar som organisationsutveckling, management, kvalitetsutveckling, verksamhetsutveckling, strategi, affärsutveckling eller motsvarande,
Civilingenjörsutbildning Teknisk fysik, Teknisk matematik, Datateknik, Elektroteknik, Medieteknik, Informationsteknik med inriktningar som kvalitetsutveckling, management eller motsvarande.
Masterutbildning ekonomi med inriktning affärsutveckling, strategi, management eller motsvarande.
Du har genomfört din utbildning med mycket bra resultat och har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter. Vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas och är duktig på att kommunicera i tal och skrift.

Kort om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna telekom, försäkring, industri och forskning/utbildning att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet och vilja att utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden och som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition.
Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Pro&Pro och bygga relationer för framtiden med en möjlighet till anställning och karriär.

Genomförandeperiod

Start januari 2017

Ersättning examensarbete

Fast arvode som utbetalas när examensarbetet är godkänt av berört universitet.

Strategiskt styrelsearbete

Strategiskt styrelsearbete

Vi på Pro&Pro är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas med långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Ideella föreningen Styrelseakademin Västernorrlands mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för ökad lönsamhet och utvecklingskraft. Därför är det för oss naturligt att vara partner inom strategiområdet med Styrelseakademin. I slutet av maj var Pro&Pro värd för Styrelseakademin Västernorrlands styrelsecafé med rubriken ”Ta styrelsens strategiska arbete till nästa nivå. Inför 45 engagerade deltagare beskrev Tommy vikten av strategiskt arbete och tips hur styrelsens strategiska arbete kan förbättras och upplevas nyttigt och effektivt.

Tommy inledde med att beskriva det tydliga syftet för styrelsearbetet i form av hållbar värdeutveckling för ägare, medarbetare och samhälle. Strategin ska beskriva det sammanhängande handlingsmönstret för att uppnå uppsatta må och är tillvägagångssättet för att styra ett företags resurser mot de områden som ger ”bästa” förutsättningarna för. ”En styrelse ska vara en stark resurs och hjälpa en företagsledning att utveckla ett bolag.”

I de undersökningar som styrelseakademin genomför kring hur styrelsen ser på sitt styrelsearbete så framgår det att förbättringsområden vanligtvis har att göra med bolagets konkurrensförmåga och långsiktiga överlevnad.

De vanligaste problemområdena har är kopplade till: omvärldsbevakning, image på marknaden, kompetensförsörjning, förvärv och hållbarhet. Med andra ord är det de långsiktiga strategiska områdena som styrelser ofta ser förbättringspotential i medan de upplever att de har kunskap om mer operativa områden som ekonomi, produktion och produkter.

Tommy beskrev fem (5) konkreta tips för att ta styrelsearbetet till nästa nivå:

 1. Klargör roller och ansvar för VD och styrelse
 2. Skapa struktur och process, utse ansvarig för att driva den strategiska processen (resan)
 3. Klinisk och faktabaserad omvärldsanalys
 4. Samspela extern och intern analys och slarva inte i analys. Balans mellan hjärna och hjärta
 5. Våga ”tänk om det är tvärtom”
 6. Följ systematiskt upp realiseringen av strategin

Vi på Pro&Pro ser fortsatt samarbete med Styrelseakademin i Västernorrland och företag som vill utveckla sitt styrelsearbete.

Internship 2016

Internship 2016

Vi har nöjet att välkomna Linnéa Lindström till oss på Pro&Pro. Linnea kommer under sommaren inom ramen för Pro&Pro Internship att genomföra en analys inom områdena Ledarskap på distans och Rekrytering och utveckling av medarbetare födda på 1990-talet. Uppdraget syftar till att göra en analys av omvärld, forskning och regionala behov och utifrån denna analys ge tydliga rekommendationer hur företagen bör förhållas sig till och agera för att möta kommande utmaningar. Genom arbetet hoppas vi kunna bidra till att öka kunskapen och förberedelsen i regionens näringsliv inom dessa, för framtiden, viktiga områden.

Linnéa har avslutat tredje året på civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi på Chalmers i Göteborg och har ett stort intresse för företagsutveckling och management. För Pro&Pro är talangutveckling av duktiga studenter en viktig del i strategin att bli attraktiv och framgångsrik som företag.

Om Pro&Pro internship
Pro&Pro erbjuder kvalificerade internship till ambitiösa studenter med syfte att öka studentens näringslivserfarenhet, kompetens och att attrahera potentiella framtida medarbetare på Pro&Pro. Omfattning och upplägg utformas tillsammans med studenten. Uppdraget inriktas på något av Pro&Pros kompetens eller satsningsområden.

Nya affärer?

Om du vill utveckla ditt företag eller verksamhet så hör gärna av dig till oss så kan vi tillsammans diskutera möjligheter till samarbeten.

Kontakta oss

Pin It on Pinterest