Cobra Biologics stärker sina projektledningsförmågor tillsammans med Pro&Pro
sep 23 2020

Cobra Biologics är en ledande internationell tillverkare av biologiska och farmaceutiska produkter med verksamhet i Sverige (Matfors) och England. Att vara projektledare på Cobra Biologics innebär att arbeta med kundprojekt och interna utvecklingsprojekt i en internationell kontext.

Pro&Pro genomför nu en insats för att stärka Cobra Biologics projektledningsförmågor, genom utbildning och stöd till projektledare och till linjechefer/styrgruppsmedlemmar. Utbildningen ger deltagarna ett gemensamt synsätt på projekt och dess olika faser, praktiska verktyg/mallar samt möjlighet till efterföljande individuellt stöd. Genom utbildningstillfällena hålls givande diskussioner så att teorin diskuteras utifrån de specifika utmaningar som finns i deltagarnas vardag.

Utbildningen innefattar uppstart av projekt, projektplanering (scope och tidsplan), roller& ansvar, intressenthantering, kommunikation, visualisering, grupputveckling, riskhantering, styrgruppsarbete, och förändringsledning. Den är utformad utifrån den globala certifieringsstandarden PMI-PMP (Project Management Professional).

För att råda bot på de vanligaste anledningarna till att projekt misslyckas, så fokuserar vi på:

  • Formulera tydliga projektmål – Tydlig projektdefinition och scopebeskrivning
  • Endast kontrollerade ändringar i projekt – Undvika scope creep
  • Färdigheter och förmågor – Nyckelroller är utbildade i projektledning
  • Genomarbetad projektplan – Realistisk tidsplanering och effektiv kontroll/uppföljning
  • Effektiv kommunikation – Nå rätt personer och involvera de kritiska intressenterna

– Ett mål med insatsen är att stärka projektledarnas roll och självförtroende genom att ge en god teoretisk grund och ett gemensamt arbetssätt, säger Mikael Augustsson, managementkonsult på Pro&Pro, som ansvarar för utbildningarna.

Vill ni veta mer, eller prata hur ni kan utveckla era projektledningsförmågor, kontakta:

Mikael Augustsson, Managementkonsult på Pro&Pro och certifierad projektledare i PMI-PMP.

Värdeskapande AI

Utbildning

På kursen får du kunskap om hur du på ett strukturerat och metodiskt sätt använder AI för att skapa värde i din verksamhet.

Framtidens projektledare

Utbildning

Utbildningen är en intensiv projektledarutbildning som ger dig den senaste metodiken från PMI i kombination.

Ledarskap på distans

Utbildning

Utbildningen tar sin utgångspunkt i hur man lyckas med sitt ledarskap där medarbetare finns på distans för att därmed leverera bra resultat.

Aktuella nyheter

Pin It on Pinterest